1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Front cross traffic alert
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПРЕЧЕН ТРАФИК ОТПРЕД

LEXUS SAFETY SYSTEM + A

Защитете автомобила си при пресичащ трафик на всяко натоварено кръстовище. Предупреждението за напречен трафик разпознава както автомобилите, така и велосипедите, преминаващи отпред и предупреждава шофьора чрез Head-up дисплея, преди да активира звуков сигнал, ако се очаква удар.

Използвайки предния страничен радар, предупреждението за напречен трафик отпред разпознава пресичащи автомобили и велосипеди на разстояние до 50 м напред. В първата в света подобна технология предупреждение се изпраща към Head-up дисплея, за да индикира позицията на други автомобили 2 до 4 секунди преди автомобилът да пресече пътя.

Ако водачът продължи да напредва към пресичащите пътя превозни средства, ще прозвучат звукови сигнали, които ще позволят на водача да спре навреме. С три нива на чувствителност (далечно, средно и близко) предупреждението за напречен трафик може да бъде персонализирано, за да пасва идеално на стила ви на шофиране.

Това ви позволява бързо и уверено да преминавате през натоварени кръстовища, с подобрена видимост около вашия автомобил. При бързо движещ се трафик, нощно шофиране или други условия на затруднена видимост, предупреждението за напречен трафик отпред предоставя допълнителна асистенция, за да ви уведоми за всички велосипедисти или автомобили, които се движат.

Освобождаване от отговорност: Не използвайте при никакви обстоятелства системата за безопасност на Lexus като заместник на шофьорските действия на водача и моля, прочетете инструкциите, преди да започнете работа със системата. Водачът винаги е отговорен за безопасното шофиране.

МОДЕЛИ С ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ls