1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane tracing alert
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА (LDA) С АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДВАНЕ НА ЛЕНТАТА

Дълги пътувания и нови маршрути изискват най-високо ниво на концентрация за шофьорите, и именно при такива условия предупреждението за напускане на лентата е на разположение, за да ви съдейства. Този пакет от нововъведения включва aсистенция в кормилното управление, предупреждение при криволичене и усъвършенствана система за следване на лентата, за да ви държи в лентата, и действа, когато е активиран динамичният круиз контрол с радар.

Използвайки камера, LDA определя позицията на вашия автомобил спрямо маркировката на пътя. По този начин водачът е постоянно информиран за конкретната ситуация, така че да направи корекции при нужда.

LDA осигурява допълнителна асистенция за напрегнати ситуации на пътя Ако сте уморен/а или губите концентрация, първата индикация е често криволичене на автомобила. Моделите на Lexus с предупреждение за криволичене уведомяват водача за всяко отклонение от лентата чрез аудио и визуални сигнали, за да бъде избегнат инцидент. С различни настройки на чувствителността, предупреждението за криволичене на автомобила може да се програмира, за да се гарантира, че той се вписва перфектно в личния ви стил на шофиране.

За още по-голяма сигурност на пътя, моделите на Lexus с активна намеса в кормилното управление прилагат леко усилие за въртене на волана, когато бъде отчетена опасност за напускане на лентата, докато асистентът за поддържане на лентата помага да се поддържа позицията в лентата, когато автомобилът се движи при активиран динамичен круиз контрол с радар.

Тези характеристики на LDA помагат за предотвратяване на инциденти, причинени от умора или вследствие загуба на концетрация, когато моментната загуба на концентрация би могла да се окаже опасна. Чрез сигнали от LDA водачите могат да възвърнат спокойствието и увереността си, преди да продължат пътуването си.

Посетете интерактивното преживяване за демонстрация на Предупреждението за напускане на лентата

Освобождаване от отговорност: Не използвайте при никакви обстоятелства системата за безопасност на Lexus като заместник на шофьорските действия на водача и моля, прочетете инструкциите, преди да започнете работа със системата. Водачът винаги е отговорен за безопасното шофиране.

МОДЕЛИ С ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ux%2Ces%2Cls