1. Discover Lexus
  2. Performance
  3. Pioneering Spirits
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ПИОНЕРСКИ ДУХ

Пионерската технология е стъпка в правилната посока.

Понякога, за да намериш наистина страхотни идеи, трябва да мислиш не просто „извън кутията", но и да изхвърлиш кутията и да започнеш отново. Такъв е бил подходът на индустриалния дизайнер и технологичен иноватор Лорънс Кембъл-Кук, който е бил решен да намери напълно ново креативно решение за нарастващия глобално проблем с климатичните промени.

Решен да намери допълнителна алтернатива на вятърната и соларна енергия, попада на нов подход по време на ежедневното си пътуване до Университета в Лонгбороу, където завършва степен по Индустриален дизайн и технологии.

„Щях да премина през Victoria Station, през която минават по 75 млн. души годишно, и започнах да мисля сериозно за потенциала за овладяване на част от кинетичната енергия от ходенето на хората," каза той. „Вдъхновен от собствното ми проучване за възобновяемите източници на енергия и градската инфраструктура, получих вдъхновението да използвам енергията от жителите на града чрез техните стъпки."

Кембъл-Кук стартира компанията си Pavegen през 2009 г. и стартира разработката на нова умна система за настилки. Тя използва тежестта от стъпките на пешеходците, за да компенсира серия от електромагнитни генератори, които създават ротационно движение, което произвежда малки количества енергия, която може да бъде събирана и съхранявана в батерии или да се разгръща локално, за да захранва приложения като осветление, сензори и пренос на данни.

Той веднага започва да търси възможности да популяризира своето интелигентно, подово решение като първоначално прибягва до някои нетрадиционни методи, за да привлече нови клиенти.

„За да спечелим първата си продажба, инсталирахме без разрешение плоча Pavegen на строителна площадка и използвахме социалните медии, за да убедим строителя да придобие система Pavegen, " признава той. „От тогава до сега сме привлекли база от международни клиенти, мрежа от международни партньори и опитен екип."

„ОЩЕ С ПЪРВИЯ ПРОТОТИП НАШАТА ТЕХНОЛОГИЯ ГЕНЕРИРА СЕРИОЗЕН ИНТЕРЕС ОТ БИЗНЕСИ, КОИТО ИСКАХА ДА РАБОТЯТ С НАС, ДО РАЗНООБРАЗНА ГРУПА ОТ ИНВЕСТИТОРИ И, РАЗБИРА СЕ, ХОРА, КОИТО ИЗПОЛЗВАТ PAVEGEN," КАЗА ТОЙ.

Лорънс Кембъл-Кук, индустриален дизайнер и технологичен иноватор

Не минава много време, за да се разпространят новините за системата Pavegen, и към днешна дата екипът на Кембъл-Кук е инсталирал над 200 постоянни проекта и такива на преживяване на технологията, в 30 страни в целия свят, включително Dupont Circle във Вашингтон и различни локации в центъра на Лондон.

Бъдещето на кинетичната, устойчива енергия със сигурност е светло с редица градове и големи корпорации като Google и Nike, които се редят да работят с Pavegen.

Кембъл-Кук вярва, че системата има страхотен потенциал да се интегрира с други енергийни източници и да бъдат използвани сред гама от приложения - от транспортни центрове до училища и ритейл центрове, за да създаде по-интелигентни, по-ефективни градове, които активно се ангажират с въпросите за климатичните промени.

„С решаването на енергийната криза ще премахнем основно предизвикателство пред общностите като ще позволи разгръщането на повече творчество и енергия в разрешаването на някои от другите ни проблеми като хранителната несигурност и бързата загуба на биоразнообразие," казва той. „Имаме само една планета и е жизненоважно да защитим природните ресурси, от които всички ние зависим."

С КРАК В БЪДЕЩЕТО

Иновациите и оригиналността са в същността на Lexus подхода. Работейки винаги с последния писък на новите технологии и в сътрудничество с най-добрите учени и техници в техните области, това е истинска страст за намиране на новаторски решения, които представят Lexus над и отвъд конкуренцията.