1. Discover Lexus
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

Прецизност. Отдаденост. Умения. Всички те са неразделна част от съвършената изработка, която може да се види във всеки Lexus.

СЪВЪРШЕНО КАЧЕСТВО

В цялата гама на Lexus, всеки отделен детайл е изработен по най-високите стандарти. Всички аспекти се съчетават, за да създадат изтънчено изживяване за водачи и пътници.

РЪЧНО УШИТА ПРЕЦИЗНОСТ

Следващият път, когато влезете в някой от нашите автомобили, отделете малко време, за да се насладите на изящните шевове, които красят интериора. Тяхната простота и елегантност не говорят за това колко е трудно да бъдат създадени.

Шиенето трябва да се изпълнява с точност, всеки път. Ефектът е осезаем, тъй като ръчно изработените линии контрастират прекрасно с модерните технологии, размерите на автомобила и инструменталните уреди на таблото.

ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ОТНОВО ЦВЕТА

Нашите бои са сложни и изпълнени с характер. Използваме процес на многослойно отлагане, който изцяло трансформира начинът по който изглежда автомобила и как реагира на слънчевите лъчи. Нанасят се пет пласта, при което боята се изпича четири пъти.

Продължавайки с иновативните решения, Lexus представи така нареченото структурно синьо (Structural Blue) за LC 500 Sports Coupe. Този забележителен нов нюанс и иновативният покривен лак са кулминацията на почти 15 години изследователска и развойна дейност и съвместна работа на учени, инженери, дизайнери и експерти.

Вдъхновени от преливащите цветове на крилата на синята пеперуда morpho, наслоените наноструктури в Stuctural Blue са създадени за да позволят по-силно отразяване – на почти  100% от видимата светлина (повечето бои отразяват около 50%), създавайки по-жив и динамичен цвят от който и да било друг син цвят в света. 

 

ПРОЦЕС НА МОКРО ШЛИФОВАНЕ

Перфектната повърхност придава лекота, но е изключително трудно да се постигне. След всеки нанесен слой боя автомобилът се шлифова мокро на ръка.

Крайният резултат се проверява от окото на занаятчиите Takumi, както и от цифрови скенери. Не се допускат пропуски. Безупречната гладкост е единствената възможност да бъдат изпълнени нашите строги стандарти.

 

 

 

ПРЕЦИЗНО ИНЖЕНЕРСТВО

Тестовете ни на двигатели не са изцяло автоматизирани. Заедно с употребата на най-новите технологии, за да бъдат гарантирани най-високите стандарти, всичко, разположено под капака, се инспектира и персонално от майстора-занаятчия.

Човешките ръце съжителстват в хармония с авангардни системи като CAT сканиране, заимствано от медицината. За разлика от традиционните скенери, те виждат всеки детайл в двигателя, гарантирайки, че всеки от тях отговаря на строгите изисквания за качество на Lexus.

Майсторите Takumi използват и традиционен стетоскоп, за да гарантират прецизността и качеството по всяко време.

 

 

 

МАЙСТОРИ ТАКУМИ

Древната японска концепция „такуми" е от съществено значение за всичко, което правим. Нашите занаятчии „такуми" са пазители на философията за ръчно изработване, прилагайки педантичния човешки допир във всеки аспект на дизайна и разработването на Lexus.

БЕЗ ПРЕКИ ПЪТИЩА

Има само един начин да постигнеш съвършенство и това е изключително внимание към детайла. От тестовите пилоти, които минават подробни тестове още преди да се качат на колите, през обучението на бъдещите Takumi занаятчии, затова казваме, че нищо не е произведено до такава степен с поглед към детайла, както е вашият Lexus.

ХОРА И ТЕХНОЛОГИЯ

Недостижимото майсторство се дължи не само на работата в хармония на роботи и хора. Програмирането на уникалните сетива на висококвалифицирани майстори в последователните и ефективни движения на нашата роботизирана технология доведе до несравнима изработка на Lexus. 

 

СВРЪХЧОВЕКЪТ

След стотици часове упорит труд и тренировки, нашите Takumi майстор занаятчии постигат почти свръхчовешки възможности. Поглед, който може да види иначе невидими за нетренираното око недостатъци, слух който може да настрои двигателя с хирургична прецизност и усещане за допир, което може да усети неравности от части от милиметъра.