1. Discover Lexus
  2. Technology
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ТЕХНОЛОГИИ

Вашата сигурност е наш приоритет. Lexus Safety System + дефинира нова ера в превенцията на инциденти. Системата подпомага шофьорските умения и сетивата ви за увереност на пътя.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ КАТО СТАНДАРТ

Последните, най-иновативни технологии могат да бъдат открити в цялата ни гама. От разкошните интериори до интелигентни и интуитивни системи за безопасност като LSS+, в нашите автомобили технологии и лукс съжителстват в унисон при всичко, което създаваме.

ПОДОБРЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Много от нашите най-усъвършенствани системи са стандартни, но имате възможност да избирате и най-модерните предложения в сферите на развлечението, климатичната система и системите за безопасност.. Резултатът? Изискано усещане всеки път, когато застанете зад волана.

Когато шофирате, всичко е под контрол. С едно докосване на бутон на таблото може да промените и подобрите условията в купето спрямо вашите предпочитания.

АКУСТИЧНО СЪВЪРШЕНСТВО

Ние си партнираме с премуим аудио специалистите Mark Levinson®, разработвайки заедно индивидуални решения за озвучаване в нашите автомобили.

Mark Levinson® са тясно обвързани във всеки етап от разработването. Те започват работа в момента, в който имаме първата концепция, за да гарантират прецизното калибриране на аудиосистемата спрямо акустичните свойства на интериора. Разположението и калибрирането на високоговорителите е изцяло индивидуално за всеки модел.

ОПТИМИЗИРАНА АТМОСФЕРА

Атмосфетата в автомобила може да е невидима, но е от голямо значение. За нас тя е много важна - толкова много, че създадохме отличената с множество награди технология Nanoe®, която следи и регулира качеството на въздуха в купето на микроскопично ниво. Отивайки отвъд традиционните функции на климатичната система, това нововъведение гарантира непрекъснат комфорт по всяко време.

LEXUS СИГУРНОСТ

Вашата сигурност е наш приоритет. Lexus Safety System + дефинира нова ера в превенцията на инциденти. Системата допълва шофьорските ви умения и подпомага сетивата ви, за да сте винаги уверени на пътя.

LEXUS с nanoe™ X

Ние вярваме, че здравето и комфортът на всички в автомобил Lexus трябва да бъдат защитени по всякакъв възможен начин. С технологията за пречистване на въздуха Panasonic nanoe™ X се създава по-чиста и по-здравословна среда в автомобила. Както и по-удобно и концентрирано шофиране.

ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА ИЗОБРЕТЕНИЯТА

Нашите концептуални автомобили са въплъщения на вижданията ни за технологиите на бъдещето. LF-FC, UX и концептуалната кинетична седалка са бъдещи проекции, но и лаборатории на иновациите, където ние изпробваме нашите смели идеи, давайки свобода на въображението.

НОВА КОНЦЕПЦИЯ ЗА СЕДАЛКИТЕ

Революционната Кинетична седалка на Lexus бе представена по време на Автомобилното изложение в Париж през 2016. Подхождайки към седалките със свеж поглед, ние разработихме изцяло нова, паяжинна структура, която гарантира подобрен комфорт.

Радикалните нишки стабилизират вашите движения з максимална безопасност и опора. За да може, когато се настаните, да отпуснете тялото и ума.

ИНТЕЛИГЕНТЕН ИНТЕРФЕЙС

Концепциите UX и LF-FC представят по-лесен, естествен и човешки начин на взаимодействие с вашия автомобил.

Скоро тези автомобили ще бъдат способни да интерпретират и отговарят на вашите жестове и докосвания. Холограмите също са на хоризонта.

ИНОВАЦИИ В LS

LS води технологиите за безопасност смело напред. Той надгражда Lexus Safety System+ с нови функционалности, осигурявайки допълнителна асистенция на водача. Системите Pre-Collision (PCS), Предупреждение при напускане на пътна лента (LDA) и Динамичния автопилот са с подобрена работа. LS спомага за предотвратяване на инциденти по нови начини, като Предупреждение за пешеходци с Активна намеса в управлението, които допълват вашите реакции интуитивно и интелигентно.

ПИОНЕРИ В ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА

Lexus не само е пионер, но от повече от 15 години развива електрификацията до перфектност, чиято кулминация са ефективните, вълнуващи и надеждни автомобили. Почти тихите системи за задвижване осигуряват динамично изживяване и същевременно с това опазват планетата. Тази водеща в световен мащаб технология е сигурна и предлага комфорт и лукс. Следващото поколение е тук и се усеща по страхотен начин.   

 

 

НОВИ ТЕХНОЛОГИИ, НЕОЧАКВАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

За разлика от останалите, ние не се задоволяваме с прилагането на технологии в съществуващите им форми. Ние ги използваме като искри за нашето въображение, които бележат началото на изцяло нови Lexus инициативи. За нас нововъведенията са трамлин към нови приложения, иновации и разработки. Едно е сигурно - ние прилагаме най-новите технологии по неочакван начин.

ИНТЕЛИГЕНТНО СКАНИРАНЕ

Разсъждавайки нестандартно, ние заимствахме най-модерните техники за CAT сканиране от медицинската наука. Защо? Там видяхме впечатляващи и изключително ценни възможности за употребата им за Lexus.

Традиционните подходи при преглеждането на двигателите разчитат на механични и външни проверки. Но в Lexus ние държим да знаем, че всеки двигател е перфектен и отвътре.

Компютърната Аксиална Томография (Computer Axial Tomography - CAT) ни позволява на разгледаме вътрешността на двигателя в 3D. Можем да доловим дори най-малките несъвършенства с абсолютна прецизност. Нашите нестандартни методи предоставят безкомпромисни резултати.

АКУСТИКА ОТ БАМБУК

Технология и природа се съчетават, създавайки впечатляващо мощните високоговорители на Lexus CT. Ние използвахме бамбука по изцяло нв начин, за да генерираме впечатляващ звук.

Диафрагмите на високоговорителите са изработени от материал, смес от растителен опал - микроскопична структура, подобна на игла, намираща се във върховете на бамбукови листа - и въглен. Лека и същевременно мощна, тази диафрагма е достатъчно прецизна, за да генерира високи честоти, без да изкривява звука и същевременно достатъчно гъвкава, за да успокоява собствените си вибрации.

ТЕСТОВЕ ВЪВ ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Ние използваме виртуалната реалност, за да провеждаме тестове от следващо поколение. Можем да симулираме пътни условия и реакции на водача, както никога до сега. Създавайки истински реално изживяване, ние можем да получим много богата обратна връзка от реални водачи за широк диапазон от технологии за безопасност. Ние ги използваме, за да подобрим и изпипаме до съвършенство нашите технологии, подобрявайки вашата увереност и спокойствие на пътя.