1. Owners
 2. Connected Services
 3. Lexus Link App
 4. FAQS
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

За да добавите автомобил, или щракнете върху „Добавяне на автомобил“ на началната страница или, ако вече имате автомобил, щракнете върху иконата „Моят гараж“ в горния десен бутон „добавете“. За да изтриете автомобил, отидете в Моят гараж, превъртете надолу и щракнете върху „Премахване на автомобил“.

В приложението Lexus Link+ първо изберете автомобила си от Моят гараж, след което щракнете върху Център за услуги за свързаност. След това следвайте потока, за да активирате услуги за свързаност, които са налични за вашия автомобил. 

 

В случай, че един или повече свързани автомобили в Моят гараж все още не са активирани, ще бъдете подканени с начален екран да активирате услуги за свързаност всеки път, когато влезете в приложението. Ако пропуснете тази стъпка, можете да я активирате на по-късен етап, като следвате стъпките по-горе. 

 

За повече информация, моля, вижте нашия Наръчник "Как да..". 

 

Забележка: в рамките на процеса на активиране ще трябва да приемете Условията за ползване и да се запознаете с Декларацията за поверителност.

Ако искате да спрете за постоянно услуги за свързаност в приложението Lexus Link+, първо изберете конкретния автомобил от Моят гараж, след което щракнете върху Център за услуги за свързаност. Следвайте потока, за да деактивирате услугите.                                                                                                       

За повече информация, моля, вижте нашия Наръчник "Как да...".

Приложението Lexus Link+ ви позволява да контролирате автомобила си, където и да сте. Той е лесен за използване и ще ви предостави уникални функции, които извеждат изживяването ви на ново ниво и отвъд шофирането. Можете да планирате пътувания, да локализирате паркирания си автомобил, да намирате информация кога автомобилът ви трябва да получи поддръжка, да проверявате данните за превозното си средство и да получавате важни известия за автомобила си, както и да контролирате дистанционно климатичната система, вратите и аварийните светлини на автомобила си.

Редът от 5 икони отляво надясно означава следните секции:

 • Автомобил - Карта - Известия - Акаунт - Поддръжка

Имате достъп до услуги за свързаност по всяко време. Данните за автомобила се изпращат до приложението, когато двигателят е изключен. Ще можете да видите подробностите за последното си пътуване, след като двигателят бъде изключен. За изпращане на данни е необходимо покритие за мобилни данни, така че системата може да не работи, ако паркирате автомобила си под земята.

Данните за акаунта са еднакви за приложението My Lexus и портала за клиенти. И на двете платформи паролата може да се променя. 

 

За да промените паролата си, отидете на екрана за вход и изберете Забравена парола.

Вашият дилър ще трябва да потвърди самоличността ви, за да гарантира, че неупълномощени лица нямат достъп до никакви лични данни на клиенти на Lexus. 

 

От вас се изисква да посетите вашия дилър, тъй като защитата на личните данни на клиентите е приоритет на Lexus.

 • Отменете абонамента за услуги за свързаност и премахнете автомобила от вашия акаунт в приложението
 • Премахнете потребителския профил от основното устройство на Мултимедията
 • Не изтривайте акаунта си, тъй като всички бъдещи автомобили Lexus, които може да притежавате, могат да бъдат добавени към акаунта. Не забравяйте да информирате новия собственик на автомобила, че автомобилът е оборудван със услуги за свързаност.

Услугите за свързаностт ще бъдат прекратени, ако идентификационният номер на превозното средство (VIN) бъде премахнат от вашия акаунт.

В лентата за навигация щракнете върху иконата на раздел Акаунт, която може да се намери в долния десен ъгъл, за да редактирате настройките на профила.

Услугите за свързаност са включени при покупката на всеки автомобил Lexus, съвместим със услуги за свързаност, за период от десет години. 

 

Услуги за свързаност за автомобили, оборудвани със Smart Connect, са включени за период от 4 години.

Услугите за свързаност на приложението Lexus Link+ ще функционират 10 години. Lexus ще покрие разходите за данни, използвани за предоставяне на услуги за свързаност за 10 години, но приложението Lexus Link+ ще функционира дори и без услуги за свързаност.

В екрана Моят гараж можете да щракнете върху бутона Предпочитан дилър под Сервиз и поддръжка. Тук можете да настроите предпочитания от вас дилър.

Насоките (съвети) за шофиране на хибрид Hybrid Driving Coaching ви дават контекстуализирано обучение за това как можете да подобрите своето шофиране въз основа на вашите предишни пътувания, като ви позволява да се възползвате максимално от електрическия (EV) режим, за да намалите разхода на гориво и да минимизирате въздействието си върху околната среда.

Да, при избрани модели. На дисплея с контролни прибори, на началната страница можете да видите текущото ниво на гориво като параметър и оставащия пробег.

Да, за избрани модели можете да видите състоянието на вратите, прозорците, багажника и светлините на автомобила. 

 

За да проверите състоянието, отидете на началната страница. Щракнете върху бутона Състояние на автомобила. 

 

За повече подробности относно наличността на функция по модел, моля, свържете се с наш оторизиран дилър или проверете информацията на нашия местен уебсайт на Lexus.

Да, избрани модели можете да (от)ключите дистанционно чрез приложението. В картата за дистанционно управление ще намерите бутоните за заключване/отключване. 

 

Моля, имайте предвид, че няма да можете да:

 • Заключите автомобила си, ако някоя от вратите е отворена и/или ако смарт ключът е вътре в автомобила
 • Отключите автомобила си, ако алармата е активирана или ако автомобилът е бил ръчно заключен с физическия ключ. 

