1. New Cars
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

УСКОРЕНИЕ 0 -100 КМ/Ч

От: 6.3 сек.

КОНСУМАЦИЯ СМЕСЕНА

От: 1.1 л/100км

ЕМИСИИ НА CO₂ (КОМБИНИРАН ЦИКЪЛ)

От: 25 г/км
Всички показатели, свързани с консумацията на гориво и отделените CO2 емисии, са измерени при лабораторни тестове на ЕС и се изчисляват, като се използва комбинираният цикъл на шофиране (приложимо законодателство). Те са предвидени за да позволяват сравнения между превозните средства и може да не се различават от стойностите при действителното шофиране

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

Изберете една от

7 Опции

 • NX - Luxury - SUV

  NX Luxury

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  152 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Executive - SUV

  NX Executive

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  119 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Executive Plus - SUV

  NX Executive Plus

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  138 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - F Sport - SUV

  NX F Sport

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  149 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Executive Plus PHEV - SUV

  NX Executive Plus PHEV

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  152 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - F Sport PHEV - SUV

  NX F Sport PHEV

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  163 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4
 • NX - Luxury PHEV - SUV

  NX Luxury PHEV

  ХИБРИД
  SUV

  Изберете двигател

  от

  163 900,00 лв.

  Continuously Variable Transmission | 4X4

ИЗПЪЛНЕНИЕ

 • ВОДЕЩИ ЗА КЛАСА ХИБРИДНО И PLUG-IN ХИБРИДНО ЗАДВИЖВАНИЯ 

  Оборудван с авангардните Lexus Plug-In хибридна и Lexus самозарядна хибридна системи за задвижване, новият NX е по-икономичен и по-енергийно-ефективен от задвижваните от чисто бензинови или дизелови двигатели SUV модели от среден клас. Резултат от над 15 години пионерен опит в електрификацията, самозарядната хибридна технология на Lexus осигурява на NX 350h повече мощност и динамика, но и по-нисък разход на гориво и емисии. Разширявайки гамата от електрифицирани задвижвания Lexus Electrified, NX 450h+ поставя нови стандарти за plug-in хибриди. Той не само осигурява пробег от 80 км на електричество с нулеви емисии, но със своите 306 к.с. (по DIN)  предлага динамично ускоряване, което впечатлява. Има водеща за класа ефективност на хибрид, когато батерията е изтощена, без компромиси по отношение на багажното пространство и обема на резервоара.

 • TAZUNA КОКПИТ                                                                                            

  Вълнуващата концепция "Tazuna" за първи път бе показана в дизайнерската студия LF-30 и бе въведена в новия NX. Създаден за да осигури вълнуващо изживяване при шофиране чрез максимална концентрация върху пътя пред вас и върху волана в ръцете ви, кокпитът на NX бе вдъхновен от начина по който ездачите са свързани със своите коне с помощта на юзди (Tazuna).

 • ИЗБОР НА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ                                                                                      

  Разположен близо до волана, превключвателят Drive Mode Select позволява на водачите да избират измежду режими Eco, Normal и Sport за да настоят автомобила за максимална ефективност, динамика или комфорт. Освен  Eco и Normal, новият NX F SPORT предлага още и индивидуален Custom, Sport S и Sport S+ режими.

Базиран на изключително високо ценената Global Architecture K-платформа, NX разполага с множество промени в името на динамиката, с което се подобрява сцеплението и реакцията на автомобила на командите. По-широката следа и по-ниският център на тежестта имат принос за по-добрата управляемост и стабилност. В името на намаляването на недозавиването и за повече прецизност, инженерите на Lexus са приложили лазерно винтово заваряване, структурни лепила, двойни фиксации на капака и усилване с помощта на високоякостна стомана. За допълнително намаляване на теглото е използван алуминий за изработката на калниците и предния капак.

С цел запазване на просторен интериор с багажно пространство от 500 литра, NX 450h+ е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет от 18.1 kWh инсталирана под пода на кабината. Този нов акумулаторен пакет включва 96 литиево-йонни клетки с голям капацитет, постигайки водещ за класа пробег от 65 км (80 км в градски условия) при чисто електрическо задвижване. Новаразработена за NX 350h и монтирана под задните седалки литиево-йонната батерия допринася за просторния интериор и отличното поведение на пътя. Леките литиево-йонните клетки имат отлични качества по отношение на възможност за зареждане, а компактността и възможностите за охлаждане са подобрени.

При моделите с двойно предаване, системата E-FOUR осигурява плавна динамика и убедително сцепление дори на груб терен. Иновативната система за задвижване E-FOUR включва допълнителен електрически мотор с мощност от 54 к.с. по DIN на задния мост, осигуряващ моментален въртящ момент при необходимост.

