1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ГУМИ

LEXUS ПРЕДЛАГА ОПТИМАЛНИ ГУМИ ЗА ВАШИТЕ УСЛОВИЯ НА ШОФИРАНЕ, ЗА ДА ОБЕЗПЕЧИТЕ НАЙ-ВИСОКИТЕ НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗАЩИТА ЗА ВАС И ВАШИТЕ ПЪТНИЦИ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОРИГИНАЛНИ ГУМИ LEXUS, ПРОЕКТИРАНИ ЗА ВАШИЯ LEXUS.

МАКСИМАЛНО ДОБРА ДИНАМИКА 3

Важно е гумите ви да са в добро състояние, така че вие и вашите пътници да сте в безопасност на пътя. Състоянието на гумите ви също може да повлияе на спирачния път на вашия автомобил на мокро.

При избора на гуми трябва да се вземат предвид много фактори: сцепление, управление на мокро и сухо, стабилност при висока скорост, комфорт при пътуване, нива на шум, обратна връзка по пътя и горивна ефективност.

Когато състоянието на гумите ви се влоши, вашето шофиране също се влошава. Повишеното износване влияе на спирачния път на колата ви в мокро състояние и компрометира безопасността на вас и вашите пътници. Но с правилните гуми ще имате необходимите нива на сцепление за ефективно управление, спиране и предаване на мощност от двигателя.

LEXUS зимни гуми

LEXUS зимни гуми

Поставянето на зимни гуми ви подготвя за всичко, което времето може да донесе. Зимните гуми са направени от манериал, който остава еластичен при ниски температури. Те се отличават с дълбоки процепи за разпръскване на вода и кал, а също така имат и множество малки прорези, които подобряват сцеплението по време на спиране, стартиране и завиване и значително намаляват спирачните разстояния на колата ви.

Тази комбинация позволява на зимните гуми да се адаптират към различни условия на шофиране в студено време по пътища, които са мокри, заснежени или заледени.

Ефекта който имат зимните гуми върху спирачния път

Заснежени пътища

Зимната гума показва подобрен спирачен път от 8 метра. Спиране по заснежени пътища от 30 мили в час до пълно спиране.

Заледени пътища

Зимната гума показва подобрен спирачен път от 11 метра. Спиране по заледени пътища от 20 мили в час до пълно спиране.

Моля, обърнете внимание, че горните диаграми не са изчертани в мащаб. Спирачните тестове, завършени независимо от Британската асоциация на производителите на гуми и предоставени от Tyresafe. За допълнителна информация, моля, посетете www.tyresafe.org

ПОДДРЪЖКА НА ГУМИТЕ

Продължаването на поддръжката на гумите не само защитава вашата безопасност, но намалява вероятността от скъпи ремонти в бъдеще. Гумите в добро състояние са и най-икономични, като осигуряват оптимално ниво на разход на гориво.

Ако забележите признаци на износване на гумите и ги отстраните, можете да избегнете по - дълги спирачни пътища, аквапланинг и спукване на гуми. Общите показатели включват ниско налягане в гумите, частичен протектор, вибрации в волана, необичайни шумове, склонност към дърпане настрани и лошо управление на мокри пътища.

Ако разпознаете някой от тези признаци, посетете най -близкия сервиз на Lexus за проверка на гумите. За да се предотвратят проблеми, свързани с гумите, експертите на Lexus препоръчват да проверявате редовно налягането в гумите за промени, да се уверите, че дълбочината на протектора ви никога не е под законовия минимум от 1,6 мм и редовно да проверявате гумите си за всякакви порязвания, износване или вградени предмети.

 

LEXUS с грижа за вашите гуми

Нашите експерти се ангажират да ви върнат на пътя възможно най-скоро. Така че, ако срещнете някакви проблеми с вашите оригинални гуми на Lexus, посетете вашия сервиз в близост до вас за да си осигурите спокойствие. Нашите специалисти ще могат да диагностицират проблема с гумите и да го отстранят.