1. New Cars
 2. ES
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

УСКОРЕНИЕ 0 -100 КМ/Ч

От: 8,9 сек.

КОНСУМАЦИЯ СМЕСЕНА

От: 5,2 л/100 км

ЕМИСИИ НА CO₂ (КОМБИНИРАН ЦИКЪЛ)

От: 119 г/км
Всички показатели, свързани с консумацията на гориво и отделените CO2 емисии, са измерени при лабораторни тестове на ЕС и се изчисляват, като се използва комбинираният цикъл на шофиране (приложимо законодателство). Те са предвидени за да позволяват сравнения между превозните средства и може да не се различават от стойностите при действителното шофиране

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

Изберете една от

3 Опции

 • ES - Luxury - Седан

  ES Luxury

  Hybrid
  Седан

  Изберете двигател

  от

  125 900,00 лв.

  Електронно-контролирана безстепенна автоматична трансмисия | 4X2
 • ES - Executive - Седан

  ES Executive

  Hybrid
  Седан

  Изберете двигател

  от

  109 900,00 лв.

  Електронно-контролирана безстепенна автоматична трансмисия | 4X2
 • ES - Luxury Premium - Седан

  ES Luxury Premium

  Hybrid
  Седан

  Изберете двигател

  от

  139 900,00 лв.

  Електронно-контролирана безстепенна автоматична трансмисия | 4X2
В момента, в който погледът ви бъде привлечен към ES 300h, той е завладян от впечатляващата му предна решетка, контура на покрива, наподобяващ този на купе, и тройните LED предни светлини, които подчертават външността на този дръзко елегантен седан. Безкомпромисното поведение на пътя се комбинира със самозареждащо се хибридно задвижване на Lexus от 4-то поколение и най-новата система за безопасност Lexus Safety System +, за да създадете нови стандарти за прецизност на шофирането. За най-новия ES 300h ние следвахме пътя на непрекъснатото подобрение, издигайки мултимедията и свързаността до следващото ниво и създавайки свеж интериор в цвят Ammonite Sand и нов дизайн ES 300h F SPORT.
 • СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА НОВИЯ LEXUS ES

  Новият ES е с подобрена прецизност на шофирането, ново адаптивно променливо окачване за моделите F SPORT и усъвършенствана система за безопасност Lexus Safety System + за всички модели.

 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НИСЪК РАЗХОД НА ГОРИВО

  Хибриднят ES 300h води в сегмента „горен сегмент на средния клас“ на германския ADAC Ecotest, при което е единственият модел, който достига 4 звезди от 5 възможни.

 • ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

  За да отбележим представянето на пазара на самозареждащия се хибрид ES 300h, създадохме единствена по рода си емоционално интелигентна реклама, създадена да отговори на вашите емоции.

ДИНАМИКА 

 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗДРАВА / ЛЕКА ПЛАТФОРМА

  ES 300h има изключително здрава платформа/каросерия, чиято цел е осигуряване на особено прецизно и стабилно поведение на пътя. Производството с помощта на процес на лазерно заваряване Laser Screw Welding и най-новата технология за залепване - в съчетание с широкото използване на леки материали - помага за намаляване до минимум на теглото, с последващо подобряване на ефективността и динамиката. В допълнение, усилващата греда между ботушите за окачването в двигателния отсек и преработеното задно окачване допълнително укрепват здравината на автомобила.

 • 4-ТО ПОКОЛЕНИЕ LEXUS HYBRID DRIVE

  Благодарение на своята самозареждаща се хибридна технология от 4-то поколение - съчетаваща изключително ефективен 2,5-литров бензинов двигател, работещ по цикъл на Аткинсън с мощен електрически мотор - ES 300h осигурява 218 к.с./160 kW мощност по DIN и има разход на гориво от само 5,2 л/100 км. И тъй като ES 300h работи приблизително 50% от времето в електрически EV режим с нулеви емисии, можете да очаквате значително по-ниски емисии на CO2 (119 g/km) в сравнение с конвенционалните луксозни седани задвижвани с чисто бензинови или дизелови двигатели.

 • ВИСОКОЕФЕКТИВЕН 2,5-ЛИТРОВ БЕНЗИНОВ ДВИГАТЕЛ

  2,5-литровият бензинов двигател включва горивен процес на бързо изгаряне, технология, която го прави един от най- ефективните топлинни двигатели, създавани някога. Резултатът от това е повече мощност без увеличаване на емисиите или разхода на гориво. Сред технологичните решения, които помагат за постигането на такива впечатляващи резултати са правите всмукателни канали, увеличени ъгли между клапаните и лазерно обработените легла на клапаните. Маслена помпа с променлив капацитет, инжектори с множество отвори, система VVT-iE на всмукателните клапани също допринасят за ефективността на този двигател от световна класа.

