1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. UX Concept
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

КОНЦЕПТУАЛЕН КОМПАКТЕН КРОСОУВЪР

КОНЦЕПЦИЯТА

Концепцията UX бележи нова крачка в дизайнерската история на Lexus: нов вид четириместен градски кросоувър, който съчетава контрастите на бруталния 4х4 офроуд автомобил с ниско разположената, купе форма на спортен автомобил.

ИЗВАЯН ДИЗАЙН

В сърцето на този дизайн се крие футуристична 'inside-out' концепция, която създава здрава връзка между интериорния и екстериорен дизайн. Отзад, формите на автомобила преливат в купето, оформяйки основата за задните подглавници.

СТИЛ С ОСВЕТЛЕНИЕ

Иновативни детайли продължават 'inside-out' тематиката. L-образните дневни светлини са разположение така, че да подчертават предния фар. Дизайнът на задните светлини е триизмерен и интегриран в задния спойлер.

РЕВОЛЮЦИОННО МИСЛЕНЕ

Дори гумите на концепцията UX предизвикват границите: те са лазерно гравирани, за да създадат усещане, че спиците на джантите преливат в тях и са едно цяло.

МУСКУЛЕСТ И ЕЛЕГАНТЕН

Елементите, които оформят екстериора, са свързани помежду си с изящно изваяни линии, напомнящи за класическите спортни автомобили. Архитектурата на дизайна е уникална за Lexus - масивната хоризонтална конструкция е постигната чрез обем, а не само чрез характерните за марката линии. Дължината на предния капак се подчертава допълнително с изтеглянето на връхната точка на автомобила по-назад.

ЗАПОВЯДАЙТЕ В UX

Предната част на купето е изискана и предизвиква сетивата на водача, а задните места посрещат пасажерите в изключителен комфорт, обгърнати от вратите обратно отваряне. Контрастиращите цветове, от своя страна, създават приятна атмосфера и усещане за обем, които се очакват от луксозен SUV.

СМЕЛ И НЕОЧАКВАН

На мястото на конвенционалното табло впечатление правят острите ъглови форми, преливащи една в друга, за да създадат взаимодействие между сенките и контрастите. В краищата на таблото са разположени дисплеи, които показват картина от огледалата за обратно виждане, прикрепени към външната страна на вратите.

ВИНАГИ СВЪРЗАН

Онборд технологиите "човек-към-машина" са проектирани да осигурят интуитивни триизмерни картини за водача и пасажерите, които ги използват.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

В инструменталното табло на водача е интегриран прозрачен глобус, който сякаш се носи като холограма. Той съдържа информация, поднесена в аналогов и дигитален формат. Над централната конзола е разположена кристална структура с холограмен дисплей за управление на климатичната и инфотейнмънт системи, достъпни както за водача, така и за пътника до него.

Концепцията Lexus UX представя модерни технологии, като електрохроматични стъкла и тънки огледални камери, вместо традиционните странични огледала. Изображението от огледалните камери се прожектира върху малки вътрешни дисплеи, интегрирани в таблото дизайнерски.

Детайлът в стил "перка" от А-колоната на автомобила е пренесен в интериорното пространство - по-младите пътници могат да се насладят да подвижен саунд бар, интегриран в таблото.

ИЗОБРАЖЕНИЕ ГАЛЕРИЯ