1. New Cars
  2. LBX World Premiere
  3. Design & Craft
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ВЪНШЕН ДИЗАЙН: НОВА ИДЕНТИЧНОСТ НА LEXUS

Дизайнерската амбиция на Lexus е да създаде автомобил, който е по-спокоен, отколкото формален по характер, който демонстрира автентичен стил без усилие, и с който хората незабавно ще създадат връзка. Най-значимият аспект на дизайна е новата компановка на предната част, която разделя формата на решетката на радиатора – превърнала се отличителен белег на дизайна през последното десетилетие – и води Lexus към нова ера.

Интегрираната решетка без рамки е основа на линиите преминаващи към каросерията на LBX, допринасяйки за създаване на силна, динамична стойка на автомобила. Освен това формата е аеродинамично ефективна и спомага за създаване на плавен въздушен поток над и около автомобила. Новият дизайн на предните светлини създава ярко изразен стил, а дневните светлини и мигачите са интегрирани в „бифункционални“ модули. С тази нова подредба, отличителната L-образна форма на светлините е променена така, че да се обърне навън, а не навътре, за да съответства на посоката на всеки пътепоказател.

Задната част на автомобила също е с подчертано силна визия. Позицията на регистрационния номер е изместена надолу към бронята, така че надписът LEXUS на задния капак е по-забележим върху чистата широка част на задната врата. По същия начин, най-новото  еволюционно стъпало на характерната за Lexus L-образна светлинна лента има по-голямо визуално въздействие, а мигачите и светлините за заден ход имат приглушено присъствие, когато не светят.

Ниско спускащият се преден капак, горните линии на вратите, изравнени с повърхностите на каросерията, задният спойлер на покрива и прецизният дизайн на светлинните блокове подобряват аеродинамичните характеристики и допринасят за ефективността, стабилността и управляемостта на LBX. Изборът на външни цветове включва ярки нюанси и покрития на Lexus с дълбок блясък. Версиите Emotion и Cool на LBX могат да бъдат специфицирани с двуцветна комбинация, съчетаваща всяка цветова опция с контрастен черен покрив.

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: ИЗЧИСТЕНОСТ, ЕЛЕГАНТНОСТ И ВИСОКО КАЧЕСТВО

Дизайнерите на Lexus се стремят да създадат изчистен и изискан интериор, който създава усещането и атмосферата на модел от по-висок сегмент. Този ефект се основава на три ключови елемента: добър обзор с открит изглед навън и изчистен, гладък инструментален панел; усещане за широко вътрешно пространство; и централна конзола с ярко изразено присъствие.

Високото качество и вниманието към детайла се доказват в избора на тапицерии и облицовки със силно визуално и тактилно излъчване. Освен висококачествена полу-анилинова кожа, оборудването включва подходящ за вегани интериор, който използва синтетична кожа и материали за тапицериите на седалките и волана, скоростния лост и облицовките на вратите. LBX включва и нови въгленови вложки Tsuyusami, създадени с помощта на нова техника на напластяване, която използва множество слоеве, за да придаде силно текстуриран вид с усещане за дълбочина. Амбиентното осветление добавя своя принос към ефекта на гостоприемство на Omotenashi, чиято философия е хората да бъдат добре дошли и да се чувстват напълно като у дома си в автомобила. Подчертавайки различни части на интериора, дизайнът на осветлението предоставя набор от 50 цветови опции, подбрани в теми, които предизвикват различни настроения.

Мястото за шофьора е интерпретация на концепцията Tazuna на Lexus, представена за първи път в SUV модела от среден клас NX. При тази архитектура основните органи за управление и източници на информация се позиционират непосредствено около водача, така че за работата с тях се изискват само минимални движения на ръцете и очите. Това помага на водача да се съсредоточи върху шофирането с най-малко разсейване. Позицията и ъгълът на волана са прецизно изчислени, за да осигурят на водача усещане едновременно за контрол и комфорт.

За да осигури изчистен и ясен обзор, хоризонталното арматурно табло има изчистен и семпъл дизайн. В краищата му формата му се влива в панела на вратите, създавайки усещане за уютно обгръщане около пътниците на предните седалки. Непрекъснатата цялостна форма, създадена от този дизайн помага на водача по-добре да усети степента на накланяне на автомобила при шофиране в завои. Ниската точка на нивото на бедрата допринася за създаване на усещане на водача, че е едно цяло с автомобила си, като същевременно с това е осигурено достатъчно пространство за коленете отпред. За да се осигури добра видимост за всички хора в автомобила, задните седалки са поставени малко по-високо от тези отпред.

Багажното отделение предлага до 332 литра (при моделите с предно предаване и задни седалки в нормално положение) пространство – достатъчно място за два 75-литрови куфара, които да бъдат превозени под сгъващото се покривало.