 

За повече подробности относно наличността на функция по модел, моля, свържете се с оторизиран дилър или проверете информацията на нашия местен уебсайт на Lexus

Да, избрани модели могат да бъдат локализирани на паркинг с много автомобили чрез дистанционно включване на аварийните светлини на автомобила. 

 

В приложението Lexus Link+ отидете на картата за дистанционно управление. Като щракнете върху Аварийни светлини, можете да активирате аварийните светлини на автомобила, което ви позволява лесно да намерите колата си. 

 

Аварийните светлини се активират за 60 секунди. След 60 секунди можете да активирате отново функцията за аварийни светлини. 

 

За повече подробности относно наличността на функции по модел, моля, свържете се с оторизиран дилър или проверете информацията на нашия местен уебсайт на Lexus.

Отидете в таблото за управление на услугите и изберете съветник за шофиране на хибрид Hybrid Driving Coach (за хибридни автомобили), съветник за шофиране на електрически автомобил EV Coaching (за електрически автомобили) или анализ на шофирането Driving Analytics (за неелектрически превозни средства). Изберете раздела Всички пътувания, за да видите вашите предишни пътувания и след това щракнете върху пътуване, за да получите съответния анализ на шофирането. Можете също да намерите подробности за последното си пътуване на дисплея при активиран начален екран.

Приложението Lexus Link+ се поддържа на:

 • iOS устройства с версия 15.0 или по-нова
 • Устройства с Android с версия 7.0 или по-нова, но не от марката Huawei (Huawei пуснаха собствена операционна система HarmonyOS през юни 2021 г.)

Можете да намерите версията на приложението в долната част на секцията „Акаунт“.

Трябва да въведете вашите идентификационни данни в мултимедийния модул на вашия автомобил. След това ще трябва да свържете вашата мултимедия с идентификационния номер на превозното средство (VIN). След това трябва да свържете Bluetooth чрез тетеринг, за да свържете автомобила към интернет. Функцията Моите дестинации вече ще работи. За повече информация, моля, вижте нашето Ръководство с инструкции ("Как да...").

Ако разполагате с комплект кабели за голям ток с клеми и втори автомобил, можете да стартирате автомобила си с бърз старт, като следвате процедурата в ръководството за собственика.

Да и не. Един автомобил може да бъде добавен към множество акаунти, но само един акаунт може да има достъп до услуги за свързаност в даден момент или до други лични данни.

Отидете в iOS App Store или Google Play Store и потърсете приложението Lexus Link+. След това просто изтеглете приложението, напълно безплатно.

Акаунтът се споделя между приложението Lexus Link+ и портала за клиенти. И на двете платформи акаунт може да бъде създаден от екрана за логване. След създаването на акаунт ще получите имейл за активиране, който трябва да потвърдите, преди да можете да влезете в акаунта си и да добавите вашия автомобил(и).

Предлаган за избрани модели, дистанционният климат Remote Climate може да се активира дистанционно чрез приложението Lexus Link+, за да помогне за охлаждане/затопляне на интериора на автомобила до комфортно ниво. 

 

От картата за дистанционно управление ще можете да стартирате Remote Climate за период от 10 минути. Когато Remote Climate е активиран, приложението Lexus Link+ показва колко време остава до края на операцията. Remote Climate може да се подновява два пъти (2x10 мин). 

 

Имайте предвид че при някои автомобили, когато активирате базовия дистанционен климат Basic Remote Climate, двигателят на автомобила също ще стартира. По този начин всички спомагателни настройки, използвани по време на последното пътуване (преди изключването на двигателя), ще бъдат включени (напр. настройка на температурата, нагревател на седалка, радио и т.н...). 

 

При избрани автомобили дистанционният климат ще има по-разширени функции. Като:

 • Дистанционно управление на вентилацията на седалките, нагревателя на седалките, нагревателя на волана и размразяването
 • Включване по график на Дистанционния климат: можете за удобство да решите предварително кога интериорът на автомобила трябва да се охлади или затопли. 

 

Моля, имайте предвид, че базовият дистанционен климат Basic Remote Climate за модели с двигатели с вътрешно горене и хибриди не се предлага в Австрия поради законови ограничения. Електрическите автомобили с акумулаторни батерии и Plug-in хибридните автомобили разполагат с дистанционно управление на климата в Австрия. 

 

Електрическите автомобили с акумулаторни батерии и Plug-in хибридите ще изискват поне 20% или 30% ниво на заряд на батерията, за да могат да работят с климатичната система. 

 

Под -10°C външна температура, дистанционният климат Remote Climate няма да работи на Plug-In електрически превозни средства. За повече подробности относно наличността на функции по модел, моля, свържете се с оторизиран дилър или проверете информацията на нашия местен уебсайт на Lexus.

След като даден автомобил бъде добавено към акаунта, вече не е възможно да използвате старата версия на приложението Lexus Link+ за същия автомобил. Въпреки това, ако притежавате повече от 1 (един) автомобил Lexus, все още е възможно да използвате старото приложение за модели, които все още не са преместени в новата версия на приложението.

Можете да проверите своите активни и неактивни абонаменти, като отидете в Моят гараж и изберете секцията Център за услуги за свързаност.

Можете да управлявате вашите условия за ползване чрез раздела Портал за поверителност на данните във вашия акаунт.

Можете да се консултирате с вашето Известие за поверителност чрез раздела Портал за поверителност на данните във вашия акаунт.