1. Discover Lexus
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

Прецизност. Отдаденост. Умения. Всички те са неразделна част от съвършената изработка, която може да се види във всеки Lexus.

СЪВЪРШЕНО КАЧЕСТВО

В цялата гама на Lexus, всеки отделен детайл е изработен по най-високите стандарти. Всички аспекти се съчетават, за да създадат изтънчено изживяване за водачи и пътници.

РЪЧНО УШИТА ПРЕЦИЗНОСТ

Следващият път, когато влезете в някой от нашите автомобили, отделете малко време, за да се насладите на изящните шевове, които красят интериора. Тяхната простота и елегантност не говорят за това колко е трудно да бъдат създадени.

Шиенето трябва да се изпълнява с точност, всеки път. Ефектът е осезаем, тъй като ръчно изработените линии контрастират прекрасно с модерните технологии, размерите на автомобила и инструменталните уреди на таблото.

ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ОТНОВО ЦВЕТА

Нашите бои са сложни и изпълнени с характер. Използваме процес на многослойно отлагане, който изцяло трансформира начинът по който изглежда автомобила и как реагира на слънчевите лъчи. Нанасят се пет пласта, при което боята се изпича четири пъти.

Продължавайки с иновативните решения, Lexus представи така нареченото структурно синьо (Structural Blue) за LC 500 Sports Coupe. Този забележителен нов нюанс и иновативният покривен лак са кулминацията на почти 15 години изследователска и развойна дейност и съвместна работа на учени, инженери, дизайнери и експерти.

Вдъхновени от преливащите цветове на крилата на синята пеперуда morpho, наслоените наноструктури в Stuctural Blue са създадени за да позволят по-силно отразяване – на почти  100% от видимата светлина (повечето бои отразяват около 50%), създавайки по-жив и динамичен цвят от който и да било друг син цвят в света. 

 

ПРОЦЕС НА МОКРО ШЛИФОВАНЕ

Перфектната повърхност придава лекота, но е изключително трудно да се постигне. След всеки нанесен слой боя автомобилът се шлифова мокро на ръка.

Крайният резултат се проверява от окото на занаятчиите Takumi, както и от цифрови скенери. Не се допускат пропуски. Безупречната гладкост е единствената възможност да бъдат изпълнени нашите строги стандарти.

 

 

 

ПРЕЦИЗНО ИНЖЕНЕРСТВО

Тестовете ни на двигатели не са изцяло автоматизирани. Заедно с употребата на най-новите технологии, за да бъдат гарантирани най-високите стандарти, всичко, разположено под капака, се инспектира и персонално от майстора-занаятчия.

Човешките ръце съжителстват в хармония с авангардни системи като CAT сканиране, заимствано от медицината. За разлика от традиционните скенери, те виждат всеки детайл в двигателя, гарантирайки, че всеки от тях отговаря на строгите изисквания за качество на Lexus.

Майсторите Takumi използват и традиционен стетоскоп, за да гарантират прецизността и качеството по всяко време.

 

 

 

МАЙСТОРИ ТАКУМИ

Древната японска концепция „такуми" е от съществено значение за всичко, което правим. Нашите занаятчии „такуми" са пазители на философията за ръчно изработване, прилагайки педантичния човешки допир във всеки аспект на дизайна и разработването на Lexus.

БЕЗ ПРЕКИ ПЪТИЩА

Има само един начин да постигнеш съвършенство и това е изключително внимание към детайла. От тестовите пилоти, които минават подробни тестове още преди да се качат на колите, през обучението на бъдещите Takumi занаятчии, затова казваме, че нищо не е произведено до такава степен с поглед към детайла, както е вашият Lexus.

ХОРА И ТЕХНОЛОГИЯ

Недостижимото майсторство се дължи не само на работата в хармония на роботи и хора. Програмирането на уникалните сетива на висококвалифицирани майстори в последователните и ефективни движения на нашата роботизирана технология доведе до несравнима изработка на Lexus. 

 

СВРЪХЧОВЕКЪТ

След стотици часове упорит труд и тренировки, нашите Takumi майстор занаятчии постигат почти свръхчовешки възможности. Поглед, който може да види иначе невидими за нетренираното око недостатъци, слух който може да настрои двигателя с хирургична прецизност и усещане за допир, което може да усети неравности от части от милиметъра.