1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ПОДДРЪЖКА

ГУМИ

Lexus предлага подходящите за вашите условия на шофиране гуми, за да осигури високи динамични качества и най-вече защита за вас и вашите пътници. Препоръчваме ви да избирате само оригинални гуми на Lexus, които са предназначени за вашия Lexus.

LEXUS ПРЕДЛАГА ОПТИМАЛНИ ГУМИ ЗА ВАШИТЕ УСЛОВИЯ НА ШОФИРАНЕ, ЗА ДА ОБЕЗПЕЧИТЕ НАЙ-ВИСОКИТЕ НИВА НА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗАЩИТА ЗА ВАС И ВАШИТЕ ПЪТНИЦИ. ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОРИГИНАЛНИ ГУМИ LEXUS, ПРОЕКТИРАНИ ЗА ВАШИЯ LEXUS.

МАКСИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ НА ПЪТЯ

Жизненоважно е гумите ви да са в добро състояние, така че вие и вашите пътници да сте в безопасност на пътя. Състоянието на вашите гуми може да повлияе на спирачния път на вашия автомобил на мокра настилка.

Когато избирате гуми, трябва да вземете предвид много фактори: сцепление, управляемост на мокро и сухо, стабилност при висока скорост, комфорт на возене, нива на шум, обратна връзка с пътя и разход на гориво. Има обаче едно решение, което е лесно: с Lexus вие ще изберете гума, специално проектирана за вашия Lexus.

Когато състоянието на гумите ви се влоши, то се влошава и вашето шофиране. Повишеното износване се отразява на спирачния път на вашия автомобил на мокро и компрометира вашата и на вашите пътници безопасност. Но с правилните гуми ще имате необходимите нива на сцепление за ефективно управление, спиране и предаване на мощността от двигателя.

LEXUS зимни гуми

ЗИМНИ ГУМИ LEXUS

Монтирането на зимни гуми ви подготвя за предизвикателствата на зимата, каквото и да е времето. Зимните гуми са изработени от смес, която остава еластична при ниски температури. Те разполагат с дълбоки грайфери за отвеждане на вода и киша, а също така имат множество малки процепи и ламели, които подобряват сцеплението по време на спиране, потегляне и завиване и значително намаляват спирачния път на вашия автомобил.

Тази комбинация позволява на зимните гуми да се адаптират към различни условия на шофиране при студено време по пътища, които са мокри, заснежени или заледени.

ЕФЕКТИТЕ НА ЗИМНИТЕ ГУМИ ВЪРХУ СПИРАЧНИЯ ПЪТ

  • Заснежни пътища

    Гумата за зимни условия има подобрен спирачен път от 8 метра. Спиране на заснежени пътища от 48,2 км/ч (30 мили/) до нула. 

  • Заледени пътища

    Гумата за зимни условия има подобрен спирачен път от 11 метра. Спиране на заснежени пътища от 32,18 км/ч (20 мили/ч) до нула.

Моля, имайте предвид, че горните диаграми не са изобразени в мащаб. Тестове за спиране, извършени независимо от Британската асоциация на производителите на гуми и предоставени от Tyresafe. За допълнителна информация, моля посетете www.tyresafe.org (Opens in new window)

ПОДДРЪЖКА НА ГУМИ

Правилната поддръжка на гумите не само е гарант за вашата безопасност, но намалява вероятността от скъпи ремонти в бъдеще. Гумите в добро състояние са и най-икономични, като осигуряват оптимално ниво на разход на гориво.

Когато забележите признаците на износване на гумите и се съобразите с това, можете да избегнете по-дълъг спирачен път, аквапланинг и спукване на гуми. Признаците за износени гуми  включват ниско налягане, износен протектор, вибрации на волана, необичайни шумове, склонност към придърпване на една страна и лошо управление на мокри пътища.

Ако разпознаете някой от тези признаци, посетете най-близкия търговец на Lexus за проверка на гуми. За да предотвратите появата на проблеми, свързани с гумите, експертите на Lexus препоръчват редовно да проверявате налягането на гумите си за всякакви промени, да се уверите, че дълбочината на протектора ви никога не е под законовия минимум от 1,6 мм и да проверявате гумите си редовно за всякакви нарушения на целостта им, износване или набити предмети.

ГРИЖА ЗА ГУМИ LEXUS

Нашите експерти се ангажират да ви върнат на пътя възможно най-скоро. Така че, ако срещнете някакви проблеми с вашите оригинални гуми Lexus, посетете който и да е дилър на Lexus близо до вас в името на вашето спокойствие. Нашите специалисти ще могат да диагностицират вашия проблем с гумите и да ремонтират или за ги заменят.