1. Discover Lexus
  2. Takumi living
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

"ТАКУМИ" ЗАНАЯТ

Необходими са 10,000 часа, за да придобиеш експертност и 60,000 часа да се превърнеш в майстор Takumi.Този уникален документален филм разказва историята на четирима Takumi майстори занаятчий и техния живот на непрестанно повтaряне на едни и същи процеси без възможност за спестяване на време или усилие. Филмът разглежда въпроса за това как занаятите могат да оцелеят след като изкуственият интелект достигне ниво, по-високо от нашите собствени възможности.

БЕЗ КРАТКИ ПЪТИЩА

Има само един път към върховната майсторска изработка и отнема изключително внимание към детайла. Също така те скриват грешки и драскотини върху автомобилите, за да са сигурни, че техните работници ще достигнат до това равнище. От тестовите шофьори, които са тествани преди изпитанията на пътя, до стаята, където бъдещите майстори „такуми" тренират сетивата си, тези филми ще покажат защо нищо не е изработено така, както Lexus.

Практиката на „партизанските тестове" или криенето на драскотини, за да се тестват уменията на екипа, е само един от начините, които използват майсторите в Lexus, за да тестват и тренират постоянно техните умения.

ХОРА И ТЕХНОЛОГИИ

Ненадминатата машина е продукт единствено на работещи в хармония роботи и хора. Програмирайки уникалните сетива на висококвалифицирания майстор в ефективните движения на нашата роботизирана технология, резултатът е ненадмината майсторска изработка на Lexus.

СВРЪХЧОВЕК

След часове на прилагане и обучение майсторите занаятчии „такуми" на Lexus развиват почти свръхчовешки сетива. Поглед, който може да види драскотини, невидими за нетренираното око, слух, който може да настрои двигател с хирургична прецизност и усет, който може да долови несъвършенства от милиметър.