БЕЗОПАСНОСТ

 • СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ LEXUS SAFETY SYSTEM + 

  С най-новата Lexus Safety System + на практика разполагате с "навигатор", който се грижи за вашата безопасност във всякакви ситуации на пътя, независимо дали става дума за движение по магистрала, през деня или през нощта, на кръстовища, завои или при смяна на лентите. Използвайки технологии, които определят нова ера при предотвратяването на инциденти, като например усъвършенстваната система за подготовка при евентуален удар, сега те разпознават мотоциклети през деня и пешеходци през нощта.

 • АСИСТЕНТ ЗА БЕЗОПАСНО СЛИЗАНЕ                                                                   

  Асистентът за безопасно слизане (Safe Exit Assist) използва системата за следене на сляпата зона за да следи за трафик като наближаващи автомобили и велосипедисти отзад и при необходимост използва електрически ключалки за да задържи вратите затворени, като по този начин намалява инцидентите при отваряне на врата с 95%.

 • МУЛТИ-ИНФОРМАЦИОНЕН ДИСПЛЕЙ                                                                   

  7-инчов цветен, базиран на TFT (транзистор с тънък филм) технология, дисплей е интегриран в панела с основните инструменти и ви информира за всички ключови данни, включително предупреждения свързани с безопасността и насоки на навигацията. За по-динамично изживяване при шофиране, дисплеят може да бъде настроен като визия и съдържание в зависимост от режимите Normal, Eco и Sport.

В допълнение към изключително здравата пътническа клетка за безопасност, защитата на пътниците включва осем високотехнологични въздушни възглавници: двустепенна за водача плюс възглавница за  коленете; единична за пътника отпред; централна за намаляване на контакта между водача и пътника до него; странични възглавници за предните седалки и въздушни защитни завеси простиращи се по цялата дължина на кабината.

СМЕЛ ДИЗАЙН

 • РЕШЕТКА С НОВО ОФОРМЛЕНИЕ

  За най-новия  NX, нашите дизайнери бяха целенасочени в създаването на нова, "мощна" визия. Те разработиха по-динамична решетка, с интегрирана рамка. Освен че допринася за намаляване на теглото, новото решение подчертава динамичния характер на автомобила. За интригуващия мрежест модел бяха изработени тънки U-образни компоненти. И накрая, вертикалният дизайн на решетката, в комбинация с тройни прорези в долната част, осигурява подобрено охлаждане.

 • ЧЕТВОРНИ LED ЕЛЕМЕНТИ

  Завладяващите 4-прожекторни предни LED светлини, са с черна облицовка, създаваща ярко визуално присъствие. Светлините са подчертани със сигнатурните дневни Lexus светлини с L-образна форма (DRL).

 • НОВИТЕ СВЕТЛИНИ LEXUS BLADE LIGHT

  В задната част, стилните нови светлини на Lexus с графика на острие и ярко изразена L-образна светлинна графика, се простират по цялата широчина на NX. Създавайки модерна визия, логото на LEXUS с променен дизайн е разположено в центъра на автомобила.

Предните седалки на новия NX са с променен дизайн за да могат да предложат достъп и контрол от най-висок клас, както и отлична опора на тялото и комфортни функции като отопление и вентилация. За осигуряване на подходяща ергономична стойка, страничните части са оформени с вдлъбнатина, намалявайки контакта на лакътя при използването на волана и лоста за трансмисията или при използване на средната конзола. Освен всичко друго страничната част на седалката е ниска за да се улесни качването и слизането от автомобила.

Тъй като воланът и лостът на режимите на трансмисията могат значително да повлияят на изживяването при шофиране, дизайнерите са работили заедно с Lexus "Takumi" в името на цялостното прецизиране на тези точки на контакт. Специален фокус по отношение на волана има върху формата на напречното сечение имащо за задача осигуряване на отлично усещане и подобрена стабилност на кормилното управление. Палците се позиционират върху сензорни бутони, които също са с променен дизайн.

Практично сгъващата се в пропорция 60:40 задна седалка е стандартно оборудване за всички модели NX, и позволява лесен превоз на големи предмети като велосипеди и сърфове. При сгъване на всички задни седалки на разположение е пространство за големи предмети. 

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

 • ПАНОРАМЕН ПОКРИВ                                                                                              

  Наличен в комбинация с релси на покрива, впечатляващият панорамен стъклен покрив вече може да се отваря. Осигурявайки повече пространство за главите и светлина в кабината, той е оборудван с плъзгаща се слънцезащитна щора за ограничаване на интензивната светлина. Предлага се също електрически, накланящ се и плъзгащ се покрив, който добавя усещане за свобода, простор и светлина в новия NX.

