1. Owners
 2. Maintenance
 3. Oil change
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

СМЯНА НА МОТОРНО МАСЛО

СМЯНАТА НА МАСЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ ОБЕЗПЕЧАВА ДОБРАТА РАБОТА НА ВАШИЯ LEXUS. ТЕХНИЦИТЕ НА LEXUS ЩЕ ИЗБЕРАТ ПОДХОДЯЩОТО МАСЛО ЗА ОПТИМАЛНОТО ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ДВИГАТЕЛЯ И ИКОНОМИЧНОСТТА НА ВАШИЯ LEXUS.

СМЯНА НА МОТОРНОТО МАСЛО НА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Смяната на моторното масло е стандартна процедура при всяко сервизно обслужване на автомобил Lexus, но пробегът му определя колко често трябва да се случва това. Ако се нуждаете от допълнителна информация, моля посетете предпочитан търговец за специализиран съвет. 

ЗАЩО ТРЯБВА ДА СМЕНЯМ МАСЛОТО СИ?

Смяната на маслото изисква просто източване на старото масло от двигателя и замяната му с ново, свежо масло. Този процес е съществено важен за удължаване на живота на двигателните компоненти, чрез предотвратяване на натрупването на топлина, причинено от триенето и евентуалната корозия. То е свързано и със смяната на масления филтър, който трябва да продължи да предотвратява навлизането на големи и опасни частици в двигателя. 

КАК ДА СМЕНЯ МАСЛОТО СИ?

За да сте сигурни, че смяната на маслото е извършена правилно и за да се предотвратят повреди по вашия Lexus, моля свържете се с нас на телефон 0800 15 111, за да организираме смяната от обучени експерти. 
 • Автомобилите на Lexus при които се изисква синтетично масло 0w-20 са одобрени за удължени сервизни интервали за смяна на масло от 10  000 км/12-месеца. Въпреки това трябва да проверявате редовно нивото на маслото на двигателя и да доливате ако има нужда от това.

  Двигателите, при които се препоръчва минерално масло 5w-20 или 5w-30, но позволяват и зареждане със синтетично масло 0w-20 ще продължават да изискват интервал на смяна 5000-км/6-месеца (което настъпи първо) при използване на 0w-20.

  Ако автомобилът отговаря на стандартните критерии за „Специални оперативни условия“ като: движение в пресечени терени, по прашни пътища, теглене на ремарке, къси интервали на движение при температури под 0˚C, или дълговременна работа на празен ход – двигателното масло трябва да бъде сменяно на интервали от 5000 км, независимо от типа използвано масло. 

  Моторното масло от което се нуждаете зависи от двигателя на вашия автомобил. За да си гарантирате че ще използвате правилното масло при смяната, ви препоръчваме за се свържете с местния дилър и да организирате смяната на масло с нашите експерти.

  Насладете се на изключителните нива на грижа и безкомпромисно обслужване при нашата мрежа от търговци на Lexus. Висококвалифицираните техници на Lexus разполагат със специалното оборудване и инструменти създадени за автомобилите Lexus и заменят масления филтър всеки път когато трябва да се смени маслото. 

 • За да осигурите на вашия Lexus най-добрата възможна грижа, запазете си час за сервиз при вашия местен дилър на Lexus. 

  Нашите ценоразписи Lexus Service Pricing покриват всички услуги, които са необходими за вашия Lexus през целия му живот. Посетете най-близкия търговец на Lexus за на научите повече за наличните възможности.