1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. electrified-sport-concept-at-goodwood
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
КОНЦЕПТУАЛНИ АВТОМОБИЛИ

СТУДИЯТА ELECTRIFIED SPORT CONCEPT ДЕБЮТИРА НА ГУД

Lexus показа своето електрифицирано настояще и бъдеще на Goodwood Festival of Speed 2022.

  • Десетки хиляди посетители на годишния автомобилен празник Goodwood Festival of Speed 2022 („Фестивалът на скоростта в Гудууд“) се насладиха на първата възможност да открият визията на Lexus за бъдещ изцяло електрически спортен автомобил с изключителни динамични качества
  • Нов филм за „разопаковане“ показва как Lexus Electrified Sport Concept излиза от своя специално създаден транзитен контейнер
  • Фестивалът също така показа предстоящия за скорошно представяне луксозен SUV RZ 450e, изцяло електрическия компактен кросоувър UX 300e и plug-in хибридния електрически NX 450h+

Lexus показа своето електрифицирано настояще и бъдеще на Goodwood Festival of Speed ​​2022, давайки възможност на десетки хиляди посетители на годишния автомобилен празник в Обединеното кралство да разгледат отблизо неговите, захранвани с  акумулаторни батерии електрически модели заедно с радикално проектирания Lexus Electrified Sport Concept. 

Концептуалният модел се появи за първи път извън Япония,след като беше представен от президента на Toyota Motor Corporation Акио Тойода през декември 2021 г.

Това привлече тълпи от почитатели по време на четиридневното събитие и похвали от медиите. Британското списание Auto Express го описва като „напълно електрически наследник на спортния автомобил LFA на японската марка“ със стил, който „наистина създава фактора „уау“. Autocar също го смята за „духовен наследник на LFA“ и твърди, че Lexus ще използва опита от разработването на концепцията за други бъдещи електрически модели „като част от стремежа да подчертае динамичния фокус на марката“.

Lexus използва повода за европейския дебют на автомобила в Гудууд за да представи своя специален филм за „разопаковане“, показващ как елегантният спортен автомобил се появява от своя поръчков транзитен контейнер.

Създадени са и нови изображения, като са използвани студийни техники, за да се покаже как автомобилът може да изглежда на известното трасе на фестивала при изкачване на хълма пред историческата къща Goodwood.

Lexus Electrified Sport Concept предлага визия за бъдещ изцяло електрически модел с високи динамични качества. Неговият стил, първоначално разработен в дизайнерското студио на Lexus Calty в Калифорния, представя дръзки пропорции и ниска височина на возене, докато потенциалът за динамика на електрическото задвижване и технологията с твърдотелна батерия предполага ускорение 0-100 км/ч от две секунди при пробег от над 700 км. Неговата мощна комбинация от дизайн и спортен дух е препратка към външния вид и духа на суперавтомобила Lexus LFA V10, който сам по себе си беше основна атракция на Фестивала на скоростта, когато се появи за първи път на събитието преди 10 години.