 • ЕЛЕКТРОЗАДВИЖВАН ЗАДЕН КАПАК                                                                   

  Изключително бързодействащ и дистанционно контролиран заден капак осигурява удобство, особено когато ръцете ви са пълни с пазарски чанти. Когато ключът е в джоба или чантата ви, просто раздвижете крак под задната броня за да отворите или затворите капака.

 • ПРОМЕНЛИВОТОКОВ (AC) ПОРТ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

  NX 450h+ е оборудван с променливотоков (AC) куплунг в задната дясна част, както и бордова зарядна система с максимална мощност 6.6 kW. 

Данните за автомобила се изобразяват в цвят директно на предното стъкло. Това става с помощта на голям, 10-инчов сензорен Head-Up дисплей, който ви позволява да следите навигацията, системите за безопасност, информация за автомобила и настройките на аудио системата, без да снемате погледа си от пътя. Работата е удобна, благодарение на бутоните на волана.

S-Flow интелигентно контролира климата в интериора на базата на околната среда, осигурявайки намален разход на гориво и оптимален комфорт за всеки пътник.

ПОВЕЧЕ СВЪРЗАНОСТ

 • LEXUS LINK MULTIMEDIA                                                                              

  Много по-бърз и лесен за използване, с подобрена резолюция както на 9.8-инчовия (Lexus Link Connect с навигация в облак) така на големия 14-инчов сензорни екрани (Lexus Link Pro с интегрирана хибридна навигация), Lexus Link Multimedia е първата по рода си система използваща облачна навигация за редовна актуализация на картите ви и данните за трафика.

 • MARK LEVINSON® ЗВУК СЪС 17 ВИСОКОГОВОРИТЕЛЯ

  Налична за нивата NX 350h Luxury и F SPORT, новата система със 17 високоговорителя Mark Levinson® Premium Surround е специално композирана спрямо акустичните качества на NX. Тя осигурява несравнимо 7.1-канално изживяване на домашна висококачествена уредба, допълнена с Clari-Fi™ която възстановява звука загубен при дигиталната  MP3 компресия. За подобряване на звука, големият 25-сантиметров заден събуфър е разположен в 20-литрово отделение под пода на багажника, без компромиси по отношение на багажното пространство. При всички нива на оборудване базово се монтира премиум аудио система с 10 високоговорителя, включваща FM RDS тунер, цифрово радио Digital Audio Broadcasting и Bluetooth връзка, предлагащи високо качество с големи високоговорители на предните врати.

 • ИНТЕГРАЦИЯ НА СМАРТФОН                                                                        

  С Android Auto® или безжичен Apple CarPlay®, новият NX ви позволява лесно да изобразявате и да имате достъп до някои от приложенията на смартфона на 9.8-инчовия или на 14-инчовия дисплей.

Изкуственият интелект и работата в облак работят заедно в интелигентния гласова асистент Lexus Voice Assistant, който ви спестява работата с бутони за да можете да се концентрирате върху пътя пред вас. Новоразработената система разбира естествен език и контекста на израза като "Гладен съм" или "Студено ми е" и дори разпознава кой пътник говори. Можете да активирате функции в автомобила като амбиентно осветление или търсене в интернет без да снемате ръцете си от волана. 

Можете да зареждате съвместими смартфони или други електронни устройства с използване на индуктивно устройство за зареждане. С 50% по-бързо отпреди, то е удобно позиционирано, с място за съхранение под него. За поддържане на връзка и зареждане на вашите устройства, NX предлага и четири USB гнезда (Отпред: 1xA-type + 1xC-type, Отзад: 2xC-type).

ПОЧУВСТВАЙТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ШОФИРАТЕ НАПЪЛНО НОВИЯ NX

Изживейте удивителното с тестово шофиране на Lexus. Първо изберете автомобил, след това място и време, които отговарят на вашите възможности и желания и ние ще направим останалото.

 

ПОЛЗИ ЗА СОБСТВЕНИКА

Нашата цел е да направим вашето преживяване от притежаването на Lexus истински завладяващо. Като част от това ние предлагаме индивидуализирани услуги които имат грижата за вашите и на автомобила ви нужди. Тези ползи включват: 

 • 3 години / 60,000 мили гаранция
 • 3 години асистенция на пътя 
 • 5 години покритие на хибридната батерия
 • безплатна годишна проверка на състоянието на хибридната система
 • Приложения My Lexus & Lexus Link

ГАЛЕРИЯ NX

Изследвайте галерията на напълно новия NX.

ДРУГИ SUV МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ue%2Crx%2Crxl%2Cnx