1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Adaptive high beam system
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ИНТЕЛИГЕНТЕН АСИСТЕНТ ЗА АВТОМАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА

ИНТЕЛИГЕНТЕН АСИСТЕНТ ЗА АВТОМАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪЛГИТЕ СВЕТЛИНИ (AHS)

LEXUS SAFETY SYSTEM

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВИДИМОСТ

Като еволюция на Интелигентния асистент за дългите светлини, Системата за адаптивните дълги светлини "чувства" пътя и реагира на него. Перфектно балансираща между нуждата от видимост и отчитането на други водачи, Системата за адаптивните дълги светлини доставя ново ниво на комфорт при нощно шофиране.

АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Системата за активните дълги светлини интелигентно активира и деактивира отделни светодиоди във всеки фар с цел прецизен контрол при разпределението на светлинния сноп. Системата използва камера в горната част на автомобила, за да разпознава светлината от превозните средства отпред и фино осветява пътя напред, като същевременно избягва да заслепява водачите напред или в насрещното движение с прецизно точно разпределение на светлината.

Това позволява на шофьорите да се насладят на възможно най-добро осветяване по време на нощно шофиране, осигурявайки изключително добра видимост, като в същото време водачите се радват на по-спокойно шофиране без да се налага многократно да превключват между къси и дълги светлини.

2-СТЕПЕННИ АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Двустепенната адаптивна система за дългите светлини е допълнително подобрение на системата за адаптивните дълги светлини, позволяваща по-добър контрол на светлинния сноп. 24-те независими LED чипа на предния фар, разположени на два реда, се включват и изключват за прецизно управление на осветените и неосветените зони, което позволява светлината да бъде приглушена около превозното средство отпред, докато все още осветява уличен знак над превозното средство.

Освобождаване от отговорност: Не използвайте при никакви обстоятелства системата за безопасност на Lexus като заместник на шофьорските действия на водача и моля, прочетете инструкциите, преди да започнете работа със системата. Водачът винаги е отговорен за безопасното шофиране.

МОДЕЛИ С АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=nx%2Ces%2Cux

МОДЕЛИ С 2-СТЕПЕННА СИСТЕМА НА АДАПТИВНИТЕ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ls%2Ces