1. New Cars
 2. LS
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

УСКОРЕНИЕ 0 -100 КМ/Ч

От: 5.5 сек.

КОНСУМАЦИЯ СМЕСЕНА

От: 9 л/100км

ЕМИСИИ НА CO₂ (КОМБИНИРАН ЦИКЪЛ)

От: 204 г/км
Данните се осигуряват за целта на сравнението; моля сравнявайте разхода на гориво и емисиите на CO2 с други автомобили, тествани на базата на същите технически процедури. Тези стойности може да не отразяват резултати от шофиране в реални условия. Всички автомобили са сертифицирани съгласно Световната хармонизирана тестова процедура за леки автомобили (WLTP). Данните за CO2 (и следователно данъците и крайните препоръчителни цени) може да се отличават от информацията публикувана преди 1 април 2020 г., поради промяна в официалния метод на изчисляване.
 • ПЕРФЕКТНИЯТ ЦВЯТ

  Цветът Lunar Silver на каросерията на новия флагман на LS издигна технологията за покриване до нови висоти, постигната чрез години на отдаденост при изследванията и иновациите.                                                                                                                                 

 • ВОДЕЩА В СВЕТА БЕЗОПАСНОСТ

  Седанът LS демонстрира най-новите ни и появяващи се за първи път в света системи за безопасност, които подкрепят желанието на главния инженер да даде на хората свободата да шофират уверено.                                                                                                

 • ПРЕЦИЗНА ХИБРИДНА ДИНАМИКА

  LS 500h осигурява изключително прецизно разгръщане на мощността и динамика не само на магистралата, където неговото задвижване Multi Stage Hybrid предлага изключително усещане при скорости до 250 км/ч, но и в града.

Погледнете съблазнителния профил на Lexus LS 500h, наподобяващ купе, и ще усетите, че това не е обикновен автомобил. Пионерен по своя характер хибриден седан, флагман на марката и създаден, за да ви накара да се почувствате специални всеки път когато го шофирате. Колкото и френетичен да е светът навън, вие сте обвити в интериорния лукс на LS. Важните уреди са разположени така, че да не ви разсейват от пътя пред вас. Просторът е поразителен, но майсторството на нашите занаятчии Takumi – всеки с над 15 години опит – е това, което придава на вътрешността на LS специално излъчване на изисканост.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

ИЗБЕРЕТЕ ЕДНА ОТ

1 Option

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα, δοκιμάστε να αλλάξετε τα επιλεγμένα φίλτρα.

 • LS - President - Седан

  LS President

  ХИБРИД
  Седан
  • +
   20" алуминиеви джанти 245/45 R20
  • +
   Дневни светлини LED
  • +
   Lexus Safety System + A

  ИЗБЕРЕТЕ

  от

  289 190,00 лв.

  Multi-Stage Hybrid | 4X4

ДИНАМИКА

ЗАДВИЖВАНЕ MULTI STAGE HYBRID

Задвижван от системата Lexus Multi Stage Hybrid, която е ново конструктивно решение, създадено в името на това да се осигури подобрена управляемост и безшумност, новият LS 500h прави революция в начина, по който функционират хибридите. Нашите инженери добавиха многостепенно устройство, за превключване на режимите и предавките, към пълнохибридното задвижване включващо 3,5-литров V6 двигател. По този начин те създадоха новаторски автомобил, който предлага невероятно линейно ускорение, гъвкава мощност и пристрастяващо превключване в 10 степени, при използване на режим „M“ – но с цялата прецизност и ефективност, характерна за един хибрид на Lexus. LS 500h се предлага с избор между задно предаване и задвижване на всички колела.

При най-новия LS 500h, задният каталитичен конвертор, досега монтиран на изпускателните тръби, е изместен по-близо до двигателя. Това означава, че двата катализатора вече са конфигурирани в тандем, което подобрява процеса на загряване и ефективността им. Инженерите на Lexus увеличиха и подкрепата от страна на електрическия мотор и пренастроиха алгоритъма за реакция при натискане на педала за газта, при което разгъването на мощността става още по-плавно.

