1. Electrified
 2. All-Electric
 3. How it works
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ - НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ

Открийте един съвсем нов свят, където зареждането става без усилия, а вашата кола е заредена да покорява нови хоризонти.

ПОЧИНЕТЕ И ПРЕЗАРЕДЕТЕ

 

Включете своя автомобил вкъщи или в публична зарядна станция. Открийте как може да заредите своя Lexus и колко отнема да заредите батерията на 100%.

 •  

  БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ

   51 минути

  Очаквано време за зареждане на батерията 5-80%*

  Ускореното изграждане на зарядни станции означава, че е все по-лесно да поддържате автомобила си зареден дори и когато сте навън. Скоростта на зареждане зависи до голяма степен от мощността на станцията. Една 50 kw станция за зареждане може да зареди някои модели до 80% за по-малко от 30 минути. Бързо зарядните станции в диапазона 7-22 kw могат да заредят повечето модели за между 3 и 4 часа. Болшинството публични зарядни станции са бързо зарядни.

 •  

  ЗАРЕЖДАНЕ ВКЪЩИ

   8 часа 2 минути

  Очаквано време за зареждане на батерията 0-100%*

  Лесен за монтиране Lexus Wallbox може да зареди вашата кола напълно за около 8 часа. Благодарение на Lexus Link ще откриете най-различни интересни функции с които да контролирате зареждането и да черпите информация.

НАКАРАЙТЕ БАТЕРИЯТА ДА ИЗДЪРЖИ ПОВЕЧЕ

Впечатляващия пробег на нашите изцяло електрически автомобили може да бъде допълнително подобрен благодарение на няколко прости съвета, които ще в спестят пари и ще намалят енергията необходима за вашето пътуване.

КАРАЙТЕ УМНО

За да увеличите максимално вашия пробег, вашата кола ще следи и дава ценни съвети за начина по който карате. Можте разбира се и да сменяте режимите на шофиране, за да увеличите допълнително колко км ще изминете. Въпреки че електрическите автомобили като цяло имат нужда от малко поддръжка, гледайте винаги да поддържате правилното налягане в гумите и да сменяте филтрите навреме, което би ви осигурило допълнителни няколко километра на всяко зареждане.

ПОДДЪРЖАЙТЕ Я СТУДЕНА

Коли паркирани за дълги периоди навън на слънчево и топло може във времето по-бързо да загубят пробег и заряд в батериите. От друга страна за да постигнете максимален пробег и времето го позволява използвайте климатика по-пестеливо.

ШОФИРАЙТЕ ПЛАВНО

Постепенното ускорение подобрява ефективността на всеки електрически автомобил. Ако избягвате рязкото ускорение, особено в тежък трафик, то това може значително да повиши пробега при всяко едно зареждане.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

ДОЖИВОТНА СИГУРНОСТ

Батерията задвижваща вашия Lexus в повечето случаи ще издържи през целия живот на автомобила. Изследванията показват, че след 193 000 км повечето батерии все още имат 75% от своя капацитет. Някои батерии дори показват още по-добри резултати със само 5% загуба на капацитет след 80 000 км и още 5% след 241 000. Имайки в предвид, че средностатистическия шофьор на електрически автомобил изминава средно по 15 000 км на година, то повечето собственици не биха имали нужда от смяна на батерията.

ПЪЛНО ПОКРИТИЕ

За да ви осигурим безгрижно ползване, нашите батерии включват модерни технологии за охлаждане / подгряване, с подобрена изолация, която ги предпазва от вода или прах. Lexus ви предлага и 10 годишна гаранция (или 1 милион км) EV Batter Extended Care, която включва всички функционални дефекти на главната батерия, както и деградация на батерията под 70%, имайки в предвид, че спазвате регулярните проверки в сервиз.

ВИЕ СТЕ В СИГУРНИ РЪЦЕ

Lexus има доставени над 1.5 милиона изключително сигурни електрически хибриди, а Lexus ES 300h самозаряден хибрид бе посочен от EURO NCAP като "най-добрия в класа" електрически / хибрид автомобил, както и "най-добрия в класа" семеен автомобил.

РЕЦИКЛИРАНЕ НА БАТЕРИЯТА

Изключително важно за планетата е рециклирането на батериите след края на техния живот. При UX 300e предлагаме схема, при която взимаме обратно батерията и я рециклираме. Към момента успяваме да върнем обратно над 90% от нашите батерии в Европа, като целта ни е да достигнем 100%.