1. New Cars
  2. ES
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
Цена от
102900.0
(вкл. ДДС)

Всички показатели, свързани с консумацията на гориво и отделените CO2 емисии, са измерени при лабораторни тестове на ЕС и се изчисляват, като се използва комбинираният цикъл на шофиране (приложимо законодателство). Те са предвидени за да позволяват сравнения между превозните средства и може да не се различават от стойностите при действителното шофиране

Дръзко провокативен, елегантният силует на Lexus ES 300h, с линии наподобяващи тези на купе, подчертава характера на един луксозен седан, който ви предизвиква да го шофирате. Зареждащ батерията си докато шофирате, благодарение на четвъртото поколение самозарядна хибридна технология на Lexus той осигурява и бързо равномерно ускорение. Оборудван с най-новата система за безопасност Lexus Safety System +, ES 300h е един от най-безопасните автомобили на света.

ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ LEXUS ES

Новият ES е усъвършенстван по отношение на прецизността на управление, и е оборудван с новото адаптивно променливо окачване при моделите F SPORT, както и подобрена система за безопасност Lexus Safety System + за всички модели.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО В УСЛОВИЯ НА РЕАЛНО ШОФИРАНЕ

Хибридът ES 300h е водещ в германския екотест на ADAC в "горния сегмент на средния клас" и е единственият модел постигащ 4 от 5 звезди.                               

LEXUS САМОЗАРЯДЕН ХИБРИД

Научете повече за четвъртото поколение самозарядна система на Lexus, която е в основата на задвижването на новия ES 300h.

1/ Вашият двигател
1/ Вашият двигател

1 Опции

1 Опции

2/ Изберете
2/ Изберете

3 Опции

3 Опции

ВЪНШНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ (ПРЕДНА ЧАСТ)

НОВИ LED СВЕТЛИНИ

Всички нови модели ES разполагат с предни светлини с променен дизайн. Невероятните трипрожекторни LED светлини създават изключително отличително впечатление и включват BladeScan® AHS (Адаптивна система за дълги светлини) в по-елегантни и обтекаемо оформени светлинни тела.  Докато външните лещи са същите, вътрешният дизайн е променен, за да създаде по-рязък израз и да подобри функционалността. Всяка светлина е подчертана от оформените по типичната за Lexus сигнатура на дневните светлини (DRL). 

ЧЕТВЪРТО ПОКОЛЕНИЕ САМОЗАРЯДНА ХИБРИДНА СИСТЕМА LEXUS

Новият ES 300h е оборудван с нашата най-нова самозарядна хибридна система Lexus Self-Charging Hybrid, която осигурява изключително разход на гориво, невероятно прецизна динамика и емисии на CO2 от едва 119 г/км. Интелигентно решение за водачите търсещи алтернатива на задвижването с бензинови и дизелови двигатели, тя зарежда батерията си докато се движи, когато намалява скоростта или спира, а това означава че никога не е необходимо да включвате ES 300h за зареждане в мрежата или да се притеснявате за пробега.

ХАРАКТЕРНА LEXUS ПРЕДНА РЕШЕТКА

Запазвайки едновременно разпознаваемата идентичност на луксозния седан, новата предна решетка на ES 300h се е развила стилистично с намаляване на броя вертикални елементи и L-образни компоненти, които изобразяват както хоризонтален поток, така и движение напред. ES 300h F SPORT запазва своята емблематична черна решетка с „F“ маркировка.

Развити са възможностите на камерата на системата за страничен обзор Digital Side View Monitor, проектирана да осигури по-добър поглед назад в сравнение с конвенционалните външни огледала. Обработката за намаляване на смущенията помага да се получат по-ясни изображения, когато светлината и сенките са смесени, а трептенето на LED елементите е намалено.

Радарни устройства, монтирани на задната броня, установяват наличието на автомобили в страничните ленти, които не са видими във външните огледала. Ако водачът изрази намерение да смени лентата при наличие на автомобил в сляпата зона, на огледалото на съответната врата се появява предупредителен сигнал. 

Новият ES 300h е оборудван с подобрена система за безопасност Lexus Safety System + която е като ваш верен навигатор, имащ задължението да осигурява вашата безопасност във всякакви пътни ситуации, независимо дали става дума за градския трафик или движение по магистрала, през деня или през нощта. Запазвайки технологията с камера с единична леща и радар в милиметровия обхват, добавихме функции като асистент за контрол на кормилното управление при аварийни ситуации и подобрихме способностите на системата за разпознаване на лентите. Възможностите на камерата и радара са подобрени, разширявайки диапазона на разпознаване при системата за подготовка при опасност от удар, която установява наличието на велосипедисти и пешеходци в лоши условия на осветяване.  

