1. New Cars
 2. RX
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
Цена от (вкл. ДДС)
157 890,00 лв.

Изцяло новият Lexus RX вълнува от пръв поглед. Със своя дързък дизайн на луксозен SUV модел, той е създаден, за да привлича вниманието и да бъде водещ. 

Излъчващ електрифицирана мощ и решителност от всяка гледна точка, с насочен към водача кокпит „Тазуна“ и опционално с тапицерия без кожа. За да „изпитате невероятното“, просто шофирайте новите RX 450h+ Plug-in Hybrid и RX 350h Self-Charging Hybrid – и двата предлагани и като F SPORT Design модели –  и ще разберете какво имаме предвид.

 • СТИГНЕТЕ ПО-ДАЛЕЧ С RX 450h+

  Направете повече с изцяло новия Lexus RX 450h+ Plug-In Hybrid, идеалният избор за шофиране на луксозен SUV.                                                                                                                

 • ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

  Международният филмов фестивал във Венеция през 2022 г. осигури престижен фон за нашите електрифицирани модели Lexus, включително на изцяло новия луксозен SUV RX.                                                        

 • „СЛЕДВАЩА ГЛАВА“ ДИЗАЙН НА LEXUS

  В изцяло новия луксозен SUV RX, дизайнът „Next Chapter“ се материализира с удължен преден капак, скулптурирани врати, по-големи колела и нов дизайн на „вретеновидната каросерия“.

Готови ли сте да започнете? Изберете своя двигател

Изберете вашето ниво на оборудване:

5 Опции

Няма резултати

 • RX - F SPORT+ - SUV

  RX F SPORT+

  Хибрид
  SUV

  Разгледайте

  от

  204 190,00 лв.

  6 AT | 4X4
 • RX - Executive - SUV

  RX Executive

  Хибрид
  SUV

  Разгледайте

  от

  157 890,00 лв.

  е-CVT | 4X4
 • RX - Luxury - SUV

  RX Luxury

  Хибрид
  SUV

  Разгледайте

  от

  177 890,00 лв.

  е-CVT | 4X4
 • RX - Executive PHEV - SUV

  RX Executive PHEV

  Хибрид
  SUV

  Разгледайте

  от

  182 890,00 лв.

  е-CVT | 4X4
 • RX - Luxury PHEV - SUV

  RX Luxury PHEV

  Хибрид
  SUV

  Разгледайте

  от

  202 890,00 лв.

  е-CVT | 4X4

НИВО F SPORT DESIGN 

 • НИВО F SPORT DESIGN СЕ ПРЕДЛАГА ЗА: RX 450h+, RX 350h & RX 350.

  Гамата RX вече включва вдъхновеното от спорта ниво на оборудване F SPORT Design. Този вариант е наличен за plug-in хибрида RX 450h+, самозареждащия се хибрид RX 350h и за бензиновия RX 350.

  Детайлите в стилистиката на F SPORT Design гарантират, че този RX ще накара хората да приковават поглед в него. Черна мрежеста предна решетка и отворите за въздух подчертават солидния характер и присъствието на RX на пътя. Черната долна част на предната броня и черната задна броня, и двата елемента със сатенени сребристи вложки, осигуряват целево насочени акценти и се съчетават със седем премиум варианта за цвят на каросерията, включително ексклузивните F SPORT F White и Sapphire Blue.

 • ДРЪЗКА F SPORT СТИЛИСТИКА 

                                                                                          Поразителният, смел външен вид на F SPORT Design е подчертан от стилните черни корпуси на външните огледала и динамичните 21-инчови черни колела, със същия дизайн като F SPORT Performance, но с отличително лаково покритие.

  Вариантите F SPORT Design могат да бъдат идентифицирани и чрез ексклузивната емблема, дискретно изобразяваща легендарния Lexus F на сребрист фон отстрани на емблематичната форма на RX подобна на тази на купе.

 • ЛУКС И КОМФОРТ

                                                                               Изчистеният и просторен интериор на моделите F SPORT Design предлага гостоприемен лукс, сътворен от прочутите майстори на Lexus Такуми. Многоцветното амбиентно осветление и облицовките на седалките от естествена гладка кожа са стандартни елементи в оборудването на моделите F SPORT Design. Те допълват четири интериорни цветови комбинации, включително цветовите варианти Ammonite Sand и Hazel (светъл пясъчен амонит и лешник). Позиционираните зад волана директни, но интуитивни контролни органи за водача са базирани на концепцията за дизайн на Lexus Тазуна, която опростява местоположението и работата на органите и източниците на информация, за да концентрира максимално вниманието върху удоволствието от шофирането.

