1. Owners
 2. Maintenance
 3. Oil change
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ПОДДРЪЖКА

СМЯНА НА МОТОРНО МАСЛО

Смяната на маслото на двигателя обезпечава добрата работа на вашия Lexus. Техниците на Lexus ще изберат подходящото масло за оптималното функциониране на двигателя и икономичността на вашия Lexus.

СМЯНА НА МОТОРНОТО МАСЛО НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Смяната на моторното масло е стандартна процедура при всяко сервизно обслужване на  автомобил Lexus, но пробегът му определя колко често трябва да се случва това. Ако се нуждаете от допълнителна информация, моля посетете предпочитан търговец за специализиран съвет. 

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕНЯМ МАСЛОТО СИ?

Смяната на маслото изисква просто източване на старото масло от двигателя и замяната му с ново, свежо масло. Този процес е съществено важен за удължаване на живота на компонентите на двигателя, като предпазва от прекомерно загряване, причинено от триенето и евентуалната корозия. То се извършва в комбинация с подмяна и на масления филтър, чуято задача е да предотвратява навлизането на по-едри и опасни частици в двигателя. 

 

КАК ДА СМЕНЯ МАСЛОТО СИ?

За да сте сигурни че смяната на маслото е извършена правилно и за да се предотвратят повреди по вашия Lexus, моля свържете се с дилър за да организира смяната му от обучени експерти. 
 • Автомобилите на Lexus които се обслужват със синтетично масло са конструирани да работят с удължени сервизни интервали за смяна на масло от 15  000 км/12-месеца. Въпреки това трябва да проверявате редовно нивото на маслото на двигателя и при необходимост да доливате.

   

  Ако автомобилът се ползва в тежки експлоатационни условия  като: движение в пресечени терени, по прашни пътища, теглене на ремарке, къси интервали на движение при температури под 0˚C, или дълговременна работа на празен ход – периодиката за подмяна на двигателното масло трябва да бъде съкратена на половина, както по време, така и по пробег, независимо от типа използвано масло. 

  Моторното масло от което се нуждаете зависи от двигателя на вашия автомобил. За да си гарантирате че ще използвате правилното масло при смяната, ви препоръчваме за се свържете с местния дилър и да организирате смяната на масло с нашите експерти. 

  Насладете се на изключителните нива на грижа и безкомпромисно обслужване в нашата мрежа от търговци на Lexus. Висококвалифицираните техници на Lexus разполагат със специалното оборудване и инструменти създадени за автомобилите Lexus и заменят масления филтър всеки път когато трябва да се смени маслото. 
 • За да осигурите на вашия Lexus най-добрата възможна грижа, запазете си час за сервиз при вашия местен дилър на Lexus. 

  Нашите ценоразписи Lexus Service Pricing покриват всички услуги, които са необходими за вашия Lexus през целия му живот. Посетете най-близкия търговец на Lexus за на научите повече за наличните възможности.