МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

СЪВЪРШЕНО КАЧЕСТВО

В цялата гама на Lexus, всеки отделен детайл е изработен по най-високите стандарти. Всички аспекти се съчетават, за да създадат изтънчено изживяване за водачи и пътници.

ШИЕНЕ НА КОЖЕНА ТАПИЦЕРИЯ

Нашите спиращи дъха кожени тапицерии са създадени от най-добрите майстори-занаятчии. Преди да им бъде разрешено да започнат да шият, всички обучаващи се трябва да овладеят до съвършенство програмата ни от десет стъпки за шевното доджо. Терминът "доджо" често се прилага в тренировъчна зала за бойни изкуства. В Lexus, това е нашето специално умение за откриване и деликатно шлифоване на таланта. Всичко това е в името на гаранцията, че всеки модел е от най-високо качество.

 • 
 

 
  takumi superiorfinish leather stitching 01

  ШИЕНЕ НА КОЖЕНА ТАПИЦЕРИЯ

  РЪЧНО УШИТА ПРЕЦИЗНОСТ

  Следващият път, когато влезете в някой от нашите автомобили, отделете малко време, за да се насладите на изящните шевове, които красят интериора. Тяхната простота и елегантност не говорят за това колко е трудно да бъдат създадени.

  Шиенето трябва да се изпълнява с точност, всеки път. Ефектът е осезаем, тъй като ръчно изработените линии контрастират прекрасно с модерните технологии, размерите на автомобила и инструменталните уреди на таблото.

 • ШИЕНЕ НА КОЖЕНА ТАПИЦЕРИЯ

  ТЕСТВАНИ ДО ПРЕДЕЛА

  Всяка партида от висококачествена кожа, с която работим, се тества до краен предел. Само най-здравите оцеляват. Всеки материал трябва да издържи повече от 30 екстремни теста, преди да бъде определен за годен да облече интериора на автомобила.

  Ние прекарваме кожата през ада, пресъздавайки предизвикателствата, които може да срещне през целия си жизнен цикъл, за да гарантираме най-високо качество. Тестваме износоустойчивост, химическа устойчивост, устойчивост на слънчева светлина и температура, смесвайки творчеството и научния опит, за да разработим наистина безкомпромисни тестове.

БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

Екстериорът на всеки Lexus е изпипан до съвършенство. Ние непрестанно усъвършенствахме нашите техники за боядисване и шлифоване, за да създадем удивително гладки повърхности, които блестят с богат, луминисцентен цвят.

Ефектът от нашите усилия са незабавно осезаем - ще станете свидетел на качество, което наистина гали сетивата.


 

 
  takumi superiorfinish multi layed paint 01
 • 
 

 
  multi layered paint 01

  БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

  МНОГОПЛАСТОВА БОЯ

  Нашата боя е сложна и изпълнена с характер. Използваме многопластов процес, който изцяло трансформира начина, по който автомобилът изглежда и как реагира на слънчевите лъчи. Прилагат се пет слоя и боята се изпича четири пъти.

  Дълбочината и луминисценцията, които се постигат, не могат да бъдат възпроизведени с традиционни бои. Когато въведехме тази революционна система бяха необходими значителни промени в нашата производствена линия. С визия, време, грижа и фина настройка направихме това възможно.

 • БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

  ПРОЦЕС НА МОКРО ШЛИФОВАНЕ

  Перфектната повърхност придава лекота, но е изключително трудно да се постигне. След всеки нанесен слой боя автомобилът се шлифова мокро на ръка.

  Крайният резултат се проверява от окото на занаятчиите Takumi, както и от цифрови скенери. Не се допускат пропуски. Безупречната гладкост е единствената възможност да бъдат изпълнени нашите строги стандарти.

РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

Машините могат да сканират за несъвършенства, но истинското качество трябва да бъде съблюдавано от човешко око и гарантирано от човешки допир. В гамата на Lexus, автомобилите се полират и проверяват на ръка.

С течение на годините те усъвършенстват силата на допира - странна способност да "четат" повърхността с върха на пръстите си, осигурявайки безупречно покритие.

 • РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

  ЕЛИМИНИРАНЕ НА НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА

  Майсторите Takumi гарантират, че всеки аспект на всеки автомобил е изпипан до съвършенство. Често ще ги видите да носят бели ръкавици и да изпитват най-малките несъвършенства, всяко едно от тях по-малко от милиметър.

  Не пропускат нищо, благодарение на огромната им сетивност и несравним фокус, продукт на години на обучение и занаятчийство.

 • РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

  ПРЕЦИЗНО ИНЖЕНЕРСТВО

  Тестовете ни на двигатели не са изцяло автоматизирани. Заедно с употребата на най-новите технологии, за да бъдат гарантирани най-високите стандарти, всичко, разположено под капака, се инспектира и персонално от майстора-занаятчия.

  Човешките ръце съжителстват в хармония с авангардни системи като CAT сканиране, заимствано от медицината. За разлика от традиционните скенери, те виждат всеки детайл в двигателя, гарантирайки, че всеки от тях отговаря на строгите изисквания за качество на Lexus.

  Майсторите Takumi използват и традиционен стетоскоп, за да гарантират прецизността и качеството по всяко време.

Next steps