Ексклузивният знак, изобразяващ по дискретен начин легендарния Lexus „F“ („F“ = Fuji Speedway) на сребрист фон е поставен на предните калници и ясно идентифицира модела като F SPORT Design.

Отвътре новият RX F SPORT Design предлага комфорта на нивото RX Executive с широки, разкошни седалки. Изчистеният и просторен интериор се предлага в четири цветови схеми, включително вълнуващ Ammonite Sand и релаксиращ лешников Hezel, и двете предназначени да увеличат в максимална степен удоволствието и комфорта от шофирането.

ДИНАМИКА

 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВА ПЛАТФОРМА

  Новият RX е изграден върху нашата платформа GA-K, която осигурява удължено междуосие и интегрира допълнителни напречни елементи и монтажни скоби за увеличаване на здравината. Тя позволява на инженерите на Lexus да настроят окачването по-прецизно, подобрявайки както динамичните качества, така и комфорта. Тази нова платформа е с 90 кг по-лека и има по-нисък център на тежестта. Междуосието е удължено с 60 мм, при запазена общ дължина, а това подобрява стабилността. По-широката следа от своя страна, както и по-големите колела, правят стойката по-уверена и увеличават сцеплението с пътя. 

 • DIRECT4 / E-FOUR POWER CONTROL

  Разпределението на мощността на RX 500h се контролира от DIRECT4, изключителна технология  на Lexus за управление на задвижването. Тази нова система постоянно балансира въртящия момент и мощността между предния и задния мост във всяка ситуация при шофиране. Това става по-прецизно, отколкото при която и да е друга механична система. Позволявайки създаването на по-силно усещане при връзката между пътя и волана, DIRECT4 осигурява подобрена стабилност при управление и отлична динамика на шофиране при висока скорост. Електрическата система за задвижване на четирите колела E-FOUR, налична за новите RX 350h и RX 450h+, е подобрена, така че задният електрически мотор с мощност 40 кВт да работи винаги, осигурявайки повече въртящ момент и по-голямо сцепление.

 • АДАПТИВНО ПРОМЕНЛИВО ОКАЧВАНЕ*

  Позволявайки значително подобряване на динамиката, новото многораменно задно окачване на RX осигурява превъзходна странична стабилност и характеристики намаляващи надлъжното накланяне при потегляне и спиране. Способно да се справи с по-високи нива на въртящ момент, то спомага и за значително намаляване шума и вибрациите. Специално настроено, за да подобри управляемостта при бързи завои, адаптивното променливо окачване (AVS) контролира характеристиките на амортисьорите на четирите колела.

  *Налично само за RX 500h и ниво на оборудване Luxury на RX 450h+ и RX 350h

Изключително тих и предлагащ ниски общи емисии на CO2 от 1,1 – 1,2 г/км, Plug-in хибридът на Lexus RX 450h+ повишава критериите за един „безкомпромисен“ електрифициран автомобил. С мощност от 309 к.с. по DIN, той осигурява впечатляващото ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,5 секунди, благодарение на Plug-in хибридна система, съчетаваща 2,5-литров бензинов двигател с електрически мотор/генератор и литиево-йонна батерия с капацитет от 18,1 кВтч. Наред с водещия за класа електрически пробег от до 69 км (комбиниран цикъл, до 90 км в града), RX 450h+ може да постигне скорост от до 135 км/ч в режим EV.

Конструиран в името на високо ниво на електрифицирана динамика, впечатляващият нов RX 500h Performance Hybrid е първият ни хибрид с двигател с турбокомпресор. Мощността му се осигурява от напълно нова хибридна архитектура, състояща се от 2,4-литров турбо двигател и 6-степенна автоматична трансмисия, осигуряваща 371 к.с. по DIN (273 кВт) за вълнуващо ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,2 секунди. Създавайки по-добро усещане за връзка между пътя и волана, неговата система за контрол на задвижващата сила DIRECT4 осигурява невероятна стабилност при управление дори при висока скорост.

Подчертавайки спортния дух на RX, RX 500h F SPORT Performance предлага динамични елементи в архитуктерата на предната решетка, праговете и аеродинамичните предна и задна броня. Стилистиката е допълнително изразена с помощта на детайли като впечатляващите черни облицовки на огледалата на вратите, специално създадените за предната и задна броня спойлери, рамките на страничните прозорци в тъмен хром и черните релси на покрива. Знакът F SPORT включва контурите на емблематичната писта Fuji Speedway на черен фон. Стандартно за RX 500h F SPORT, за постигане на солиден спортен външен вид, 21-инчовите колела с 10 спици в невероятно матово черно се предлагат с подходящи предни спирачни апарати с бяло лого на Lexus.

