1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-SA
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

УЛТРА КОМПАКТНА КОНЦЕПЦИЯ

КОНЦЕПЦИЯТА LF-SA

Ние предизвикахме нашия Европейски дизайнерски център да създадат ултра компактна 2+2 градска концепция. Резултатът е ориентиран към водача концептуален автомобил, който въплъщава в себе си едновременно духа на уикенд приключенията и ежедневното градско шофиране. SA означава Small Adventurer (Градски приключенец).

LF-SA е изразителна интерпретация на дизайнерската философия на марката L-finesse и истинското удоволствие от шофиране.

Концепцията LF-SA разкрива бъдеще, в което собствените на Lexus ще могат да се наслаждават на "лукса" да бъдат зад волана и сами да управляват автомобила, докато взимат максимума от он-борд системите за свързаност, инфотейнмънт и безопасност.

СМЕЛ, КОМПАКТЕН СТАЙЛИНГ

Дори с грубите си, но изваяни форми, дизайнерите на Lexus са направили LF-SA изключително компактен, за да гарантират отлична маневреност и гъвкаво пространство, особено важни за един градски автомобил.

ДИЗАЙН С НАПРЕДНИЧАВО МИСЛЕНЕ

Контрастът между вдлъбнатите и изпъкнали форми на купето е подчертан от масивни разрези под калниците на автомобила. Това съчетание осигурява несравнима пропорционалност на дизайна и силно усещане за динамизъм и модерно мислене.

ЦВЕТНИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Приключенския дух се изразява и в цветовата комбинация на концепцията: Космическо сивия екстериор е препратка към изследването на космоса, а интериорът е изпълнен с мотиви на слънчево затъмнение.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В LF-SA

Въпреки компактните си размери, LF-SA може да се похвали с впечатляващо просторен интериор. Концепцията притежава неподправено усещане за лекота и простор, подчертани от преливащото арматурно табло и уникално движение на волана и педалите.

ОРИЕНТИРАН КЪМ ВОДАЧА ДИЗАЙН

Тъй като често градските автомобили превозват само водача, 2+2 вътрешното пространство отдават ясен приоритет на водача. Седалката на водача е фиксирана, а настройка позволяват волана и педалите.

ПРОСТРАНСТВО ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ

Седалката за пътника отпред е с плъзгащ механизъм, за да се осигури достъп до задните места. Интериорният дизайн използва пространство, материали и обем, за да създаде две ясно отличителни елипси в купето.

 

НЕАНГАЖИРАЩ И ИНТУИТИВЕН

Инфотейнмънт системата в привличащия погледи LF-SA използва холограмен дисплей, интегриран бляскавия инструментален панел, както и широкоъгълен Head-up дисплей и тъчпад в централната конзола.