1. Discover Lexus
  2. Lexus Es with five stars rating euro ncap
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS ES Е СРЕД НАЙ-БЕЗОПАСНИТЕ АВТОМОБИЛИ, ТЕСТВАНИ НЯКОГА ОТ EURO NCAP

  • Петзвезден рейтинг от Европейската организация за тестове и оценка за безопасност EURO NCAP, постигнат по новия и по-строг тестови режим от 2018 г.;
  • Изграден върху изключително здравата нова архитектурна платформа GA-K, Lexus ES е оборудван с последно поколение Lexus Safety System+ - пакет от технологии за безопасност, постигащ впечатляващи резултати;
  • Разработени системи за подпомагане на водача при управление на автомобила.

 

Седмото поколение на изцяло новия Lexus ES постигна максималния 5-звезден рейтинг за автомобилна безопасност при най-новите тестови резултати на организацията EURO NCAP за 2018 г., постигайки изключителния среден резултат от 86.25 – една от най-високите оценки сред всички автомобили, тествани при новия по-строг режим, включващ защита за велосипедисти AEB.

Новият ES интегрира най-новата версия на Lexus Safety System+, най-модерният пакет от технологии за активна безопасност на марката, както и изключителните мерки за активна безопасност, като резултат от свръхустойчивата платформа GA-K (глобална архитектура – К) и 10 въздушни възглавници като стандарт.

Най-новата версия на Lexus Safety System+ е с нови възможности и разширява сценариите на шофиране, при които може да предложи допълнителна защита за шофьора и пътниците и да спомогне предотвратяването на инцидент. Новото оборудване включва система за разпознаване на велосипедисти през деня като част от системата Pre-Collision (PCS), както и система за разпознаване на велосипедисти през нощта. Lexus Co-Drive, заедно с Динамичния круиз контрол и Асистента за следване на пътната лента, осигуряват автоматизирано подпомагане от второ ниво SAE – насочено към повишаване на безопасността, докато водача запазва управлението на автомобила.

Вече е възможно заявяването на поръчки на новия ES в Европа като първите доставки до клиенти се очакват през януари 2019 г.

Системата Lexus Safety System+ е налична в 99% от моделите на Lexus в Европа, следвайки ангажимента на марката за осигуряване на предимствата от модерните технологии за безопасност, които не са ограничени до високотехнологичните и високооборудвани модели, а са налични в цялата гама.