1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. 2019 open for entries
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ОТВОРЕНИ ЗАЯВКИ ЗА LEXUS DESIGN AWARD 2019

Lexus International обявява покана за участие в Lexus Design Award 2019. От своето основаване през 2013 г., глобалното състезание за дизайн винаги е служело като платформа за изгряващи дизайнери и творци, чиято работа да доведе до по-добро бъдеще за всички. Годишното събитие привлича хиляди прохождащи креативни таланти от целия свят, които са мотивирани да спечелят желаната награда за иновативен дизайн.

Целта винаги е била да се направи светът по-добро място чрез дизайна и сега, в своята седемнадесета година, годишните награди през 2019 г. правят този въпрос по-ясен, отколкото когато и да било, под надслова „Дизайн за по-добро утре".

Следващото поколение дизайнери трябва да обмислят как техните творчески идеи инкорпорират трите фундаментални принципа на марката Lexus: „Изпреварвам", „Създавам иновации" и „Очаровам", както и как техният дизайн предвижда нуждите на обществото утре. Едновременно с това техните идеи и дизайни трябва да са завладяващи и ангажиращи аудиторията и, най-важното, да са ценени от журито.

Шестимата финалисти ще бъдат обявени в началото на 2019 г. Журито и менторите ще бъдат разкрити през есента на 2018 г. Сред съдиите и менторите от предишни издания на Lexus Design Awards са сър Дейвид Аджайе от Snarkitecture и Formafantasma.

Съдиите ще изберат шестте най-добри идеи, който да бъдат разработени във функциониращи прототипи с бюджет за производство от над 25 000 щ.д. всеки и със съдействието на световни, реномирани ментори. Прототипите ще бъдат изложени по вревме на престижната Седмицата на дизайна в Милано 2019, където ще се състезават за голямата награда.

За да подготви финалистите за Милано, Lexus ще осигури менторска програма, която се случва веднъж в живота, която ще даде на всеки финалист ексклузивната възможност да получи директни наставления на живо от признати професионалисти, които ще споделят тяхното безценно познание и опит за създаването на прототипа и дори отвъд това.

Lexus Design Award website: LexusDesignAward.com
Official hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek

*Най-голямото световно дизайн изложение, познато още като Salone Del Mobile, представя събития и експонати от модели и дизайнери в много категории, включително мебели, мода и текстил.