В името на подобряването на цялостната визия, напълно нови са както 17-цоловите (стандартно за Comfort), така и 18-цоловите (по избор за Comfort, стандартно за Executive) колела на ES 300h. Разработени са два нови цвята на каросерията за новия ES: Sonic Platinum разчита на силните сенки, докато Sonic Grey демонстрира покритието си металик с висок гланц. Заедно със предлаганите възможности за син цвят Sapphire Blue на ES 300h F SPORT, новите черни 19-инчови F SPORT джанти в лакирано черно съответстват на  предната решетка, завършвайки динамичния вид типичен за „F“ моделите. 

ВЪНШНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ (ЗАДНА ЧАСТ)

ЗАДЕН КАПАК С ОТВАРЯНЕ БЕЗ РЪЦЕ

Бързо реагиращият заден капак с дистанционно управление гарантира удобство, особено когато вашите ръце са заети с пазарски чанти. С ключа в джоба ви, просто разположете крак под задната броня, за да отворите или затворите капака.

СИЛУЕТ НАПОДОБЯВАЩ ТОЗИ НА КУПЕ

Вълнуващият нов ES 300h разбива предразсъдъците за луксозните седани. Благодарение на нашия дързък подход към дизайна, той е по-нисък, по-широк и по-елегантен. Отстрани ще забележите силует, подобен на този на купе, който отвътре предлага простора на един флагмански седан.

ЗАДНИ LED СВЕТЛИНИ

                                                              Използвайки най-новите LED технологии, задните светлини на ES осигуряват на автомобила незабавно разпознаваемия визуален почерк на Lexus ‘L’ с наподобяващо това на кристал осветяване. 

Инженерният екип създал ES подобри и адаптивното променливо окачване на новия модел ES 300h F SPORT. Благодарение на новите технологии за активиране, системата реагира по-бързо, особено при малки сили на поглъщане. Подобна на системата в седана LS, системата AVS има способността да извършва 650 нива на настройка и сега включва увеличени възможности за движение на маслото към контролния клапан на потока му. Новата система постига високо ниво на комфорт на поведението на автомобила, като същевременно с това се подобрява реакцията и стабилността. 

Още от първите етапи на развойната работа, прототипите на ES са тествани във въздушните тунели на Lexus, за да се идентифицират източниците на шум и вибрации. Инженерите на Lexus са изследвали въздушните потоци около краищата на вратите, както и компановката на външните огледала. Като допълнение, позиционирането на предните чистачки е прецизирано така че да не се поддават от задната част на капака. Изключително тихият, сам по себе си ES 300h, разчита на технологията Hybrid Acoustics™ с трислойна материя интегрирана в арматурното табл. Тя включва шумопоглъщащ изолационен слой между два филцови пласта. Това означава че пътуването в ES винаги ще е възнаграждаващо преживяване, дори при високи скорости. 

ES има изключително здрава каросерия осигурявайки шофиране, което е прецизно и стабилно. Ходовата част е конструирана с използване на лазерно винтово заваряване, технология която се използва за първи път от Lexus в този сегмент. Това, в съчетание с широката употреба на леки материали като алуминий е помогнало за намаляване на теглото и разхода на гориво. В допълнение, усилващите щанги прикрепени към цилиндричните "ботуши" предназначени за елементите на предното окачване и V-образните греди в предното и задното окачване свързващи каросерията и окачването, спомагат за постигане на високо ниво на комфорт и динамика на управляемостта. 

ИНТЕРИОР (ПРЕДНА ЧАСТ)

СИСТЕМА MARK LEVINSON® PURE PLAY

Първият модел на Lexus оборудван със система Mark Levinson® PurePlay, Премиум съраунд системата със 17 високоговорителя Mark Levinson® на новия ES включва седем високоговорителя Unity™ позиционирани на нивото на раменете.Те създават изживяване при слушане близко до това на домашната аудио система Mark Levinson®. ES разполага също и с 265 милиметров събуфър и технология Clari-Fi™ Music Restoration Technology, програма, която извършва анализ на данните на звуковия източник с цел възстановяване на точното количество елементи, близко възпроизвеждане на оригиналния звук и връщане на живото звучене.

