1. Electrified
  2. Why drive Lexus Electrified
  3. Battery & Range
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ИЗМИНЕТЕ ПО-ДЪЛГО РАЗСТОЯНИЕ

БАТЕРИЯ И ПРОБЕГ

Създадени да подобрят качеството на вашето електрическо шофиране, нашите електрифицирани технологични решения в областта на батериите са гарант че можете да пътувате отвъд вашите очаквания.

ИЗМИНЕТЕ ПО-ДЪЛГО РАЗСТОЯНИЕ С ВАШИЯ ЕЛЕКТРИФИЦИРАН АВТОМОБИЛ

Тъй като сме пионери в сферата на електрическото шофиране, ние сме горди да напътстваме водачите на електрифицирани автомобили на Lexus така че да се възползват максимално от техните възможности касаещи пробега. Открийте факторите, които влияят върху консумацията на енергия от батерията и как да шофирате по-ефективно. Вижте възможните разстояния, които изминават нашите автомобили, за да увеличите максимално удоволствието си от шофирането.

КАКВО ВЛИЯЕ НА ПРОБЕГА?

ОТОПЛЕНИЕ И ОХЛАЖДАНЕ

КЛИМАТ В ИНТЕРИОРА

Прекомерното нагряване и охлаждане на интериора чрез системата за отопление и климатична инсталация на вашия автомобил са два фактора, които имат значим принос за разхода на енергия от батерията. В някои случаи те могат да имат принос за 30% от енергийната консумация от батерията

ВЪНШНИ ФАКТОРИ

ТЕМПЕРАТУРА НА ОКОЛНАТА СРЕДА

През по-студените периоди на годината електрическите автомобили работят по-малко ефективно, като консумират повече енергия, за да достигнат оптималната си температура. Това значително намалява пробега. Работата на системите е по-ефективна и батериите осигуряват по-голям пробег пр

РАЗЛИЧНИ ДВИЖЕНИЯ

СТИЛ НА ПЪТУВАНЕ

Движение по магистрала или градски приключения - видът на пътуването влияе върху консумацията на енергия и пробега на автомобила. По-високите скорости водят до по-висок разход на енергия, заради различни фактори един от които е аеродинамичното съпротивление. Движението с по-ниски

КАК ДА УВЕЛИЧИТЕ МАКСИМАЛНО ВАШИЯ ПРОБЕГ

СПОКОЙСТВИЕ

ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ

За да подобрим вашето изживяване, ние разработихме интелигентни функции. Помагайки за максимално ефективно използване на енергията и увеличаване на пробега, нашата система за управление на батерията Battery Management System следи нивото на заряд, както и входната и изходната мощ

МАКСИМАЛНО ЕФЕКТИВНО ДВИЖЕНИЕ

СЛЕДЕНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА

Като настроите прецизно температурите в интериора на автомобила си, можете да изминете по-дълги разстояния. Отопляемите седалки и волани консумират по-малко енергия от батерията, отколкото цялостните вътрешни системи за отопление. Освен това предварителното загряване и охлаждане.

ВНИМАТЕЛНО ШОФИРАНЕ

ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Внимателното и предвидливо шофиране на вашия автомобил ще увеличи пробега на автомобила. Плавното ускоряване, особено при натоварен трафик, води до по-малък разход енергия и е предпоставка за по-ефективно шофиране.

ВЪВЕДЕНИЕ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ СИСТЕМИ

ХИБРИДНИ АВТОМОБИЛИ

За плавен преход към света на Lexus Electrified, открийте нашата гама от хибридни задвижвания и открийте електрифициран автомобил, идеален за вас. От самозареждащ се до мощен хибрид, изпитайте динамично, но ефективно електрифицирано шофиране.
ДЪЛГОТРАЙНА ИЗДРЪЖЛИВОСТ

ЕКСПЛОАТАЦИОНЕН ЖИВОТ НА БАТЕРИЯТА

В повечето случаи електрическите батерии надживяват самите електрифицирани автомобили. Така че продължителността на живота им е предвидима, а изживяването от шофирането е вълнуващо.
СХЕМА ЗА ОБРАТНО ПРИЕМАНЕ

ЛЕСНО РЕЦИКЛИРАНЕ

Ефективна както за вас, така и за планетата, нашата схема за обратно приемане позволява на водачите на Lexus Electrified да рециклират батериите безопасно и отговорно.