1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Hybrid engineering
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ХИБРИДНО ИНЖЕНЕРСТВО

Запознайте се с най-изтънчената хибридна технология, представена и усъвършествана от Lexus. Може да имате всичко: нисък разход на гориво, ниски вредни емисии, мигновена мощ и луксозно и плавно движение.

ХИБРИДНО ЛИДЕРСТВО

Хибридната технология на Lexus продължава да бъде водеща в света. Ние бяхме първите, които представиха пълните хибриди на света и сме тези, които продължаваме да усъвършестваме подхода си до сега. Заедно, над милион притежатели на хибриди са изминали стотици милиони километри по цял свят, задвижвани от нашата водеща система.

ДЪЛГОСРОЧНО ХИБРИДНО ЛИДЕРСТВО

MULTI STAGE ХИБРИД
 
Ние продължаваме да предизвикваме границите на хибридната динамика, далеч отвъд очакванията. Сега може да се насладите на революционна нова система от Lexus: Multi Stage Хибрид, предлагащ се в LC 500h и LS 500h.

Добавена е 4-степенна автоматична трансмисия към съществуващата CVT трансмисия. Симулирани са общо 10 предавки, напомняйки за 10-те предавки в бензиновата версия LC 500. Водачът може да превключва динамично предавките без забавяне чрез перата за смяна на предавки от волана.

Резултатът? Подобрено, по-спортно усещане. Динамична, бърза и с усещане за свързаност - това е най-отзивчивата и мощна хибридна система, създавана някога. Ще се насладите на бруталната мощ, когато натиснете педала на газта, а спокойното шофиране ще ви възнагради с интелигентна ефективност. Multi Stage хибридната система задава тона на това, което ни очаква в бъдеще. Тя ще повлияе на останалите модели в гамата на Lexus, докато продължаваме да развиваме нашата технология.

ДЪЛГОСРОЧНО ХИБРИДНО ЛИДЕРСТВО

ИЗБОР НА РЕЖИМ НА ШОФИРАНЕ
 
Хибридната система на Lexus следи условията на шофиране и неусетно контролира комбинацията от мощност, гарантирайки оптимален баланс. Но ако желаете, имате възможност да избирате как да шофирате: на електричество, бензин или съчетание.

От старта до ускорението, постоянната скорост или спирането - вие може да контролирате системата. За цялото пътуване или за част от него. Заедно, вие и вашия автомобил решавате да намалите вредните емисии или да увеличите удоволствието.

Режим Normal осигурява оптимален баланс между разход на гориво и динамика. Режим Sport прави чувствителността на педала на газта по-висока, а режим ECO я намалява, управлявайки и работата на климатичната система.