1. Discover Lexus
  2. Safety
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

LEXUS СИГУРНОСТ

Вашата сигурност е наш приоритет. Lexus Safety System + дефинира нова ера в превенцията на инциденти. Системата допълва шофьорските ви умения и подпомага сетивата ви, за да сте винаги уверени на пътя.

01

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System + е последната ни крачка по отношение на автомобилната безопасност. Родена от десетилетия на иновации и стриктно разследване на причините за инцидентите, Lexus Safety System+ чрез тези пет иновативни системи е насочена към трите ключови области на предотвратяване на произшествия: челни удари, непредвидени отклонения от лентата и инциденти нощем.
02

АСИСТИРАЩИ СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Без значение дали паркира или се подготвя да сменя лента, добрият водач винаги се адаптира към околния трафик. От Lexus са следвали този принцип, за да усилят сетивата ви посредством интуитивни функции, които изпращат уменията ви при шофиране до нови висоти.
03

LEXUS SAFETY SYSTEM +A

Като най-значимата ни стъпка към свят без пътни инциденти, Lexus Safety System + A е достъпна само за Lexus LS и доставя асистенция при шофиране от нов мащаб. Основавайки се на петте стълба на Lexus Safety System +, най-модерната ни система за безопасност разполага с първата в света технология, която увеличава удоволствието от шофирането и редуцира опасностите на пътя.

Система за предупреждение при напускане на лентата с асистент за следване на лентата

За да се движите още по-плавно по магистрали, но също така и в големи задръствания, включете динамичния круиз контрол с радар и системата за следване на лентата ще ви осигури постоянна асистенция в управлениеа, за да поддържа автомобила в центъра на лентата с минимално люлеене дори при леки завои.

Интелигентен асистент за автоматично управление на дългите светлини (AHB)

Интелигентният асистент за автоматично управление на дългите светлини има автоматични сензори, които изключват дългите светлини при приближаване на друг автомобил.

Система Pre-Collision System с разпознаване на пешеходци (PCS)

PCS разпознава други превозни средства и пешеходци напред и ви предупреждава, когато има голяма вероятност от удар напред, така че да можете да предприемете съответните действия. Ако водачът не е в състояние да реагира навреме, системата ще активира спирачките и ще се намеси в кормилното управление, за да редуцира последиците от удара.

Динамичен круиз контрол с радар (DRCC)

DRCC ви позволява да пътувате спокойно с постоянна скорост, като същевременно ви държи на безопасна дистанция от автомобила отпред. Ако вашият автомобил започне да се приближава прекалено много, скоростта ще бъде намалена, за да се предотврати сблъсък.

Асистент за разпознаване на пътните знаци (RSA)

RSA наблюдава всеки пътен знак и предава съобщението директно към дисплея на автомобила. Това гарантира, че ще имате достъп до важна информация за магистрали по вашия маршрут.

С-ма за предупреждение при напускане и асистент за следене на лентата

LDA ви помага да поддържате автомобила в лентата посредством леки вибрации, когато aвтомобилът започне да променя посоката си, и изпраща дискретни звукови и светлинни сигнали, за да ви върне плавно обратно в правилната траектория.

 

Следене на мъртвата зона

Преодолейте границите на вашето периферно зрение. Системата за сляпата зона предупреждава водачите за всички препятствия, които може да не се виждат в огледалата за обратно виждане, за да ви дадат пълна картина за пространството около колата и ви позволяват да маневрирате с абсолютна увереност.

Усъвършенствани функции за асистенция при паркиране

Влизайте навсякъде с увереност. Нашите функции за асистенция при паркиране предпазват вашия автомобил, като засилват вашите сетива при шофиране, уведомяват ви за всички препятствия в реално време и увеличават спирачната сила, когато е необходимо.

Адаптивни и 2-степенни адаптивни дълги светлини (AHS)

В ролята на усъвършенстван Интелигентен асистент за управление на дългите светлини, Системата за адаптивни дълги светлини използва камера, разположена в горната част на автомобила, за да открие превозните средства напред, и автоматично оптимизира разпределението на светлината, така че фарът да осветява пътя без да заслепява превозни средства отпред или в насрещното движение. Двустепенната адаптивна система на дългите светлини е допълнително подобрение на Системата за адаптивни дълги светлини, позволяваща още по-добър контрол на светлинния сноп.

LEXUS CODRIVE

Lexus CoDrive поддържа личния ви стил на шофиране. Комбинирайки динамичен круиз контрол с радар, асистент за разпознаване на пътни знаци и предупреждение за напречен трафик отпред, Lexus LS разполага и с нова технология за следване на лентата, която да ви държи в пътната лента на всеки път.

Предупреждение за напречен трафик напред

Подхождайте към всяко кръстовище с увереност. Когато наближавате кръстовище, системата за напречен трафик напред ще оцени потока от трафик и ще ви уведоми за всяко превозно средство, което преминава напред.

Системата Pre-Collision System с разпознаване на пешеходци, активни намеси в кормилното управление и pre-crash система за предна странична част

Системата PCS за Lexus LS е допълнена от първата в света технология за избягване на удари, включваща предупреждение за пешеходци, активни намеси в кормилното управление и pre-crash система за предна странична част.

Асистент за разпознаване на пътните знаци (RSA)

RSA наблюдава всеки пътен знак и предава съобщението директно към дисплея на автомобила. Това гарантира, че ще имате достъп до важна информация за магистрали по вашия маршрут.