НОВ 12.3-ИНЧОВ СЕНЗОРЕН ДИСПЛЕЙ 

Системата Lexus Link Multimedia в новия ES е проектирана за лесно и бързо използване. В основата и е 8 или 12.3 инчов сензорен екран с висока разделителна способност, който получава актуализации по въздуха Over The Air (OTA). Новите дисплеи са завъртени с 5 градуса към водача и изместени със 112 мм назад за подобряване на визията и удобството на използване. Системата Lexus Link Multimedia предлага широка гама от функции и удобен дисплей. 12.3-инчовият дисплей, оборудван с  навигацията Lexus Premium Navigation е с живи триизмерни графики, контрол на аудио и климатичната системата. Водачът и пътниците могат да използват своите любими приложения на смартфони чрез Android Auto® или Apple CarPlay®.

ТЪЧПАД                                                                                                            

Можете също да контролирате основния дисплей на новия ES 300h използвайки тъчпада, монтиран на централната конзола или с помощта на гласови команди. Интерфейсът на тъчпада е създаден така, че да ви даде интуитивно усещане за смартфона, с действия като скролване, команди с два пръста или докосване.

Използвайки технология, внедрена за първи път при реактивните самолети, цветният Head-Up дисплей с висока резолюция е разположен в полето ви на видимост, без разсейващи елементи. Той проектира ключова информация като навигация на живо и предупреждения, свързани с безопасността, на широк екран.  Head-Up дисплеят създава изчистено изображение с висока рязкост, благодарение на което няма да имате проблем с наблюдаването на данни, дори и при най-ярката светлина. 

Тъй като кормилното управление и лоста за трансмисията имат значително влияние върху изживяването при шофиране, дизайнерите ни са работили заедно с майсторите Takumi на Lexus за определят прецизно точките на контакт. За волана, специален фокус е поставен върху формата и напречното сечение за осигуряване на отлично усещане и подобрена стабилност на управлението. Предлаган с отопление за студените утрини, интегрирани контролни органи за аудио системата, телефона, гласовото разпознаване, мултиинформационния дисплей, динамичния радарен круз контрол и асистента за следене на лентите. 

Гладката кожа, полуанилиновата кожа и синтетичната кожа като тапицерия за седалките на новия ES са забележителен пример за японското занаятчийско майсторство Takumi. Кожата е с безупречно качество, а шевовете са изпълнени с изключителна прецизност. Ергономичната позиция за шофиране намалява умората и осигурява отлично усещане за обгръщане. Механизми за регулиране на седалката в до 16 посоки позволяват различни позиции на шофиране за широк кръг от водачи (до 14 посоки за пътника до водача на предната седалка). За дълги пътувания се предлага до 4-посочно регулиране на лумбалната опора в нивата Executive и Luxury.

Селекторът за избор на режим Drive Mode Select е разположен удобно, така че да може да се управлява, без да се нарушава вашата зрителна линия или да се променя позицията ви за шофиране. Режимите Eco, Normal и Sport са стандартни, с изключение на варианта за ES 300h F SPORT, който се предлага с режими Eco, Normal, Custom, Sport S и Sport S+.

С Apple CarPlay® и Android Auto®, новият ES позволява лесно изобразяване и достъп до приложенията на вашия смартфон на централния дисплей. 

Превръщайки новия ES в свързан автомобил, приложението Lexus Link помага на шофьорите да планират пътуване, да намерят място за паркиране, да планират услуга или дори да подобрят своя начин на шофиране на хибриден автомобил. Приложението предлага услуги за свързаност като:

• Анализ на шофиране (Driving Analytics): Проследява пътувания, начин на шофиране и бизнес пътувания. Вече много по-ефективен и по-чист от конкурентните седани с дизелово или бензиново задвижване, новият ES 300h предлага персонализирани съвети за шофиране на хибрид, помагащи на водача за намаляване на вредните емисии и разхода на гориво

• Открий автомобила ми (Find my Car): Намира и насочва шофьорите обратно към техния ES

• Сервиз и поддръжка: Помага на собственика да управлява грижите за своя ES

• Споделяне с автомобила (Share to Car): Позволява на шофьорите да планират маршрут на друго устройство и да го изпратят до своя Lexus, докато "Автомобил до врата“ насочва шофьорите пеша до крайната им дестинация, след като са паркирали

• Състояние на автомобила (Car status): Сред многото възможни предупреждения, уведомява водачите, ако са оставили прозорците на автомобила отворени или са забравили да изключат фаровете. Водачите могат също да проверят дали автомобилът им е заключен или алармата е активирана. 

