1. Discover Lexus
  2. Design
  3. LDA Entries 2023
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ДИЗАЙН

LEXUS DESIGN AWARD 2023: ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ

Lexus обяви поканата за участие за LEXUS DESIGN AWARD 2023.

Този международен конкурс за дизайн е посветен на стимулирането и насърчаването на следващото поколение творци. Създаден през 2013 г., призът играе ролята на глобална платформа за откриване, представяне и начало на впечатляващи кариери на бъдещи таланти. В същността си конкурсът продължава да се развива, а Lexus се стреми да обогати своята платформа за следващо поколение таланти в дизайна, като се фокусира по-широко върху творческото израстване на индивида.

За постигането на тази цел е създадена нова, рационализирана форма и сега ще бъдат избрани четирима победители – факт позволяващ по-дълбоко потапяне във всяка история и по-богато взаимодействие с членовете на журито. Менторството се запазва като същностна черта на конкурса, при което победителите се наставляват от водещи светила в света на дизайна. Заявки за LEXUS DESIGN AWARD 2023 ще се приемат до 16 октомври 2022 г.

Lexus търси иновативни идеи, които допринасят за изграждането на проспериращо и по-добро бъдеще за всички чрез силата на дизайна и технологиите. Кандидатите трябва да обяснят как тяхната творческа концепция реализира на практика трите ключови принципа на марката Lexus: Предвиждане, Новаторство и Завладяване. Дизайнът трябва да предвижда глобалните предизвикателства пред обществата, да има визия за изобретателни начини за постигане на устойчиво бъдеще и да допринася за постигане на усещане за щастие на всички. Lexus търси ангажиращи, проницателни и оригинални дизайнерски решения, които изразяват респект както към формата, така и към функцията, като същевременно предлагат практични технологии за ускоряване на постигането на по-светло бъдеще за човечеството при различни сценарии и ситуации.

„През последното десетилетие проблемите от екологично и друго естество започнаха да растат стремително, а с това се появи необходимостта от подходящи решения. С помощта на наградата LEXUS DESIGN AWARD ние приветствахме и отличихме нови, развиващи се творци с далновидност и креативен потенциал, които използват силата на дизайна при търсенето на решения за предизвикателствата при изграждането на по-добър утрешен ден за всички. С нетърпение очакваме свежите таланти и завладяващите идеи, които ще дебютират на LEXUS DESIGN AWARD 2023", отбелязва Саймън Хъмфрис, ръководител на Toyota & Lexus Global Design.

Въз основа на критериите за оценяване, комисия от елитни, международно признати експерти по дизайн ще избере четирима победители измежду кандидатите. Победителите ще бъдат наставлявани от водещи творци в различни дизайнерски дисциплини. На всеки победител ще бъде отпуснат бюджет за научноизследователска и развойна дейност от до 3 милиона японски йени като безвъзмездна помощ за проектиране, която трябва да е достатъчна не само за изграждането на прототип, но и за покриване на други присъщи разходи, свързани с усъвършенстването на концепцията и стилистиката и подпомагане на индивидуалното творческо развитие. Това уникално по своята същност менторско изживяване е в основата на репутацията на LEXUS DESIGN AWARD в процеса му на търсене и постигане на съвършенство. През пролетта на 2023 г. четиримата победители ще разкрият развитието на проектите си на съдии и ментори, като представят завършената си работа за преглед.

След като разкрият работата си, победителите ще имат безценната възможност да се консултират лично с журито. В допълнение към получаването на обратна връзка за работата си, победителите ще могат да споделят своите визии и да получават съвети относно кариерата и амбициозните цели, които биха допринесли за техния успех като творци.

Менторите и членовете на съдийската комисия ще бъдат обявени тази есен.

Официален хаштаг: #lexusdesignaward

ПОКАНА ЗА УЧАСТВАНЕ В КОНКУРСА НА LEXUS DESIGN AWARD 2023

ЗАГЛАВИЕ LEXUS DESIGN AWARD 2023
СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ 27 юли – 16 октомври, 2022
СЪДИЙСКИ КРИТЕРИИ

Как дизайнът може да подобри усещането за щастие на всеки.

  • Как дизайнът въплъщава трите принципа на марката Lexus: Предвиждане, Новаторство, Завладяване.

ПРЕДВИЖДАНЕ

  • Концепцията и дизайнът предвиждат ли  глобалните предизвикателства пред бъдещото общество?

НОВАТОРСТВО

  • Дизайнът демонстрира ли ново мислене и оригиналност в своето предложение и изпълнение?

ЗАВЛАДЯВАНЕ

  • Дизайнът интригуващ и завладяващ ли е като концепция и изпълнение?
СЪДИИ/МЕНТОРИ Предстои да бъдат обявени тази есен
КАТЕГОРИИ НА НАГРАДИТЕ Четирима победители
НАГРАДИ/ПОЛЗИ
  • Четиримата победители ще бъдат поканени за менторство — поредица от сесии с ментори от различни области, които насочват победителите в процеса на претворяването на идеи в прототипи.
  • Четиримата победители ще получат глобално медийно отразяване, което ще помогне за развитието на кариерите им.
  • Четиримата победители ще получат безвъзмездна помощ за дизайн до 3 милиона йени всеки, за разходи за създаване на прототип и други необходими разходи, свързани с усъвършенстването на тяхната концепция и дизайн.
  • Четиримата победители ще получат възможността да разширят професионалните си хоризонти, като ангажират съдиите за диалог очи в очи..

Вижте Официалните правила за повече подробности

ОРГАНИЗАТОР Lexus International

ЗА LEXUS

Lexus е представен през 1989 г., а първият му модел е луксозен седан създаващ уникално усещане за пътниците, с което се изгражда нова дефиниция за премиум качество в автомобилната индустрия. През 1998 г. Lexus става основоположник на категорията на луксозните кросоувъри с представянето на модела Lexus RX. Лидер в продажбите на луксозни хибридни автомобили Lexus предлага първия в света луксозен хибрид през 2006 г. и оттогава е продал над 2,02 милиона хибридни автомобила.

Глобална марка за луксозни автомобили с непоколебим ангажимент към смел, безкомпромисен дизайн, изключителна изработка и вълнуваща динамика, Lexus разработва гамата си по начин, който да отговори на нуждите на следващото поколение клиенти на луксозни модели в глобален мащаб и в момента се предлага в над 90 държави/региони по целия свят.

Сътрудниците/членовете на екипа на Lexus по целия свят са отдадени на  създаването на невероятни преживявания, които са уникални за Lexus и които вълнуват и променят света.

| ЗА НАГРАДАТА ЗА ДИЗАЙН LEXUS

Стартирала през 2013 г., LEXUS DESIGN AWARD е международен конкурс за бъдещи творци от цял ​​свят. Призът се стреми да допринесе за развитието на обществото чрез подкрепа на дизайнери и творци, чиято работа демонстрира потенциал за оформяне на по-добро бъдеще. Четирима победители получават рядка възможност да създадат прототип на дизайна си под ръководството на водещи дизайнери. LEXUS DESIGN AWARD осигурява глобално медийно представяне, за да стимулира професионалното израстване в кариерата.