С моделите носещи логото на F SPORT ще усещате специален вид свързаност всеки път, когато поемете волана в ръцете си. Бързо ще забележите централно разположения 7-инчов дисплей на приборите F SPORT, който е базиран на иновативна тънкослойна транзисторна технология Thin Film Transistor, вдъхновена от емблематичния суперавтомобил Lexus LFA. Перфорираните алуминиеви педали и лайстните прибавят допълнително вълнуващо чувство в интериора. Всички шевове по седалките, волана, арматурното табло и лоста за превключването на режимите на трансмисията са създадени от нашите майстори занаятчии „Такуми". Със специалните цветове на кожената тапицерия като тъмно розово или черно, с ръчно изработени орнаменти, интериорът на F SPORT завладява още в момента в който се настаните в автомобила. За по-вълнуващо шофиране, системата ASC синтезира персонализиран звук. На базата на режима на работа на  двигателя, респективно предаваната мощност, ускорението и скоростта на RX 500h F SPORT, през високоговорителите на аудио системата се възпроизвеждат различни звуцкови нюанси. 

Осигурявайки ви комфорт и увереност във всяка ситуация на пътя, самозареждащият се хибрид на Lexus RX 350h хармонично съчетава мощността от 2,5-литров бензинов двигател и електрически мотор(и), осигурявайки 250 к.с. по DIN (184 кВтj. Резултатът е ускорение от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди, комбинирано с изключителна ефективност, CO2 емисии от 142 - 149 г/км и разход на гориво от 6,3 - 6,6 л/100 км. Тъй като системата зарежда батерията когато шофирате, включително когато се движите по инерция, а също и когато спирате, винаги ще се наслаждавате на изключителен пробег. 

Нашата нова технология Predictive Efficient Drive вече е налична за моделите Lexus RX, обещавайки още по-голяма ефективност при вашите пътувания с електрифициран хибрид и Plug-in хибрид. С помощта на приложението Lexus Link, нашите RX 350h и RX 450h+ използват вградени навигационни системи, които научават вашите най-често срещани маршрути и стил на шофиране. Например, Predictive Efficient Drive ще идентифицира къде най-често намалявате скоростта и къде регенеративното спиране може автоматично да се увеличи, за да се увеличи максимално възстановяването на енергията. Освен това системата анализира предстоящия трафик и пътни условия, като изкачване/надолу или градски/магистрални участъци, и безпроблемно настройва зареждането и разреждането на батерията за по-нисък разход на гориво и емисии. И накрая, докато шофирате, системата също научава повече, така че ще забележите по-ефективно използване на електрифицираното задвижване.

БЕЗОПАСНОСТ

 • ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ LEXUS SAFETY SYSTEM + 

                                                                            Изцяло новият RX е оборудван с авангардната система за активна безопасност и технологии за подпомагане на водача, представени в най-новото трето поколение на Lexus Safety System +, с усъвършенствани и нови функции, предлагащи повишено ниво на безопасност. Те включват системата Proactive Driving Assist с подпомагане от страна на кормилното управление и нова система за следене на състоянието на водача и разпознаване на признаци на умора или разсейване. Освен това Proactive Driving Assist използва предната камера, за да определи ъгъла на кривата на завоя, като регулира силата прилагана от кормилното управление при наближаване на завой.

 • УСЪВЪРШЕНСТВАНА СИСТЕМА ЗА ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ СБЛЪСЪК 

  Наред с възможността за откриване на мотоциклети през деня, усъвършенстваната система за предпазване от челен сблъсък на Lexus позволява избягването на потенциални сблъсъци, като например при ляв/десен завой и при навлизане в трафик. Системата може също така да разпознава рисковете от сблъсък с насрещно движещи се обекти или пресичащи пешеходци, когато правите завой на кръстовище. Способността за избягване на удари е увеличена от системата за асистенция с кормилното управление при опасност от инцидент. 

 • ДИНАМИЧЕН РАДАРЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

                                                                                    Тази система използва радарен сензор с милиметрови вълни и камера, за да открие автомобила отпред и да поддържа подходящо разстояние до него. Ако автомобилът отпред спре, RX също ще спре. Когато той потегли отново, същото ще направи и вашият автомобил. Той бързо разпознава трафика отпред и, в комбинация със системата за следене на лентата, се движи по по-естествена линия през завоите. Динамичният радарен круиз контрол също ще ви попречи да избегнете сблъсък с по-бавно превозно средство, движещо се във външната лента.