СЪВЪРШЕНА АЕРОДИНАМИКА

Цялостната горна част на каросерията на LS 500h е създадена и изработена така, че да осигурява идеална аеродинамична форма. Страничните части на предната броня са оформени по такъв начин, че да насочват въздушния поток по протежение на арките на колелата. Подовата конструкция на каросерията е почти изцяло покрита, за да се намали въздушното съпротивление, с допълнителни аеродинамични дефлектори, разположени с цел плавно насочване на въздушния поток назад. LS 500h е с коефициент на обтекаемост от 0,26 (0,28 при AWD версията).

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВА И ЛЕКА КАРОСЕРИЯ

LS 500h има изключително здрава каросерия, която спомага за осигуряване на прецизно и стабилно поведение на автомобила. Широкото използване на леки материали, като алуминий, и авангардни техники за закрепване и свързване дават възможност за подобряване на динамичните качества и намаляване на теглото и разхода на гориво. За да се увеличи още повече здравината, конструкцията, която свързва елементите на задното окачване и каросерията, е с почти удвоена здравина, допринасяйки за отлична стабилност при управление и комфорт при возене.

 

Адаптивното променливо окачване (Adaptive Variable Suspension) подобрява шофирането и включва над 650 настройки. Принос за това има и архитектурата на новото задно окачване с усилени компоненти, която осигурява подобрена стабилност и комфорт при возене, както и новата конструкция на седалките. Резултатът е поведение на пътя, което можете да почувствате. Прецизността и вниманието към детайла могат да се открият навсякъде в LS. От елегантната му форма до изключително хармоничното задвижване, усъвършенствано с месеци на тестовата писта и пътищата по целия свят от пилоти, дизайнери, инженери и занаятчии на Lexus.

За да се намали движението на очите и потенциалното разсейване, всички важни инструменти и дисплеи са разположени близо до вашата зона на видимост към пътя пред вас. Контролните органи, които използвате най-често, като избор на режим на шофиране, 12,3-инчовия сензорен дисплей и важни превключватели, са концентрирани около волана. За подобрена ергономичност и по-лесна работа, нагревателят на седалката, вентилацията, нагревателят на волана и сенникът на задното стъкло вече имат специален обособен превключвател за управление. Други актуализации включват нова кутия на централната конзола с джоб за смартфон, подобрено USB оформление, повече място за съхранение и преработени поставки за чаши.

БЕЗОПАСНОСТ

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Усъвършенстваната система за безопасност Lexus Safety System + на LS 500h е проектирана да предотвратява много видове инциденти. Например, неговата система за предотвратяване на сблъсък вече разпознава пешеходци и велосипедисти и, когато е необходимо, показва предупреждения или автоматично прилага спирачна сила. Системата също така разполага с асистент за следене на лентата, който ви помага да предотвратите напускане на лентата, както и автоматични дълги светлини за подобрено виждане през нощта. А сега системата за асистенция при завиване в кръстовище открива насрещно движещи се превозни средства и пешеходци при завиване. Освен всичко споменато, асистентът с активиране на кормилното управление при опасност помага като насочва движенията ви при управление, когато има превозно средство, велосипедист или пешеходец много близо до или във вашата лента. Друга нова система при LS 500h е тази за намаляването на скоростта в завои. Тя има грижата да забави автомобила ви, когато динамичният радарен круиз контрол установи, че скоростта е твърде висока за завоя.

СИСТЕМА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК

Наред с приближаващите насрещно превозни средства и пешеходци през деня, системата за предотвратяване на челен сблъсък може също да разпознава пешеходци през нощта и велосипеди през деня. Подобрените чувствителност и динамичен обхват на камерата помагат за намаляване на инцидентите на тъмно, например, когато пешеходец пред насрещно превозно средство е трудно забележим поради светлините на превозното средство. Освен това, ъгълът на работния диапазон на радара с милиметрови вълни е по-широк, което позволява откриването на велосипеди през деня. Ако системата прецени, че вероятността от сблъсък е висока, спирачките се прилагат автоматично, за да помогнат за избягване на сблъсък или за да намалят щетите в случай на сблъсък.

