1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Innovation with imagination
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ИНОВАЦИИ С ВЪОБРАЖЕНИЕ

Никога не се отпускаме, когато става на въпрос за технологии. Вместо това ние разглеждаме технологичния напредък като продължително вдъхновение за непрекъснати иновации.

НОВИ ТЕХНОЛОГИИ, НЕОЧАКВАНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

За разлика от останалите, ние не се задоволяваме с прилагането на технологии в съществуващите им форми. Ние ги използваме като искри за нашето въображение, които бележат началото на изцяло нови Lexus инициативи. За нас нововъведенията са трамлин към нови приложения, иновации и разработки. Едно е сигурно - ние прилагаме най-новите технологии по неочакван начин.

ИНТЕЛИГЕНТНО СКАНИРАНЕ

Разсъждавайки нестандартно, ние заимствахме най-модерните техники за CAT сканиране от медицинската наука. Защо? Там видяхме впечатляващи и изключително ценни възможности за употребата им за Lexus.

Традиционните подходи при преглеждането на двигателите разчитат на механични и външни проверки. Но в Lexus ние държим да знаем, че всеки двигател е перфектен и отвътре.

Компютърната Аксиална Томография (Computer Axial Tomography - CAT) ни позволява на разгледаме вътрешността на двигателя в 3D. Можем да доловим дори най-малките несъвършенства с абсолютна прецизност. Нашите нестандартни методи предоставят безкомпромисни резултати.

ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ВОДАЧА

Когато сте зад волана вашите сетива непрекъснато работят, за да ви държат в безопасност. А ако те можеха да бъдат подпомогнати от "сетивата" на вашия автомобил? Нашите модерни системи за безопасност отиват отвъд възприятията на хората, грижейки се за вас и вашите пътници, интуитивно и интелигентно.

АКТИВНА БЕЗОПАСНОСТ

Безопасността е една от най-важните области, в които прилагаме технологии и иновации. Ние непрекъснато развиваме съществуващите технологии и развиваме нови системи за подпомагане.

Резултатът? Нашите автомобили стават все по-умни с всеки изминал ден. Освен останалите функционалности, LSS+ ви предпазва по всяко време, когато сте на пътя, предоставяйки интелигентна подкрепа на водача, когато е необходима.

НЕСТАНДАРТНИ МАТЕРИАЛИ

Съчетавайки природата с технологиите, ние използваме екологични материали чрез иновативни методи, за да бъдем по-благосклонни към планетата. Открийте отличителните интериорни елементи, които отдават чест към естествената красота на природата. Ще откриете стилни, но и функционални покрития, както и изцяло непознати такива.

АКУСТИКА ОТ БАМБУК

Технология и природа се съчетават, създавайки впечатляващо мощните високоговорители на Lexus CT. Ние използвахме бамбука по изцяло нв начин, за да генерираме впечатляващ звук.

Диафрагмите на високоговорителите са изработени от материал, смес от растителен опал - микроскопична структура, подобна на игла, намираща се във върховете на бамбукови листа - и въглен. Лека и същевременно мощна, тази диафрагма е достатъчно прецизна, за да генерира високи честоти, без да изкривява звука и същевременно достатъчно гъвкава, за да успокоява собствените си вибрации.

ТЕСТОВЕ ВЪВ ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Ние използваме виртуалната реалност, за да провеждаме тестове от следващо поколение. Можем да симулираме пътни условия и реакции на водача, както никога до сега. Създавайки истински реално изживяване, ние можем да получим много богата обратна връзка от реални водачи за широк диапазон от технологии за безопасност. Ние ги използваме, за да подобрим и изпипаме до съвършенство нашите технологии, подобрявайки вашата увереност и спокойствие на пътя.

СИМУЛИРАНО УПРАВЛЕНИЕ

В интелигентния симулатор се намира Lexus LS. Обкръжаващите екрани изобразяват реалистични изображения на градско и магистрално шофиране. Цилиндрите се движат, накланят и въртят, симулирайки завои, изкачване, ускорение и спиране. А аудио записите на шум от двигателя, вибрации и вятър допълват ефекта.

Възможностите за симулации са неограничени. Например, пресъздаването на ситуации на монотонно шофиране ни позволява да работим върху проблема с унасянето, за да създадем интелигентни системи за предупреждение. Такахико Мурано, ръководител на отдела, занимаващ се с пресъздаването на пътни ситуации, разказва: "Това е тип тест, който би било невъзможно да пресъздадем в реални пътни условия."