Оборудван с най-новата ни система за подпомагане при предвиждане на препятствия, иновативният проактивен асистент за шофиране на RX с технология за активно подпомагане при шофиране, наблюдава участниците в движението и обектите отпред и проактивно контролира работата на спирачната система и кормилното управление, за да поддържа безопасно разстояние от тях. В допълнение, асистентът при намаляване на скоростта ви помага при отпускане на педала за газта преди завой или друг автомобил, което позволява по-плавно и по-безопасно забавяне. Системата също така открива завои отпред и регулира силата на подпомагане на кормилното управление, за да улесни безопасното и прецизно управление.

Нашата авангардна адаптивна система за дълги светлини BladeScan® (AHS) осигурява на водачите подобрено зрително поле в сравнение с конвенционалните LED светлини. Тя работи, като проектира светлината на дванайсет LED елемента върху огледало с форма на острие, което се върти с 6000 оборота в минута и след това през леща, за да създаде широк светлинен сноп.  Широкомащабните тестове показват, че пешеходците и пътните знаци могат да бъдат забелязани по-рано и без риск от заслепяване на другите водачи.

В допълнение към изключително здравата клетка за безопасност на пътниците, защитата им е подобрена от 12 SRS въздушни възглавници: двустепенна въздушна възглавница и въздушна възглавница за коленете на водача; едностепенна въздушна възглавница за пътника до него; централна въздушна възглавница за ограничаване на контакта между водача и пътника отпред; странични въздушни възглавници на предните седалки и въздушни завеси, които обхващат цялата дължина от двете страни на интериора.

ДЪРЗЪК ДИЗАЙН  

 • НОВО ВРЕТЕНО ТЯЛО

  5-то поколение RX излъчва огромна увереност. Нов дизайн на „шпинделно тяло“ доведе до подобрена интеграция на решетката, която изразява усещане за електрифицирана мощност и нисък център на тежестта. По-елегантните, по-компактни фарове, въздухозаборниците и по-широката следа допълнително консолидират стабилния, уверен външен вид.

 • ПОДПИСАНА СВЕТЛИНА BLADE

  Стилна нова характерна за Lexus лампа отзад има отличителен L-образен дизайн на осветлението, обхващащ цялата ширина на автомобила, подчертавайки емблематичната форма.

 • ОТЛИЧНА АЕРОДИНАМИКА

  RX има отлична аеродинамика, благодарение на почти плоското дъно и обширните тестове в аеродинамичен тунел. За да усъвършенстват още повече въздушния поток, дизайнерите и инженерите на Lexus работиха върху формата на долния преден спойлер, въздушния поток в арките на калниците, формата на страните на автомобила и долната задна броня. Резултатът е още по-голяма стабилност на автомобила с намален шум и съпротивление.

За да направи кокпита още по-центриран върху водача, Lexus разработи дизайнерската концепция Тазуна. Заимствайки името си от японската дума за „юзди на кон“, тя се фокусира върху директен, но интуитивен контрол. Източници на информация като мултимедиен екран, контролният уред с един компонент и Head-Up дисплеят са групирани, така че съдържанието им да може да се чете с минимално движение на очите и главата. Дизайнерите на RX са се стремили също да създадат минималистично, но интуитивно и обмислено вътрешно пространство, използвайки материали от най-високо качество. Важен акцент е наличието на интериор без кожа, създаден в отговор на нарастващото търсене от потребители с екологично съзнание. При нивото на оборудване Comfort не само седалките, но и воланът и лостът за смяна на режимите на трансмисията са покрити с висококачествена тапицерия Тахара.

С новата функция за избор на светлини Lexus Mood Select можете да приспособите амбиентното осветление на RX към собственото си настроение с помощта на палитра от 64 цвята. Въз основа на нашата философия за дизайн L-finesse, интериорните дизайнери на Lexus разработиха четиринайсет цвята, изразяващи емоциите и чувствата, които изпитваме, когато ставаме свидетели на красиви природни феномени. Цветовете имат за цел да осигурят дух на гостоприемство „Омотенаши“ и включват теми като:

 • Лечебни: Спокойните нюанси създават „целебно“ пространство, в което съжителстват енергията на зеления природен свят и силата и динамиката на живота
 • Релаксиращи: Топлите нюанси създават „релаксиращо“ пространство, пълно с жизненост, резониращо с моментните преходи на слънчевата светлина и пулса на сърцето на земята
 • Стимулиращи: Белите тонове създават „стимулиращо“ пространство, в което ободряващата слънчева светлина през деня плавно събужда ума
 • Фокусиращи: Мистичните студени нюанси създават пространство за „фокусиране“ на ума, предизвиквайки хода на времето и преходните състояния на естествения свят
 • Вълнуващи: Чистите огнени тонове създават „вълнуващо“ пространство за водача, симулирайки пламък, променящ температурата си 

