1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Born on the track
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

РОДЕН НА ПИСТАТА

Как да създавате автомобили, които да ви носят усещането за уникално и вълнуващо шофиране? Като постоянно ги усъвършенствате на състезателната писта. Ние тестваме нашите автомобили на същите места, където иконите на състезателния свят вдигат пулса, разбиват рекорди и се борят за победата. 

ФУДЖИ СПИЙДУЕЙ И НЮРБУРГРИНГ

По-голямата част от нашата тестова работа се извършва на легендарната японска писта Фуджи Спийдуей. Една от най-предизвикателните състезателни писти в света, откъдето произхожда буквата „F“ във F Philosophy.
Тестове се провеждат и в Европа, на известния Нюрбургринг в Германия. Серията Nürburgring Edition на LFA отдава своята почит на мястото. Това става изключително рядко. Произведени са всичко на всичко 50 автомобила.
Новото луксозно купе на Lexus LC направи своя дебют на най-високо ниво в годишното 24-часово състезание на Нюрбургринг. Моделът беше представен по време на парадното събитие Prologue предшестващо състезанието.

ГЛАВНИЯТ ПИЛОТ

В Lexus тестването се приема като изключително умение и форма на изкуство. За нас тя е в основата на динамиката. Тясно свързана с производственото майсторство, тя се контролира от нашите Takumi Masters.

Свидетелство за дълбоката важност, която отдаваме на тестването, е фактът че Акио Тойода, президент на Lexus, също е наш главен пилот. Той застава зад волана на всеки отделен модел и е последният съдия за неговото представяне. По принцип той се фокусира върху емоционалното пътуване, което преживява с всяка кола. Щом това го движи, ще раздвижи и вас.

ЗАРЕДЕНО НАСЛЕДСТВО

Lexus LFA е суперавтомобил във всеки смисъл. Той продължава и засилва нашето наследство от родени в състезанията иновативни идеи. Чист пример за амбициозна визия, реализирана по експертен начин, той отразява една лека „луда нишка“ в нашата страст, която ни тласка напред към нови граници.

LFA е мястото, където ще изпитате най-пълния израз на нашето желание да създадем най-добрата връзка между автомобила и водача. Но неговият революционен дух и характеристики също влияят дълбоко на другите превозни средства от нашата гама, включително нашите модели F. Това, което започва с LFA, скоро намира своя път другаде. Ние преследваме най-добрата и вълнуваща динамика в цялата гама на Lexus. За целта превърнахме състезателната писта в наша иновационна лаборатория за модели F.

ПРЕЦИЗИРАНА ДИНАМИКА

 

Ние преследваме най-добрата и вълнуваща динамика в цялата гама на Lexus. За целта направихме състезателната писта нашата иновационна лаборатория за модели F.