1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LS+ Concept
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ПРЕМИЕРИ НА LEXUS: ФЛАГМАНЪТ LS+ CONCEPT

Lexus представи на света своя концептуален модел с възможност за автономно шофиране LS+ Concept на 45-тото автомобилно изложение в Токио 2017 *1. По време на изложението той показа и лимитирани серии на RC F и GS F, в чест на 10-годишнината на спортните модели Lexus „F“.

С цел да допринесе за изграждането на свят, свободен от пътнотранспортни произшествия, Lexus активно въвежда модерни технологии въз основа на своята „Концепция за интегрирано управление на безопасността“*2. В името на това всички хора да се радват на безопасна и спокойна мобилност и на удоволствие от шофирането, Lexus разработва авангардни системи за автономно шофиране. Компанията има за цел прилагането през първата половина на новото десетилетие на своите технологични решения „Urban Teammate“ за автономно шофиране по нормални пътища.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА LS+ CONCEPT

LS+ Concept, оборудван с най-модерни технологични решения, дава представа за бъдещия флагман, седанът LS. Със своя авангарден стил и технологии за автономно шофиране, планирани за приложение през 2020 г., LS+ Concept е разработен като модел, който символизира бъдещето на Lexus.АВАНГАРДЕН, НО ИЗЧИСТЕН ДИЗАЙН ПРЕДСТАВЯ ВИЗИЯТА ЗА БЪДЕЩЕТО НА ФЛАГМАНА НА LEXUS

Като концептуален автомобил, който дава представа за бъдещия облик на LS, LS+ Concept не само създава ярко впечатление. Тя демонстрира като цяло насоката на бъдещата стилистика  на марката Lexus, основана на дизайнерската философия L-finesse*3. В допълнение към еволюиралата по дързък начин вретеновидна предна решетка, с големи затварящи се жалузи, които подобряват както аеродинамиката, така и охлаждането, ярък израз на бъдещия дизайн са частично лазерните предни светлини, задните светлинни тела и електронните странични огледала. 

НАЙ-МОДЕРНО АВТОНОМНО ШОФИРАНЕ С ПОМОЩТА НА ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

Lexus иска да участва в създаването на свят в който хората се наслаждават на безопасна, спокойна и предсказуема мобилност с помощта на автономни технологии за движение. Подобна е системата за автономно влизане и напускане на магистрала с използването на технология като “Highway Teammate” в LS+ Concept. На пътища само за автомобили, на базата на технология за разпознаване, преценка и действие от страна на бордовите системи и като реакция на моментното състояние на трафика, тази система позволява автоматично включване в магистрален поток, смяна на лентите, както и запазване на лентата за движение и на дистанцията до предишния автомобил.

LS+ Concept може да комуникира с центъра за данни за да актуализира своя софтуер, с цел добавяне на нови функции. Междувременно изкуственият интелект се обучава на базата на данни, включително информация за пътните условия, за да гарантира високо ниво на автономно шофиране. Автомобилът, който се развива заедно със своите потребители, представя нова ера в представата за автомобил, с който хората се свързват емоционално.

*1 – 45-тото Изложение Tokyo Motor Show 2017 се провежда в Tokyo Big Sight на крайбрежната алея на Токио от 25 октомври до 5 ноември, с дни за пресата на 25 и 26 октомври, специален ден с покани на 26 октомври, ден за официална церемония и предварителни посещения на 5 ноември.

*2 – Концепцията за интегриране на индивидуални технологии и системи за безопасност за осигуряване на по-високо ниво на подкрепа за водачите във всякакви ситуации на пътя.

*3 - L-finesse е оригинална дизайнерска философия на Lexus базирана на идеята за „водещото острие“ и „финеса“. Идеята му е да създаде нови ценности с хармонизиране на привидно противоречиви елементи с така наречения “YET” (въпреки това) подход.