1. New Cars
  2. RX World Premiere
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ВОЛЮЦИЯТА НА ЕДНА ИКОНА

НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

Lexus представи петото поколение RX, един пресъздаден наново модел, който отваря важна и основна нова глава в еволюцията на този емблематичен SUV.

НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

РАФИНИРАНО ШОФИРАНЕ LEXUS DRIVING SIGNATURE

Съществено променени са фундаментални характеристики като центърът на тежестта, спецификациите по отношение на инерционните качества на компонентите, теглото и здравината им, както и задвижванията, в името на това да се създаде естествен диалог между автомобила и водача. Новият RX е изграден на основата на платформата GA-K, в която задната част е изцяло преработена за да се постигне още по-прецизна настройка на окачването. Това допълнително подобрява динамичните качества, комфорта и рафинираността. 
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

СЛЕДВАЩАТА ГЛАВА В ДИЗАЙНА

Дизайнът на новия RX е много по-динамичен и уверен. Предната решетка с вретеновидна структура е по-добре интегрирана в „лицето“ на автомобила, а светлините са станали по-елегантни. Профилът с удължен преден капак, по-дълго междуосие (с 6 см), по-ниската линия на покрива (с 1 см) и по-големите 21-инчови колела допринасят за динамичния и солиден вид на автомобила. Задните светлини, които се простират по цялата широчина, с интегриран надпис Lexus и по-широката задна следа (с 4 см) са допълнителен израз на по-силното пътно присъствие на новия RX при поглед отзад.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

АКТУАЛИЗАЦИЯ НА ЛУКСА

Минималистичното, но интуитивно и луксозно вътрешно пространство осигурява материали с изключително високо качество и най-новите технологии в името на високото ниво на комфорт и удобство при пътуване. Предните седалки са с нова конструкция, за да предложат удобен достъп, отлична опора и отопление/вентилация. Предлага се и кожен салон в който няма материали с животински произход. 
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

КОКПИТ, ФОКУСИРАН ВЪРХУ ВОДАЧА

Кокпитът Tazuna, насочен към водача, осигурява пряк и интуитивен контрол на автомобила. Той допълнително подобрява изживяването и безопасността при шофиране, като всички органи за управление и източници на информация са разположени така че да осигуряват лесен достъп, за да се сведе до минимум движението на очите и главата на водача.

LEXUS RX GALLERY

ШИРОКОМАЩАБНА ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯ 

За Европа новият RX се предлага с гама от три различни електрифицирани варианта. Освен това в Източна Европа се предлага и вариант с бензинов турбо двигател*.

НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

RX 450h+: ПЪРВИЯТ PLUG-IN ХИБРИДЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ RX

RX 450h+ разполага с четирицилиндров 2,5-литров бензинов двигател като част от хибридното задвижване и акумулаторна литиево-йонна батерия с капацитет от 18,1 kWh. Допълнителен  електродвигател на задния мост позволява задвижване на всички колела. Литиево-йонната батерия осигурява пробег на шофиране в чисто електрически режим от 65 км.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

RX 500h: PERFORMANCE ХИБРИД, КОЙТО ПРЕМЕНЯ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА

Пишещият нови правила хибриден RX 500h е първият модел на Lexus, чиято хибридна система на задвижване включва двигател с турбопълнене. Напълно новата хибридна архитектура, включваща 2,4-литров бензинов турбо двигател и 6-степенна автоматична трансмисия на RX 500h осигурява 371 к.с. по DIN к.с. и 645 Нм въртящ момент, гарантиращи вълнуващо ускорение и превъзходна динамична управляемост, благодарение на системата DIRECT4.

Предният електродвигател е позициониран между двигателя с вътрешно горене и трансмисията и е оборудван с по един съединител от двете си страни, технология позволяваща голяма гъвкавост при разпределението на силовия поток. Задната част е оборудвана с т.нар. e-Axle с мощност 80 kW – компактна, модулна система, състояща се от двигател, зъбна предавка и електронен контролен модул (ECU), разположена между задните колела.

НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

RX 350h: ЕФЕКТИВЕН САМОЗАРЕЖДАЩ СЕ ХИБРИД

Плавната работа и ефективността на самозареждащия се хибриден модел RX са подобрени с въвеждането на технология от 4-то поколение. 2,5-литров задвижващ агрегат осигурява 245 к.с. по DIN и ускорение 0-100 км/ч за 8,0 секунди.The smoothness and efficiency of the RX self-charging hybrid model has been improved with the introduction of 4th generation technology. A 2.5-litre drivetrain provides 245 DIN hp and 0-100 km/h acceleration in 8.0 seconds.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

RX 350: ПО-МОЩЕН БЕНЗИНОВ 2,4-ЛИТРОВ ТУРБО МОТОР

Предлаган изключително за Източна Европа, новият RX 350 се задвижва от 2,4-литров агрегат с турбопълнене, който разполага с мощност от 279 к.с. по DIN к.с. (или 249 к.с. по DIN на определени пазари) и 430 Нм въртящ момент, показатели значително по-високи от тези на настоящия модел. 
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

ТЕХНОЛОГИИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА НАЙ-ВИСОКО НИВО

RX предлага трето поколение Lexus Safety System+, с подобрена система за подготовка при опасност от сблъсък, нов проактивен асистент за шофиране, включително асистент за предвиждане на наличие на препятствия, асистент при намаляване на скоростта и асистент за кормилното управление. В допълнение, опционалният разширен пакет за безопасност включва още: Предупреждение за напречен трафик отпред, асистент за смяна на лентата и асистент за управление при опасна ситуация с активна поддръжка.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

ИНОВАТИВНИ МУЛТИМЕДИЯ И СВЪРЗАНОСТ

Новият RX предлага авангардни технологии за свързаност и включва стандартно 14-инчов сензорен екран, един от най-големите в неговия клас. Наред със стандартната, интегрирана  навигационна система, новият RX предлага стандартно и облачни услуги*. DCM (комуникационен модул за данни) предлага винаги активна свързаност, включително информация на живо за събития на пътя, произшествия и пътни условия.

Новата мултимедийна система включва интелигентния гласов асистент „Hey Lexus“. Удобната и лесна интеграция на смартфон се предлага стандартно – безжична за Apple CarPlay и с кабелна връзка за Android Auto. На разположение е и подложка за безжично зареждане, предлагаща с  50% по-голяма мощност на зареждане.

* на пазари, където услугата е налична.

НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

УСЛУГИ ЗА СВЪРЗАНОСТ

В допълнение към наличните дистанционни функции на Lexus Link Pro като анализ на шофирането, напътствия за шофиране на хибрид, следене на нивото на горивото и функцията „намери моя автомобил“, за RX 450h+ са налични нови функции като следене на нивото на заряд на батерията, планиране на зареждането и таймер за зареждане. Приложението също така позволява заключване и отключване на автомобила, отваряне на задния капак, управление на климатичната система и дори активирането на аварийните светлини на автомобила, за да може той да бъде идентифициран на паркинг. Услугите за свързаност се предлагат стандартно за 4 години.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

ПРОСТРАНСТВО ЗА НАСЛАДА

Новият RX осигурява достатъчно пространство за всички пътници и пет луксозни седалки с изобилно място за краката. С увеличеното разстояние между пътниците, седалки с нова конструкция и по-интелигентна компановка, RX се усеща като по-просторен отвътре. Благодарение на интелигентния дизайн на задния капак, багажното отделение вече е с 50 мм по-дълго, а нивото на товарния праг е с 30 мм по-ниско за по-лесен достъп.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

ОБСТАНОВКА, КОЯТО ВИ ПРИВЕСТВА

Като израз на гостоприемството на Lexus „Omotenashi“, „Lexus Mood Selector“ позволява на пътниците да персонализират амбиентното осветление на RX с палитра от 64 цвята и четиринайсет различни теми.
НАПЪЛНО НОВИЯТ LEXUS RX

F СПОРТ

Подчертавайки спортните качества на RX, F SPORT ще се предлага за хибрида RX 500h и за RX 350 в Източна Европа. F SPORT е с различно изпълнение на предната решетка, праговете, както и с аеродинамични предни и задни брони. Формата на предните седалки при F SPORT осигурява по-добра опора. Те се предлагат в цвят Black & Dark Rose. Алуминиевите орнаменти допълнително подчертават спортния характер на интериора. В допълнение, нивото F SPORT получава набор от динамични подобрения, включително по-спортна настройка на окачването, по-големи спирачки и т.н.