1. Discover Lexus
  2. Design
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ДИЗАЙН

Смел. Различен. Прям. Нашият дизайн е разпознаваем, винаги предизвикващ емоции и вдъхновен от идеи, предизвикващи установените граници.

ОТ СМЕЛИ ИДЕИ ДО ОТЛИЧИТЕЛЕН ДИЗАЙН

Всичко, което създаваме, някога е било една смела идея. Ние гледаме навсякъде и във всичко, търсейки вдъхновения, с които култивираме радикалното мислене и свежа креативност. Именно този процес прави автомобилите ни толкова уникални.

ОТЛИЧИТЕЛЕН СТАЙЛИНГ

Нашият дизайнерски подход се определя от дизайнерския език L-Finesse. Какво означава това? Ние ви поднасяме най-новия дизайн и технология и се стремим към прецизността във всичко, което създаваме.

01

Безупречно посрещане

Верни на концепцията Omotechnashi - японският дух на гостоприемство, ние се стараем да задоволим нуждите и желанията ви, за да можете да изживеете невероятни мигове.
02

ИЗЧИСТЕН ДИЗАЙН

Всичко, което създаваме, трябва да е носи интуитивно удоволствие от употреба и съзерцание. Всяка прекомерна сложност трябва да бъде отстранена, за да можем да провокираме откровени и чисти емоции от шофирането.
03

Интригуваща Елегантност

Всички наши автомобили притежават силата да привличат погледа и да обръща глави. Но те също улавят и задържат вниманието. Колкото повече гледате, толкова повече бивате привлечени. Не е чудно, че нашите дизайнери говорят за "визуални пътешествия".

ВРЕТЕНОВИДНА ПРЕДНА РЕШЕТКА

Нашата вретеновидна предна решетка е изключително разпознаваем дизайнерски елемент на Lexus. Тя е смело решение, което не може да бъде подминато.

L-ОБРАЗНИ ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ

Нашите L-образни светлини са в хармония с вретеновидната предна решетка, създавайки впечатляващо присъствие. Предната и задната част на всеки автомобил предизвиква в съзнанието името на нашата марка. Винаги развиващи се, светлините се оформят от технологичния напредък, както и от стилистичното развитие.

ХАРАКТЕРЕН ПРОФИЛ

Всеки автомобил Lexus предлага забележителена странична визия. Профилите са устремени, за да представят сложната аеродинамика, докато дълбоките извивки отразяват първата буква от нашето име. Дизайнът, занаятчийството, инженерството и динамиката се съчетават в една отличителна визия.

ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Смелото концептуално мислене е това, което задвижва дизайна на Lexus. Станете свидетел на някои от проектите, които ни отведоха далеч в бъдещето - те правят видимо невъзможното възможно.

СПОРТНА ЯХТА

Като страстен майстор-пилот, Акио Тойода не просто шофира автомобили. Безграничният изследовател в него не му позволява да разглежда автомобилите като единствените превозни средства. И яхтите привличат неговото внимание. От дълго време се вдъхновява от мощта и грацията на най-изтънчените модели.

Знае, че експертно проектирана спортна яхта е чудесен, спиращ дъха луксозен атрибут към лайфстайла на Lexus. И я създадохме - Спортната яхта Lexus. Всички на борда.

КОНЦЕПТУАЛНИ АВТОМОБИЛИ

Нашите смели концепции вдъхват живот в Lexus. Te ни отвеждат в бъдещето с цялата си непредсказуема енергия, която притежават. И правят видимо невъзможното възможно.

ДИЗАЙНЕРСКИ СЪБИТИЯ LEXUS

Креативността има силата да промени света. Наградата за дизайн Lexus насърчава идеите, подкрепяйки млади дизайнери и творци, чиято дизайнерска работа обещава да оформи бъдещето по нов и вълнуващ начин.

СЕДМИЦА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО

LEXUS ПРЕДСТАВЯ „Оформен от въздуха“ НА СЕДМИЦАТА НА ДИЗАЙНА В МИЛАНО 2023

Инсталация от Сучи Реди, вдъхновена от извивките и майсторството на Lexus Electrified Sport, изразяваща философията на марката за устойчивост, иновации и прецизен дизайн.
LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2023 ОПРЕДЕЛИ СЪДИИ И МЕНТОРИ

Световните икони в дизайна се завръщат,  за да работят с новоизгряващи творци, в името на изграждането на по-добро утре.

LEXUS DESIGN AWARD 2023: ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Lexus обяви поканата за участие в конкурса LEXUS DESIGN AWARD 2023.

МЕНТОРИТЕ

Lexus избра група световноизвестни експерти по дизайн, които да са ментори и да работят с 4-те финалиста на Lexus Design Awards. В течението на няколко месеца те ще предложат ценни съвети на нашите финалисти, докато те изработват своите дизайни на прототипи.

 

 

Виртуална селекция

На 30 юни 2020 г. Lexus обяви, че луксозната марка адаптира съдийството на своите Grand Prix, определящо наградата Lexus Design Award 2020, към виртуална среда през август, а победителят в Grand Prix ще бъде обявен на 1 септември.