1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. ROV Concept Car
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

LEXUS ПРЕДСТАВЯ ЗАХРАНВАНИЯ С ВОДОРОД КОНЦЕПТУАЛЕН МОДЕЛ ROV, СЪЗДАДЕН ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ И ОПАЗВАЩИ ОКОЛНАТА СРЕДА ПРИКЛЮЧЕНИЯ

  • Концептуалният модел Lexus ROV (Recreational Off-highway Vehicle, мултифункционален автомобил за движение и забавления извън пътищата) предлага луксозно лайфстайл изживяване за водачите, които искат да открият дивата природа със стил. 
  • Автомобилът представя дръзкия дизайн и изключителното занаятчийско майсторство на Lexus
  • Захранван от първия водороден двигател на Lexus, който носи забавление от офроуд шофирането по пътя към нисковъглеродното общество

 

Lexus представи новия концептуален ROV (Recreational Off-highway Vehicle), уникален, захранван от водород автомобил предлагащ почти нулеви комбинирани емисии при шофиране, съчетани с изключителни офроуд възможности. Той отразява ангажираността на Lexus да осигури вълнуващо шофиране което съществува едновременно с безвъглеродно общество, базирано на отговорна мобилност. 

Авангардна визия, вдъхновена от дръзкия дизайн на Lexus

За концептуалния Lexus ROV, дизайнерският екип създаде автомобил, който би изглеждал добре във всякаква обкръжаваща го среда. Той  притежава отличителните белези на модел за пресечен терен, с повдигнато окачване, защитна клетка и блокови гуми за премиване през кални трасета. Размерите са: 3120 мм (дължина), 1725 м (широчина), 1800 мм (височина).

С философията на Lexus за фокус върху човека, като начало, дизайнерският екип е искал да създаде автомобил, какъвто хората очакват от луксозен производител, но без той да губи от качествата в ролята на солиден ROV. Те конструират каросерия, която защитава пътниците, интегрира емблематичната предна решетка на Lexus и осигурява достатъчно голям ход на предното окачване. В допълнение, предните калници имат предназначение и да осигуряват защита от хвърчащи камъчета и кал.

Облицовката на окачването, свързано със задния резервоар за водород, защитава функционални части и продължава усещането за издръжливост типично за SUV моделите на Lexus. Тъмно бронзовото покритие е внимателно композирано в съчетаването си с леката каросерия и окачването, в името на комфорта и удоволствието от шофирането. L-мотивът на Lexus в предните и задните светлини и марковият знак LEXUS изразяват най-новия стилистичен език на Lexus.

Кабината, базирана на концепцията Tazuna е с изчистен уред, който моментално изобразява информацията от която се нуждае водачът, оставащ напълно концентриран върху шофирането. 

Почувствайте качеството и занаятчийското майсторство на Lexus

Новият модел е израз на изключителното производствено качество, съчетано с усещането за лукс на майсторската изработка, както на елементите в каросерията, така и в кабината на Lexus, по начин, който не е съществувал преди това в един ROV. Детайлите от лукса включват кожен волан и скулптуриран лост за управление на трансмисията, както и седалки включващи поглъщащи вибрациите конструкции, които осигуряват повече комфорт при неравности. Те са тапицирани в трудно износваща се синтетична кожа. Дори при тежко офроуд шофиране, първия Lexus с водороден ДВГ ще отговаря на стриктните изисквания на всички автомобилни производители по отношение тишина, надеждност и издръжливост. (QDR).

Чисто, но вълнуващо водородно задвижване

Преследвайки своята цел за неутралност по отношение въглеродния отпечатък, Lexus преследва целеустремено и удоволствието от шофирането на автомобили. Концептуалният модел ROV съчетава вълнуващия звук на двигателя с вътрешно горене и бързата реакция на нарастване на въртящия момент, дължаща се на високата скорост на горене на водорода. Реакция, която при ROV Lexus смята за изключително конкурентна.

Захранваният с водород концептуален модел ROV е резултат от желанието на Lexus да съхрани истинското удоволствие от шофирането в пресечени терени в едно бъдещо нисковъглеродно общество. За осигуряване на това офроуд забавление се използва 1.0-литров двигател работещ с водород по подобие на бензинов ДВГ, но с резервоар за водород под високо налягане, който се подава в цилиндрите с помощта на инжектори за директно впръскване. Важен е фактът, че новият водороден двигател на Lexus отделя близки до нулеви емисии, поради пренебрежимото количество изгоряло моторно масло при движение.

Разработен със своя собствен "Lexus Driving Signature

С лека каросерия и здрава тръбна носеща конструкция, както и окачване, което осигурява голям ход, водачът ще се наслади на естествените движения на автомобила, ярко изразеното поведение при  шофиране "Lexus Driving Signature" и възможността да стигне където пожелаете. Конструиран с идеята за динамично и комфортно шофиране, динамичният дизайн и отзивчивата реакция на водородния двигател, правят Lexus ROV един автомобил за удоволствие с изключителни възможности за движение в пресечен терен.

Спирос Фотинос, ръководител на Lexus Europe, отбелязва: "Lexus ROV е нашият отговор на нарастващата страст към активния начин на живот навън и приключенския дух на клиентите на луксозни стоки. В ролята на концепция, той въплъщава нашия стремеж да разработваме лайфстайл ориентирани продукти на базата на нови технологични решения, които допринасят за въглеродната неутралност. Този концептуален модел, който е вълнуващ за шофиране, се движи с почти нулеви емисии на захранвания с водород двигател.”