МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

„ТАКУМИ" ЖИВОТ

Нашите майстори „такуми" ни гарантират, че нищо не е изработено ръчно така, както Lexus, базирайки се на „философията без кратки пътища". За над 60 000 часа са изградили свръхчовешки сетива. Сетива, които изработват Lexus отвъд границите на всяка машина или изкуствен интелект. Тези девет кратки епизода предлагат бърз поглед при майсторската изработка на Lexus.

БЕЗ КРАТКИ ПЪТИЩА

Има само един път към върховната майсторска изработка и отнема изключително внимание към детайла. Също така те скриват грешки и драскотини върху автомобилите, за да са сигурни, че техните работници ще достигнат до това равнище. От тестовите шофьори, които са тествани преди изпитанията на пътя, до стаята, където бъдещите майстори „такуми" тренират сетивата си, тези филми ще покажат защо нищо не е изработено така, както Lexus.


  

  
    2019 lexus takumi living quote background image

  

  
    2019 lexus takumi living quote cinemagraph fallback

Практиката на „партизанските тестове" или криенето на драскотини, за да се тестват уменията на екипа, е само един от начините, които използват майсторите в Lexus, за да тестват и тренират постоянно техните умения.

ХОРА И ТЕХНОЛОГИИ

Ненадминатата машина е продукт единствено на работещи в хармония роботи и хора. Програмирайки уникалните сетива на висококвалифицирания майстор в ефективните движения на нашата роботизирана технология, резултатът е ненадмината майсторска изработка на Lexus.

СВРЪХЧОВЕК

След часове на прилагане и обучение майсторите занаятчии „такуми" на Lexus развиват почти свръхчовешки сетива. Поглед, който може да види драскотини, невидими за нетренираното око, слух, който може да настрои двигател с хирургична прецизност и усет, който може да долови несъвършенства от милиметър.