1. Electrified
  2. Why drive Lexus Electrified
  3. Charging
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ИНТЕЛИГЕНТНИ РЕШЕНИЯ

ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОМОБИЛ LEXUS

Проектирани да са в хармония с всеки начин на живот и приключение. Открийте колко лесно е да заредите вашия електрифициран автомобил Lexus. От разходите до местоположенията на точките за зареждане, вижте всичко, което трябва да знаете.

КОЛКО СТРУВА ЕЛЕКТРИЧЕСКОТО ЗАРЕЖДАНЕ?

Има бързи и мощни технически решения за зареждане на електрически автомобили както у дома, така и на обществени станции, точно както има променливи при разходите и в двата случая.

Зареждането у дома през нощта е значително по-рентабилно от зареждането през деня, тъй като повечето електрически компании и доставчици предлагат по-ниски тарифи през това време. На обществени точки за зареждане, абонаментът за Lexus Charging Network позволява по-достъпно зареждане по време на пътуване, предлагайки до шест месеца безплатно зареждаене за изцяло електрически автомобили и един месец безплатно за plug-in хибридни модели.

Когато става въпрос за дългосрочни ползи от разходите при чисто електрическо шофиране, можете да ги откриете в сравнението с шофиране с гориво. Разходите за електроенергия са по-ниски и по-стабилни в дългосрочен план.

КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ЗАРЕЖДАНЕТО?

ФИНАНСОВО ЕФЕКТИВЕН

ЗАРЕЖДАНЕ У ДОМА

Необходимото време за пълно зареждане на батерията на вашия електрически автомобил е в интервала 4-8 часа при непрекъснато процес на зареждане със системи с мощност 7 кВт. Това време варира в зависимост от модела и начина на зареждане. Зареждането през нощта у дома не само ще се впише безпроблемно в начина ви на живот, но също така ще увеличи ефективността, намалявайки разходите когато търсенето на електроенергия е по-ниско.
БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ

В ДВИЖЕНИЕ

С напредъка на технологиите Lexus Electrified водачите на електрически и хибридни автомобили могат да очакват да заредят напълно батерията на автомобила си за 3-4 часа разчитайки на наличните 150 000 обществени точки за зареждане в ЕС. Благодарение на бързото зареждане с мощност от 50 кВт, споменатите устройства могат да заредят батериите до 80% само за 30 минути. По този начин връщането на пътя е лесно.

КАК ДА ЗАРЕЖДАМЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ

ДОМАШНО ЗАРЕЖДАНЕ

SMART WALLBOX

Когато зареждате вашия електрически или хибриден автомобил у дома, може да се използва обикновен контакт. Въпреки това, за да увеличите максимално ефективността и удобството, силно се препоръчва инсталирането на интелигентна, компактна стенна система wall box у дома. В някои държави се предлагат безвъзмездно средства за до 75% от първоначалните разходи за домашно зарядно устройство.
ЗАРЕЖДАНЕ НА ПУБЛИЧНА СТАНЦИЯ

КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

За да получите достъп до зарядни точки без кабели и да зареждате по време на пътуване, ще ви е необходим допълнителен кабел. За улеснение в нашата мрежа за зареждане Lexus Charging Network позволява на водачите на Lexus Electrified достъп до над 150 000 обществени точки за зареждане в ЕС. Към това се добавят отстъпки както за изцяло електрически, така и за plug-in хибридни автомобили.
БЕЗПРОБЛЕМЕН СТАРТ

ИНСТАЛИРАНЕ ОТ ЕКСПЕРТИ

В името на пълното спокойствие, когато инсталирате вашето домашно зарядно устройство, поверете го в сигурните ръце на професионални инженери. В Lexus с радост ще организираме доверен партньор за извършване на работата, като гарантираме, че свързването и окабеляването на зарядното устройство е стабилно и сигурно, за да отговаря на необходимия стандарт.

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Да, можете. Като инсталирате специално домашно зарядно устройство, можете да зареждате автомобила си от комфорта на собствения си дом.

Ако нямате специална домашна точка за зареждане, можете да зареждате електрическия си автомобил с помощта на обикновен контакт. Този метод на зареждане обаче е много по-бавен и много по-малко ефективен.

Докато сте на път с вашия електрически автомобил, можете да имате достъп до множество обществени станции за зареждане. Препоръчваме винаги да имате кабел за зареждане под ръка за станции при които няма налична система за свързване.

 

В приложението Lexus Link можете да откриете нашата Lexus Public Charging Network която идентифицира над 150 000 обществени точки за зареждане в цяла Европа. Това улеснява намирането на такава наблизо.

Напълно нормално е да оставите вашия електрически или хибриден автомобил да се зарежда през нощта. Зареждането през нощта е по-рентабилно, тъй като повечето електрически компании и доставчици предлагат по-ниски тарифи през това време.

Можете да шофирате и притежавате електрически автомобил без да имате домашна система за зареждане, тъй като има достатъчно обществени точки за зареждане, които можете да използвате.