ИНТЕРИОР (ЗАДНА ЧАСТ)

НОВА ЦВЕТОВА СХЕМА "ПРОВОКАТИВНА ЕЛЕГАНТНОСТ"

По протежение на целия интериор ще забележите вниманието към детайлите и уменията на нашите известни занаятчии Takumi. Разкошната ръчно шита тапицерия вече се предлага в нови стилни нюанси с изящни съотвестващи инкрустации, които подчертават излъчването за ръчна изработка в интериора. За новия ES нашите интериорни дизайнери разработиха нова цветова концепция около темата „провокативна елегантност“. Създавайки атмосфера на повече лукс в интериора, ореховите инкрустации в новоразработените цветове черен Sumi Black Walnut и кафяв Dark Brown Walnut предават модерна атмосфера. В допълнение към Hazel, интериорът може да бъде поръчан и в кафяв тон Forest Brown. За ES 300h F SPORT се предлагат общо три цвята, включително бяло, черно и ексклузивния червен F SPORT Flare Red. Цветовите схеми включват черни нюанси на страничните части на седалките, за да се подсили спортното впечатление на интериора до ниво на изключителност.

ЗВУКОИЗОЛАЦИЯ                                                                             

За да се предотврати навлизането на шум в интериор на ES, бяха предприети множество стъпки като добавяне на допълнителни уплътнения на вратите, намаляване на отворите в пода и горната част на седалката, като същевременно се оптимизира уплътняването на каросерията и монтажът на арматурното табло. За да се увеличи максимално поглъщането на шума, са приложени различни мерки, като шумопоглъщащи материали  на цилиндричните "ботуши" за окачването, шумопоглъщащи облицовки на калниците и подови покрития. За предния прозорец и прозорците на предната врата е използвано акустично стъкло с високо ниво на шумоизолация.

КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА S-FLOW / СИСТЕМА CLIMATE CONCIERGE

Системата за контрол на климата S-Flow Climate Control интелигентно управлява климата в интериора, в зависимост от околното пространство, гарантирайки отличен комфорт и нисък разход на гориво. Системата Climate Concierge отделя малки частици nanoe™ X, спомагайки за неутрализирането на вируси и бактерии* от една страна и намалявайки миризмите** от друга, като същевременно овлажнява вашата коса и кожа.

 * Над 99% процента задържане на вируси и бактерии след 1 час действие на nanoe™ X. Japan Food Research Laboratories, Report No. 20073697001-0101 , 15038623001-0101:

** Миризмите се намаляват над 1.8 пъти след 1 час действие на nanoe™ X. Panasonic Corporation Product Analysis Center, Report No. BAA33-150318-M35

Контролен панел позволява на пътниците на задните седалки да управляват климатичната и аудио системите, нагревателите на задните седалки, накланянето на задната седалка и сенника. За да се подобри комфортът в горещо време, се предлага заден сенник с електрозадвижване, който пътниците на задната седалка могат да регулират за задните прозорци, вратата и задните стъкла.

Разширявайки още повече своите качества по отношение на безопасността, новият ES предлага цялостен щит от десет въздушни възглавници като стандартно оборудване. Той включва въздушни възглавници за водача и пътника до него и въздушни възглавници за коленете, странични въздушни възглавници отпред и отзад и въздушни завеси, покриващи всички странични прозорци.

Още преди да седнете зад волана, новият ES вече е подготвил вашето посрещане. Когато се приближавате до автомобила през нощта, дръжките на вратите светват, за да ви "поздравят", а пространството под вратите се осветява, за да ви помогне да избегнете проблеми като стъпване в локви. За да улесни влизането на пътниците, ES е конструиран с големи задни врати. Веднъж настанени удобно в новия ES, вашите пътници ще се насладят на релаксиращото изживяване на климатична система, която изхвърля малки nanoe® йони във въздуха в кабината, за да овлажни косата и кожата на всички в автомобила. 

ПОЧУВСТВАЙТЕ КАКВО Е ДА ШОФИРАТЕ НОВИЯ ES


Изживейте вълнуващото с тестово шофиране на автомобил Lexus. Първо изберете автомобил, място и време които ви подхождат, а ние ще направим останалото. 

ПОЛЗИ ЗА СОБСТВЕНИКА

Нашата цел е да направим изживяването от това да си собственик на автомобил Lexus истински завладяващо. Като част от офертата ние предлагаме специално създадени услуги, които имат грижа за вас и вашия автомобил. Тези ползи включват:

  • 3 години / 100,000 км гаранция
  • 3 години асистенция на пътя 
  • 5 години покритие за батерията на хибрида 
  • Годишна безплатна проверка на състоянието на хибрида 
  • Приложения Lexus и Lexus Link

 

 

ES ГАЛЕРИЯ

Изследвайте лукса, изтънчената и вълнуваща стилистика на новия ES.

ДРУГИ МОДЕЛИ

NX
NX Comfort
От 98 790,00 лв.
RX
RX Business Plus SUV
От 115 950,00 лв.
RXL
RXL Executive Plus SUV 5 Doors
От 152 900,00 лв.

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl