1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

СИСТЕМА PRE-COLLISION SYSTEM С РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЕШЕХОДЦИ, АКТИВНА НАМЕСА В КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ И PRE-CRASH СИСТЕМА ЗА ПРЕДНА СТРАНИЧНА ЧАСТ

LEXUS SAFETY SYSTEM + A

Нашата система Pre-Collision System е подобрена за Lexus LS с първата в света технология. PCS сега включва предна Pre-Crash странична система, за да защити автомобила ви при диагонални приближавания; активния асистент в кормилното управление, за да промени курса, когато спирането няма да до доведе до избягване на сблъсък. Други участници в пътното движение също са по-добре защитени от когато и да било, с усъвършенствано предупреждение за пешеходци, което също открива велосипедисти и пешеходци през нощта.

Сензорната система PCS комбинира радар, страничен радар в предната част, страничен радар в задната част и стерео камера, за да гарантира, че водачът има максимална осведоменост за случващото се на пътя. Ако бъде открито друго превозно средство в зона, където има опасност от сблъсък, водачът ще бъде предупреден чрез визуални и аудио сигнали, преди да активира спирачките, когато е необходимо.

Ако PCS определи, че спирането няма да е достатъчно, за да се избегне контакт с друго превозно средство, пешеходец или препятствие, Асистентът за активна намеса в кормилното управление ще предприеме корекция от волана в комбинация с автоматично спиране. Тази система открива фиксирани обекти на пътя, като пешеходци и парапети, за да ви осигури спиране на възможно най-безопасното място.

Когато бъде разпознат пешеходец отпред, PCS използва първата в света технология, която комуникира позицията на пешеходците чрез анимация на Head-up дисплея на водача. Тази анимация показва траекторията на превозното средство по отношение на пешеходеца, както и информация при опасност от сблъсък. Първа в света, тази иновация гарантира, че шофьорите са интуитивно наясно с пътя напред и могат да предприемат правилните действия.

Освобождаване от отговорност: Не използвайте при никакви обстоятелства системата за безопасност на Lexus като заместник на шофьорските действия на водача и моля, прочетете инструкциите, преди да започнете работа със системата. Водачът винаги е отговорен за безопасното шофиране.

МОДЕЛИ С ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ls