МАЙСТОРСКА ИЗРАБОТКА

СЪВЪРШЕНО КАЧЕСТВО

В цялата гама на Lexus, всеки отделен детайл е изработен по най-високите стандарти. Всички аспекти се съчетават, за да създадат изтънчено изживяване за водачи и пътници.

ШИЕНЕ НА КОЖЕНА ТАПИЦЕРИЯ

Нашите спиращи дъха кожени тапицерии са създадени от най-добрите майстори-занаятчии. Преди да им бъде разрешено да започнат да шият, всички обучаващи се трябва да овладеят до съвършенство програмата ни от десет стъпки за шевното доджо. Терминът "доджо" често се прилага в тренировъчна зала за бойни изкуства. В Lexus, това е нашето специално умение за откриване и деликатно шлифоване на таланта. Всичко това е в името на гаранцията, че всеки модел е от най-високо качество.

    takumi superiorfinish leather stitching 01

ШИЕНЕ НА КОЖЕНА ТАПИЦЕРИЯ

РЪЧНО УШИТА ПРЕЦИЗНОСТ

Следващият път, когато влезете в някой от нашите автомобили, отделете малко време, за да се насладите на изящните шевове, които красят интериора. Тяхната простота и елегантност не говорят за това колко е трудно да бъдат създадени.

Шиенето трябва да се изпълнява с точност, всеки път. Ефектът е осезаем, тъй като ръчно изработените линии контрастират прекрасно с модерните технологии, размерите на автомобила и инструменталните уреди на таблото.

БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

Екстериорът на всеки Lexus е изпипан до съвършенство. Ние непрестанно усъвършенствахме нашите техники за боядисване и шлифоване, за да създадем удивително гладки повърхности, които блестят с богат, луминисцентен цвят.

Ефектът от нашите усилия са незабавно осезаем - ще станете свидетел на качество, което наистина гали сетивата.

    takumi superiorfinish multi layed paint 01
 •     multi layered paint 01

  БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

  МНОГОПЛАСТОВА БОЯ

  Нашата боя е сложна и изпълнена с характер. Използваме многопластов процес, който изцяло трансформира начина, по който автомобилът изглежда и как реагира на слънчевите лъчи. Прилагат се пет слоя и боята се изпича четири пъти.

  Дълбочината и луминисценцията, които се постигат, не могат да бъдат възпроизведени с традиционни бои. Когато въведехме тази революционна система бяха необходими значителни промени в нашата производствена линия. С визия, време, грижа и фина настройка направихме това възможно.

 • БЕЗПОГРЕШЕН КРАЕН РЕЗУЛТАТ

  ПРОЦЕС НА МОКРО ШЛИФОВАНЕ

  Перфектната повърхност придава лекота, но е изключително трудно да се постигне. След всеки нанесен слой боя автомобилът се шлифова мокро на ръка.

  Крайният резултат се проверява от окото на занаятчиите Takumi, както и от цифрови скенери. Не се допускат пропуски. Безупречната гладкост е единствената възможност да бъдат изпълнени нашите строги стандарти.

РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

Машините могат да сканират за несъвършенства, но истинското качество трябва да бъде съблюдавано от човешко око и гарантирано от човешки допир. В гамата на Lexus, автомобилите се полират и проверяват на ръка.

С течение на годините те усъвършенстват силата на допира - странна способност да "четат" повърхността с върха на пръстите си, осигурявайки безупречно покритие.

 • РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

  ЕЛИМИНИРАНЕ НА НЕСЪВЪРШЕНСТВАТА

  Майсторите Takumi гарантират, че всеки аспект на всеки автомобил е изпипан до съвършенство. Често ще ги видите да носят бели ръкавици и да изпитват най-малките несъвършенства, всяко едно от тях по-малко от милиметър.

  Не пропускат нищо, благодарение на огромната им сетивност и несравним фокус, продукт на години на обучение и занаятчийство.

 • РЪЧНО ПРОВЕРЕНО КАЧЕСТВО

  ПРЕЦИЗНО ИНЖЕНЕРСТВО

  Тестовете ни на двигатели не са изцяло автоматизирани. Заедно с употребата на най-новите технологии, за да бъдат гарантирани най-високите стандарти, всичко, разположено под капака, се инспектира и персонално от майстора-занаятчия.

  Човешките ръце съжителстват в хармония с авангардни системи като CAT сканиране, заимствано от медицината. За разлика от традиционните скенери, те виждат всеки детайл в двигателя, гарантирайки, че всеки от тях отговаря на строгите изисквания за качество на Lexus.

  Майсторите Takumi използват и традиционен стетоскоп, за да гарантират прецизността и качеството по всяко време.