1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Lexus design awards
  4. 2019 open for entries
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ОТВОРЕНИ ЗАЯВКИ ЗА LEXUS DESIGN AWARD 2019

Lexus International обявява покана за участие в Lexus Design Award 2019. От своето основаване през 2013 г., глобалното състезание за дизайн винаги е служело като платформа за изгряващи дизайнери и творци, чиято работа да доведе до по-добро бъдеще за всички. Годишното събитие привлича хиляди прохождащи креативни таланти от целия свят, които са мотивирани да спечелят желаната награда за иновативен дизайн.

Целта винаги е била да се направи светът по-добро място чрез дизайна и сега, в своята седемнадесета година, годишните награди през 2019 г. правят този въпрос по-ясен, отколкото когато и да било, под надслова „Дизайн за по-добро утре".

Следващото поколение дизайнери трябва да обмислят как техните творчески идеи инкорпорират трите фундаментални принципа на марката Lexus: „Изпреварвам", „Създавам иновации" и „Очаровам", както и как техният дизайн предвижда нуждите на обществото утре. Едновременно с това техните идеи и дизайни трябва да са завладяващи и ангажиращи аудиторията и, най-важното, да са ценени от журито.

Шестимата финалисти ще бъдат обявени в началото на 2019 г. Журито и менторите ще бъдат разкрити през есента на 2018 г. Сред съдиите и менторите от предишни издания на Lexus Design Awards са сър Дейвид Аджайе от Snarkitecture и Formafantasma.

Съдиите ще изберат шестте най-добри идеи, който да бъдат разработени във функциониращи прототипи с бюджет за производство от над 25 000 щ.д. всеки и със съдействието на световни, реномирани ментори. Прототипите ще бъдат изложени по вревме на престижната Седмицата на дизайна в Милано 2019, където ще се състезават за голямата награда.

За да подготви финалистите за Милано, Lexus ще осигури менторска програма, която се случва веднъж в живота, която ще даде на всеки финалист ексклузивната възможност да получи директни наставления на живо от признати професионалисти, които ще споделят тяхното безценно познание и опит за създаването на прототипа и дори отвъд това.

Lexus Design Award website: LexusDesignAward.com
Official hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek

*Най-голямото световно дизайн изложение, познато още като Salone Del Mobile, представя събития и експонати от модели и дизайнери в много категории, включително мебели, мода и текстил.