 

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

 • СИСТЕМА MARK LEVINSON* 21 ВИСОКОГОВОРИТЕЛЯ 

  Почти безшумният интериор на RX осигурява перфектната възможност за настройка за специалната нова аудио система с 21 високоговорителя Mark Levinson Premium Surround Sound. Стандартна за по-високи нива на оборудване и разработена от нашия специализиран аудио партньор, тази изключителна система е оптимизирана съобразно вътрешната архитектура на автомобила. Тя предоставя несравнимо 7.1-канално домашно кино изживяване с помощта на нова 3D съраунд система Mark Levinson Surround System/Quantum Logic Immersion ClariFi като анализира източника на компресиран звук и допълва изгубените данни за изключително качество на звука. Подобрявайки още повече изживяването наподобяващо това в концертната зала, 22 сантиметровият субуфер в багажното отделение произвежда богат и мощен звук, ярко изразяващ атмосферата и контура на оригиналната музика.                                                         

  *Предлага се само за RX 500h и ниво на оборудване Luxury на RX 450h+ и RX 350h

 • ДИГИТАЛЕН МОНИТОР ЗА ПАНОРАМЕН ИЗГЛЕД

  За по-лесно шофиране в тесни пространства, дигиталният панорамен монитор осигурява 360° обзор на околното пространство в реално време и предварително записан изглед под автомобила. Той също така създава виртуално 3D изображение на вашия RX, показващо автомобила, сякаш го виждате отгоре, с водещи линии за подпомагане на маневриране в близко разстояние. Системата предлага следните функции:

  • Обзорът на страничното пространство (Side Clearance View) ви позволява да проверите разстоянието, когато преминавате покрай друго превозно средство на тесен път.
  • Изгледът при завиване (Cornering View) помага да се избегне контакта с бордюри при завиване.
  • Предупреждението за напречен трафик (Front Cross Traffic Alert) предупреждава за приближаващи превозни средства и препятствия отпред и отстрани на автомобила.
  • Система за предотвратяване на сблъсък и спирачна подкрепа при паркиране ви предупреждават за възможен сблъсък и дори предприемат превантивни действия.
  • Погледът под RX ви помага да шофирате по по-неравни повърхности.
 • АСИСТЕНТ ЗА БЕЗОПАСНО ИЗЛИЗАНЕ

                                                                        Електронната система за влизане и излизане e-Latch на RX е свързана със системата за следене на сляпата зона на автомобила. Ексклузивната функция Safe Exit Assist не позволява на пътниците да отворят вратата в случай на трафик, като приближаващи се отзад автомобили или велосипедисти. Lexus е установил, че тази система може да помогне за предотвратяване на повече от 95% от инцидентите, причинени от отваряне на вратата.

Данните за автомобила се проектират цветно директно върху предното стъкло. Този 10-инчов Head-Up дисплей ви позволява да следите данните от навигацията, функциите за безопасност, информацията и аудио настройките, без да откъсвате очи от пътя. Управлението е лесно, благодарение на сензорни бутони на волана.

Едно нещо по-малко за изгубване, нашият нов интелигентен цифров ключ интегрира всички функции на интелигентния ключ на Lexus в приложението Lexus Link на вашия смартфон. Дръжте го в джоба или чантата си, той ви позволява плавно да отключите/заключите и запалите колата си. Сигурен и удобен, той може да се споделя дистанционно между до пет души.
НАУЧЕТЕ ЗА НАШИТЕ ПРОБНИ ШОФИРАНИЯ

НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА ПРОБНО ШОФИРАНЕ

Изживейте невероятното с тестово шофиране на Lexus, изберете автомобил, местоположение и дължина по ваш избор.

ПОЛЗИ ЗА СОБСТВЕНИКА

Нашата цел е да направим изживяването ви да притежавате автомобил Lexus наистина невероятно. Като част от това ние предлагаме услуги по поръчка, които се грижат за вашите нужди и нуждите на вашия автомобил. Тези предимства включват:

 • Гаранция 3 години / 100 000 км
 • 3 години Пътна помощ
 • 5-годишно покритие на батерията на хибрида 
 • Безплатна годишна проверка на здравето на хибрида
 • Приложението My Lexus & Lexus Link

ДРУГИ МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIwY-qo6uuhwMVq2ZBAh2kEQv-EAAYASABEgJbSvD_BwE

Forced client side injection based on cached strategy