1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Blind spot monitor

ОГЛЕДАЛО СЪС СЛЕДЕНЕ НА СЛЯПА ЗОНА

АСИСТЕНЦИЯ ЗА ВОДАЧА

Системата за сляпата зона ви прави по-пъргави на пътя, така че винаги да бъдете подготвени за следващата маневра. Системата за сляпата зона осигурява на водачите най-точна представа за позиционирането на други превозни средства, да подобри възприятията ви при шофиране и да ви позволи да се насладите на най-плавните промени в лентата.

Като използва радар, системата за сляпата зона открива превозни средства в сляпата за водача зона с обхват, който се простира до 60 метра назад в съседната лента. Системата също така предупреждава водачите за предмети, които се приближават отзад със скорост, така че вие получавате информация за превозни средства в движение.

Когато водачът даде индикация, че ще сменя лентата, в страничното огледало се осветява зона, където има препятствие, директно на нивото на очите на водача. Това допълнително ниво на видимост допълва вашите шофьорски умения, прави шофирането по магистрала по-спокойно и по-уверено, като сменяте лентите в идеалния момент и оставате напълно концентрирани за случващото се на пътя около вас.

Посетете интерактивното преживяване за демонстрация на Огледалото с разпознаване на мъртва зона

Освобождаване от отговорност: Не използвайте при никакви обстоятелства системата за безопасност на Lexus като заместник на шофьорските действия на водача и моля, прочетете инструкциите, преди да започнете работа с системата. Водачът винаги е отговорен за безопасното шофиране.

МОДЕЛИ С ТАЗИ ТЕХНОЛОГИЯ

LS
От 201 240 лв.
UX
От 69 950 лв.
NX
От 84 950 лв.
RX
От 115 950 лв.
RXL
От 149 990 лв.
LC
От 199 950 лв.

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=rxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx