1. New Cars
  2. All-New UX 300e
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

НОВИЯТ UX 300e

Най-новият модел осигурява пробег, с повече от 40% на 450 км и енергийна ефективност от 16,7 kWh/100 км.

ПРЕВЪЗХОДНА ДИНАМИКА, ПОВИШЕНА БЕЗОПАСНОСТ

ПИОНЕР В ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА

Новият UX300e е еволюция на първия сериен модел на Lexus с електрическо захранване от акумулаторна батерия (BEV). Автомобилът бе високо оценен заради отличителния си дизайн като градски компактен кросоувър, с подходящ за удобна управляемост размер на каросерията. Както и заради възможността за шофиране с високо качество, в тишина която само един електрически автомобил може да предложи. Най-новият модел предлага пробег, увеличен с над 40% до 450 км и разход на електрическа енергия от 16,7 kWh/100km.
ПРЕВЪЗХОДНА ДИНАМИКА, ПОВИШЕНА БЕЗОПАСНОСТ

ПО-ДЪЛБОКО ИЗЖИВЯВАНЕ ПРИ ШОФИРАНЕ

Автомобилът осигурява хармонична връзка между намаляването на скоростта, управлението и ускорението при всякакви ситуации на шофиране. Здравината на каросерията на новия UX300e е подобрена с добавяне на 20 позиции на точково заваряване. Ниският център на тежестта е резултат от разполагането на батерията под пода, част от стандартното оборудване са по-стегнати спортни амортисьори отзад, оптимизирано е електрическото кормилно управление EPS и ходовата част. Резултатът е по-изострено, директно и хармонично шофиране с подобрено качество и способност за реакция.
ПРЕВЪЗХОДНА ДИНАМИКА, ПОВИШЕНА БЕЗОПАСНОСТ

СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ LEXUS SAFETY SYSTEM +

Функцията „безопасност преди катастрофа“ pre-crash safety, която разпознава велосипедисти през деня и пешеходци през нощта, е разширена и включва разпознаване на насрещно движещи се превозни средства преди завиване надясно на кръстовища и пешеходци, пресичащи улицата, при завиване надясно или наляво. Освен това са добавени функции като асистенция с кормилното управление при аварийна ситуация. Функцията за контрол на скоростта в завой намалява скоростта на автомобила предварително според диаметъра и вида на завоя.

„UX300e постига значително разширяване на пробега си с едно зареждане, като по този начин осигурява по-високи експлоатационни качества и по-добри възможности за съобразяване с начина на живот на клиента. Ние ще продължим да правим подобрения в името на реализирането на въглеродно неутрално общество."

Митсутери Емото, главен инженер

  • ПО-СВЪРЗАН ОТ ВСЯКОГА

    Мултимедийната система и свързаните услуги са обновени. В допълнение към по-голям 12,3-инчов сензорен дисплей с по-висока разделителна способност, системата разполага с интуитивен, лесен за използване интерфейс. Комуникационно свързаната навигационна система използва картова информация в облак, за да получи информация за трафика и наличието на места за паркиране в реално време.

    Apple CarPlay™ и Android Auto™* са настроени да използват специалните функции на дисплеите в автомобила. Apple CarPlay™ поддържа Wi-Fi безжична свързаност в допълнение към конвенционалната USB връзка.

    Чрез произнасяне на предварително зададена дума за активиране (напр. „Хей, Lexus!“), функцията за гласово разпознаване може да се активира, без да се налага да натискате бутон или да спирате музиката, която се възпроизвежда в момента. Освен това системата може да се управлява с естествена реч, сякаш говорите с колата.
ШОФИРАЙТЕ БЕЗ КОМПРОМИС

ПОДОБРЕНО ТАБЛО

Формата и разположението на превключвателите на арматурното табло и областта на конзолата са оптимизирани във връзка със сензорния дисплей. Конзолата също има USB A-порт за възпроизвеждане на звукови източници с висока разделителна способност, два USB-C порта за зареждане на устройства и осветена поставка, която може да побере голям смартфон.