1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Multimedia & Safety
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

МУЛТИМЕДИЯ ОТ ВИСОКО НИВО И ПРЕМИУМ ИНФОРАЗВЛЕЧЕНИЕ

LBX е оборудван с най-новата система Lexus Link Connect, управлявана чрез 9,8-инчов сензорен екран

Системата осигурява базирана на облак навигация, оптимизирайки планирането на пътуването с информация в реално време относно събития и промени в трафика. Допълнително удобство  осигурява от бордовия асистент „Hey Lexus“, който отговаря на гласови команди както от страна на водача, така и от пътника на предната седалка.

Интегрирането на смартфон става чрез безжични или кабелни връзки за Apple CarPlay или кабелна връзка за Android Auto. Още повече удобство осигурява допълнителния дигитален ключ. Съвместим както със смартфони на Apple, така и с устройства с Android, той позволява на собствениците да използват своя смартфон, за да отключат и стартират автомобила си. Не е нужно да вадят телефона си от джоба или чантата си, достатъчно е просто да го носят при себе си. Те могат също да споделят дигиталния ключ, когато други хора имат нужда от достъп или използване на автомобила.

Подобно на най-новите модели на Lexus, LBX предлага софтуерни актуализации по въздуха за своите мултимедийни и системи за безопасност, така че собствениците могат да се възползват от ъпгрейди, без да се налага да организират посещение в сервиз на Lexus.

Ексклузивният аудио партньор на Lexus Mark Levinson, е проектирал висококачествена опционално предлагана система за автомобила, включваща набор от 13 оптимално разположени високоговорителя. Те включват субуфер, интегриран в задния капак, с което се избягва загубата на пространство в багажното отделение.

ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ И АСИСТЕНЦИЯ НА ШОФЬОРА

LBX се възползва от всеобхватните мерки за безопасност и системи за подпомагане на водача на най-новото поколение на Lexus Safety System +. Сред използваните технологии са множество системи за откриване на рискове от злополука, предупреждаване на водача и автоматично осигуряване на управление, спиране и контрол на задвижващата сила, ако е необходимо, за да се избегнат или намалят последствията от сблъсък. Ключови технологични решения са системата за предотвратяване на сблъсък с асистент за завиване на кръстовище, динамичният радарен круиз контрол, асистентът за следване на лентата/асистент за поддържане на лентата и асистентът за пътните знаци. Сред допълнителните системи, които имат грижата за по-безопасно шофиране и маневриране и намаляване на тежестта върху водача са електрическа система за освобождаване на вратите на Lexus e-latch с асистент за безопасно напускане на автомобила, система за следене на състоянието на водача, интелигентни сензори за паркиране с автоматично спиране, предупреждение за напречен трафик отзад и следене на сляпата зона.

Като допълнително оборудване ще се предлага разширена безопасност, която въвежда функции като система за предупреждение за напречен трафик отпред и камера/дисплей за панорамен обзор. Опцията за дистанционно паркиране може да премахне целия стрес от маневрирането на автомобила в тясно пространство и дори позволява на водача да паркира автомобила си дистанционно, използвайки своя смартфон.

Шофьорът се наслаждава на по-добра видимост при лоши метеорологични условия с новата чистачка „с мокро рамо“, която беше представена преди във върховите модели LC и LS на Lexus. Тя насочва и разпределя течността за измиване на стъклото към самата чистачка, осигурявайки по-щателно и незабавно почистване на предното стъкло.