1. Discover Lexus
  2. Making Luxury Personal
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ОТКРИЙТЕ LEXUS

НИЕ ПРАВИМ ЛУКСА ЛИЧЕН

Lexus дава ново определение на лукса като предоставя несравнимо изживяване при шофиране. Научете повече за изтънченото майсторство, авангардните технологии и изключителното „Омотенаши“ гостоприемство.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ИЗЖИВЯВАЙТЕ НЕВЕРОЯТНОТО

От представянето на пазара на първия ни луксозен седан преди повече от 30 години, Lexus се превърна в синоним на невероятен дизайн, качество и рафинираност. Пионери и лидери в електрификацията при луксозните автомобили, ние се стремим да внесем автентичност и присъствие на човека във всичко, което правим. Този процес включва също спортната яхта Lexus LY650, пространствата INTERSECT BY LEXUS, THE LOFT by Lexus и наградите Lexus Design Award.

За нас истинският лукс никога не е повърхностен, а внимателно обмислен и елегантно доставен.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ЕВОЛЮЦИЯ ЧРЕЗ КАЙДЗЕН

Първият ни автомобил, Lexus LS 400, бе представен на пазара през 1989 г. Дръзвайки да дебютира в утвърден сектор от премиум конкуренти, той трябваше да бъде необикновен.

Затова при разработването на LS 400 инженерите на Lexus се стремяха да превърнат невъзможното във възможно: създавайки автомобил, който е вълнуващ, но същевременно с това икономичен. Традиционен, но същевременно модерен, естествен, но същевременно създаден от човека, солиден и надежден, но същевременно с ниско тегло. Тази философия на „същевременно“ – привеждане на привидно несъвместими идеи в хармонично съвместно съществуване – продължава да ръководи нашия подход и сега.

Във всяка точка от нашата еволюция, ние предизвикваме статуквото, тихо, но безмилостно подобряваме и обновяваме. На японски това се нарича „Кайдзен“.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ВОДЕНИ ОТ СТРАСТ

Акио Тойода, председател, бивш президент и главен изпълнителен директор на Toyota и тестови пилот Lexus Master Driver, е истински автомобилен ентусиаст. Той се състезава с Lexus в изтощителното състезание 24-те часа на Нюрбургринг.

Първият резултат от ангажирането на Тойода с Lexus е LFA – суперавтомобил, създаден на базата на авангардни технология, който осигурява вълнуващо шофиране със скорост от до 325 км/ч. С производство, ограничено до едва 500 броя, LFA се превръща в легенда сред автомобилните ентусиасти. Тръпката от шофирането му обаче може да се открие във всеки един модел на Lexus, който произвеждаме и предлагаме.

„Моят приоритет не е да правя пари, а да правя страхотни коли. Автомобили, които са фантастични за гледане, прекрасни, когато седнеш в тях и сензационни за шофиране”, отбелязва Акио Тойода.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ПРЕЦИЗИРАНО ОТ ТАКУМИ

Не е нужно много, за да си създадете ново умение, но са необходими поне 60 000 часа, за да го усвоите.

Нашите майстори занаятчии, жени и мъже, са известни като Такуми. Техният опит се създава и усъвършенства в течение на 60 000 часа практика.

Известни с вниманието си към детайлите, Такуми трябва редовно да доказват своята сръчност, като сгъват котка оригами за по-малко от 90 секунди с недоминиращата си ръка.

Такуми играят ключова роля в производствения процес, дори когато в него е включена висока степен на автоматизация. Движението на роботизирана ръка за пръскане на боя например копира точно това на Takumi.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ПОДХРАНЕН ОТ АВАНГАРДНИ ТЕХНОЛОГИИ

Нашите концептуални автомобили представят авангардни технологии, които в бъдеще ще преобразяват мобилността. Ние се учим, растем и експериментираме – предвиждайки нуждите и ценностите на нашите клиенти и обществото.

Интуитивните технологии, включително Lexus Hybrid Drive (2005 г.), предните LED светлини (2007 г.), активната система за разпознаване на пешеходци (2013 г.) и авангардната система за предотвратяване на челен сблъсък (2017 г.) бяха демонстрирани за първи път в наши концептуални автомобили.

Сега Lexus цели да трансформира самата природа на луксозните автомобили на бъдещето. Искаме да издигнем на ново ниво удоволствието от шофирането и насладата чрез нашата визия за мобилност с нулеви емисии: Lexus Electrified. Това е неразделна част от нашия цялостен преход към алтернативни задвижвания до 2035 г.

В края на краищата технологията има най-голямо значение, когато притежава автентична хуманност в сърцето си.

ОТКРИЙТЕ LEXUS

ДОСТАВЕН С ОМОТЕНАШИ

Lexus винаги е бил решен да се отнася към клиентите по-добре от всяка друга марка луксозни автомобили.

Ние наричаме това внимателно съображение Омотенаши – предугаждане на нуждите на клиентите и отношение към тях, сякаш са гости в собствения ни дом.

Поддържането на този принцип е една от причините, поради които продължаваме да сме начело в изследванията за удовлетвореност на клиентите и да имаме репутация на ненадминато обслужване. И тъй като повечето взаимоотношения стават все по-анонимни, ние ще предложим удобство, избор и човешко отношение – като правим всичко възможно, за да продължим да правим лукса личен.