LEXUS SAFETY SYSTEM + A

За да е възможно постигането най-високо ниво на безопасност на системата Lexus Safety System + A тя предлага допълнителни функции извън тези в Lexus Safety System +. Те включват:

 • Система за предотвратяване на челен удар с активен асистент за управлението
 • Предупреждение за напречен трафик отпред
 • Адаптивна система за дълги светлини BladeScan® (AHS)
 • Дигитално огледало за обратно виждане
 • Head-Up дисплей с предупреждение за наличие на пешеходци

Като допълнение, нивата на LS 500h AWD Executive и Luxury предлагат:

 • Авангардна система за паркиране

 

Използвайки светлината създадена от 12 светодиода, прожектирана върху контурните „остриета“ на кръгло огледало, въртящо се с 6000 оборота в минута, и след това преминаваща през леща, тази революционна технология ви помага да разпознавате пешеходците и пътните знаци по-ясно, без да заслепявате приближаващите автомобили.

LS 500h е оборудван с до 12 въздушни възглавници. При сблъсък в центъра на предната въздушна възглавница на пътника се образува вдлъбнатина, която обхваща деликатни зони като носа и устата. Опционалните задни електрически седалки се предлагат по желание с допълнителни въздушни възглавници.

ДЪРЗЪК ДИЗАЙН

СМЕЛ ДИЗАЙН НА ФЛАГМАН

 Необходимостта от комбинирането на простора на върховия седан с динамично присъствие накараха дизайнерите да разчупят рамките. Същото важи и за сложните детайли. Само характерната решетка с нейните 5000 отделни повърхности отне месеци за усъвършенстване. Всяко пристигане на автомобила създава усещане като на премиера на червен килим. Наред с елегантния вид на седан, извитата линия на покрива загатва за динамичното изживяване, което ви очаква. LS е автомобил, който ще ви накара да се почувствате специални, независимо дали шофирате или сте возени.

МАШИННО ОБРАБОТЕНИ 19 И 20-ИНЧОВИ КОЛЕЛА

 • 19-ИНЧОВИ ЛЕТИ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА Завършени в метално сиво с машинно обработени детайли и плоска конструкция те имат по-добри аеродинамични характеристики и генерират по-малко шум.
 • 19-ИНЧОВИ ЛЕТИ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА Тези намаляващи шума колела имат хиперхромирано метално покритие, което подсилва динамичното присъствие на новия LS 500h.
 • 20-ИНЧОВИ ЛЕТИ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА Усилвайки мощното присъствие на автомобила, тези намаляващи шума колела имат изящно изработено черно повърхностно покритие.
 • 20-ИНЧОВИ ЛЕТИ АЛУМИНИЕВИ КОЛЕЛА Тези нови черни 20-инчови алуминиеви колела са изработени по сложен начин, специално за създаване на зашеметяващ вид на флагман.

ТРОЙНИ LЕА ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ

 Подобните на скъпоценни камъни LED фарове на LS 500h сега са разположени вертикално в елегантни модули с по 3 прожектора, с отличителни L-образни дневни светлини, за да създадат емблематичната светлинна сигнатура на Lexus. Освен че осигуряват светлина, когато и където имате най-голяма нужда от нея, те са оборудвани с последователни динамични мигачи и светлини за различни метеорологични условия за мъгла.

Задните комбинирани светлини на LS 500h са съставени от множество светодиоди. Заедно с новите орнаментите в пиано лак, те придават на автомобила незабавно разпознаваем визуален израз с кристално линейно осветление.

За удобно качване и сваляне на багажа LS се предлага с капак на багажника, който може да се задейства без ръце. Той може да се отваря и затваря просто като преместите крака си пред сензор, разположен под задната броня, когато носите своя смарт ключ.

ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

АВАНГАРДНИ СИСТЕМИ ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ВОДАЧА

Спокойният шофьор означава по-малко инциденти. Ето защо ние разработихме водещи системи за поддпомагане на водача на LS 500h като Advanced Park, която позволява паркиране на вашия автомобил със „свободни ръце“. За безпроблемно шофиране в града, Digital Panoramic View Monitor осигурява панорамен 360-градусов обзор около автомобила. Създавайки виртуално 3D изображение на вашия LS с водещи насоки за шофиране, Cornering View ви помага да избегнете задирането в бордюра, а Clearance View ви помага при преминаване покрай друго превозно средство.

ИЗИСКАНА СРЕДА

Заобиколени от лукса и майсторство на Takumi, вашите гости могат да се отпуснат на масажиращи седалки отпред и накланяща се масажна седалка шиацу с първокласно пространство за краката и османска поставка за крака отзад. Междувременно Climate Concierge организира идеалния климат за всеки човек в автомобила. Нещо повече, той освобождава малки частици nanoe™ X, като помага за инхибиране на вируси и бактерии от една страна, намалява миризмите от друга и в същото време овлажнява косата и кожата ви. Потопете се в лукса, създаден от Lexus.

LEXUS LINK СВЪРЗАНОСТ

 Авангардното приложение Lexus Link може да се похвали с голям набор от услуги за свързаност като стандартно оборудване. Driving Analytics проследява вашите пътувания и отбелязва бизнес пътуванията. Find my Car ще ви насочи обратно към вашия автомобил. Можете да получавате известия, ако например забравите отворен прозореца или пропуснете да изключите фаровете. А от комфорта на вашия дом можете дистанционно да размразите предното стъкло, да настроите предварително температурата на климатика, да активирате аварийните светлини или дори да заключите и отключите колата си.

Lexus Link Multimedia на LS е проектирана за максимална ангажираност на потребителя, изключителна скорост и лекота на използване. Тя включва 12,3-инчов сензорен екран с висока разделителна способност. Един от най-големите налични в тази категория автомобили, той е идеално позициониран за безпроблемно взаимодействие. Докато изтегляте най-новите карти "по въздуха" или откривате качествата на аудиосистемата Mark Levinson, вие също имате достъп до навигация и климатичен контрол. Можете също да показвате любимите си приложения за смартфон чрез Android Auto® или безжично Apple CarPlay®.

Системата за забавление на задните седалки се управлява от многофункционалния панел отзад и осигурява невероятно видео изживяване чрез 11,6-инчов LCD екран. Системата предлага висока разделителна способност с 720p резолюция, когато използвате Miracast чрез HDMI свързано устройство или 1080p с Wi-Fi връзка. Това позволява възпроизвеждане на Blu-ray Disc и SD карта, както и Wi-Fi. Подлакътникът е оборудван и с жак за слушалки и HDMI порт.

Осигурявайки несравнимо 7.1-канално домашно кино изживяване, новата 3D съраунд система Mark Levinson Surround е с 23 високоговорителя, позиционирани на 16 места в интериора. Технологията Quantum Logic Immersion and ClariFi, която анализира източника на компресиран звук и допълва загубените данни – осигурява изключителен звук. И накрая, 22-сантиметровият субуфер в задната част произвежда богат звук, ярко изразяващ атмосферата и контура на оригиналната музика.
НАУЧЕТЕ ЗА НАШИТЕ ПРОБНИ ШОФИРАНИЯ

НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА ПРОБНО ШОФИРАНЕ

Изживейте невероятното с пробно шофиране на Lexus, изберете превозно средство, местоположение и дължина по ваш избор.

ДРУГИ МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=es%2Cux%2Cnx%2Crz&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=BG_Lexus_Always%2BOn_Range_Local_2021&utm_term=Brand&utm_content=Text_Ads&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4MSzBhC8ARIsAPFOuyVnYwffDf2l8uuy8suBZZ_puWnHtAIeMRiRTH3glnO7FJ9o4OzdvQUaAmVFEALw_wcB

Forced client side injection based on cached strategy