1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. LDA finalists
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ФИНАЛИСТИТЕ В НАГРАДАТА ЗА ДИЗАЙН НА LEXUS 2017 СА ОБЯВЕНИ

Lexus International обяви 12-те финалисти за Наградата за Дизайн на Lexus 2017. С премиера през 2013 г., с цел да стимулира идеите, необходими за създаване на едно по-добро утре, Lexus празнува 5-тата годишнина от този международен конкурс за дизайн, който подкрепя изгряващи дизайнери от цял всят. Наградата за дизайн на Lexus 2017 привлече 1152 заявки от 63 държави по темата "НО" (YET).

Подобно на философския подход в иновациите на Lexus, YET е особено подходяща тема за петата годишнина на това Lexus събитие. "YET" ни вдъхновява да открием ефектите на синергията чрез съчетаване на привидно несъвместими цели - например, просторен, но въпреки това аеродинамичен дизайн. Чрез хармонизиране на противоречащи си елементи, "YET" представя нови граници на прогресивния дизайн и технология, за да осигури нови и неочаквани преживявания на хората по света.

През ноември 2016 жури от световно признати дизайнери и творчески ментори се събра, за да определи участниците. След строго оценяване и обширна дискусия съдиите избраха 12 финалисти.

От тези 12 финалисти, следните четири бяха избрани да направят прототипи на своите дизайни, напътствани от международно признати творци.

За да осигури творческа подкрепа за четиримата финалисти, екипът на Наградите за дизайн на Lexus избра четирима признати ментори: архитекти и дизайнери Neri & Hu, дизайнерът Макс Ламб, архитектът-дизайнер Елена Манфредини и творецът-архитект Snarkitecture. И четиримата бяха ментори на миналогодишните финалисти.

Четирите завършени прототипа ще бъдат представени като част от изложбата Lexus на тазгодишната Седмица на модата в Милано, заедно с презентационни табла, представящи дизайна на останалите осем финалисти. На 3 април финалистите ще представят своите проекти пред съдиите и международните медии. Съдиите ще оценят четирите прототипа и ще обявят победителя в надпреварата, отбелязвайки кулминацията на награждаването на Наградите за дизайн на Lexus 2017.

Още информация и снимки могат да бъдат открити на:
Уебсайт на Наградите за дизайн на Lexus: Lexus Design Award
Официални хаштагове: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;