Проектирана за балансирано и плавно смесване на мощността, доставяна от електрическите мотор/генератори и 2,5-литровия двигател, тази трансмисия използва многоосно разположение на електрическите машини, за да намали общата дължина на трансмисията. За по-директно задвижване и в името на компактността традиционният планетарен механизъм е заменен от успоредни валове с мултифункционални зъбни механизми. 

Проектирана да издържи целия живот на автомобила, никел-метал хидридната батерия, която задвижва електрическия мотор и съхранява енергията, генерирана по време на шофиране и спиране, е разположена под задната седалка вместо в багажника. Това става възможно, благодарение на намаляването на височината на батерията и конструирането на по-компактна охладителна система. Подобно позициониране означава повече пространство за багаж и също така подобрява разпределението на теглото, за по-добра управляемост. 

БЕЗОПАСНОСТ

 • 5 ЗВЕЗДИ В NCAP / 10 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ

  При представянето си на пазара ES 300h беше обявен за „Най-безопасен голям семеен автомобил“ и за „Най-безопасен електрически/хибриден автомобил“ от Euro NCAP. Иновативни технологии като Lexus Safety System +, включващи авангардна система за предотвратяване на или подготовка за сблъсък, допринасят за неговата водеща в класа оценка от 5 звезди на Euro NCAP. Разширявайки още повече своите мерки за безопасност, ES предлага цялостен щит от десет въздушни възглавници стандартно. Той включва въздушни възглавници за водача и пътника до него, въздушни възглавници за коленете, странични въздушни възглавници отпред и отзад и въздушни завеси, покриващи всички странични прозорци.

 • СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ LEXUS SAFETY SYSTEM + 

  Системата за безопасност Lexus Safety System + (LSS+) на ES 300h включва пионерна система за предотвратяване на или намаляване на последствията от сблъсък с  разпознаване на пешеходци през деня и нощта и разпознаване на велосипеди през деня. В допълнение, авангардните системи за безопасност, като асистент при завиване на кръстовища и асистент за кормилното управление при опасност от инцидент, издигат безопасността на ES 300h на още по-високо ниво.

 • СИСТЕМА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА СБЛЪСЪК 

  Способна да разпознава насрещно движещи се превозни средства и пешеходци през деня, системата за предотвратяване на сблъсък може да открива също пешеходци през нощта и велосипеди през деня. За да се постигне това, чувствителността на камерата и динамичният обхват за подобрени - по този начин се намаляват злополуките на тъмно, например, когато пешеходец пред насрещно превозно средство е трудно забележим поради светлините на превозното средство. Освен това, ъгълът на зоната на откриване на обектите с радар с милиметрови вълни е по-широк, което позволява откриването на велосипеди през деня. Ако системата прецени, че вероятността от сблъсък е голяма, спирачките на ES 300h се задействат автоматично.

Асистентът за следене на лентата помага на водача да задържи автомобила в централната част на лентата. Освен това е в състояние да осигури помощ при шофиране в завои с по-малък радиус от тези при предишната система. Ако системата установи, че има вероятност за напускане на лентата, тя ще превключи към контрол за предотвратяване на напускането и, и ще помогне за връщането на автомобила в центъра на лентата. С асистента за управление при опасност от инцидент, когато превозно средство, пешеходец или велосипедист е много близо до или е по пътя ви на движение, ES 300h ще подпомогне движенията ви касаещи кормилното управление, за да подобри стабилността на автомобила и да предотврати случайно напускане на лентата.

След 13 години научноизследователска и развойна работа – и отбелязвайки още едно първо световно нововъведение за Lexus – опционалната адаптивна система за дълги светлини BladeScan® (AHS) осигурява на водачите подобрено поле на видимост в сравнение с конвенционалните LED фарове. Системата работи, като проектира светлина от дванайсет светодиода върху островърхо огледало, въртящо се с 6000 оборота в минута. След това тя преминава през леща, за да произведе светлинен сноп. Изчерпателните тестове с BladeScan®AHS показват, че пешеходците и пътните знаци могат да бъдат забелязани по-рано (56 м в сравнение с 32 м за конвенционалните системи) и без риск от заслепяване на другите водачи.

ДЪРЗЪК ДИЗАЙН

 • ЛИНИЯ НА ПОКРИВА КАТО НА КУПЕ, ДРЪЗКА ПРЕДНА РЕШЕТКА

  Още в първите мигове на срещата си този автомобил ще забележите характерната дръзка предна решетка на Lexus и тройните LED светлини, които придават провокативен нюанс на луксозен седан, в който стилът и изтънчеността са изписани навсякъде. Индивидуалният характер на ES се дължи в голяма степен на елегантната му линия на покрива, вдъхновена както от тази на спортно купе, така и от такава на просторен седан. Това съчетание подчертава ниската позиция на автомобила, която се комбинира с подобрена аеродинамика. Отличителни колела и сива боя Sonic Grey са перфектното допълнение към интелигентния спортен дух на най-новия ES 300h.

 • F СПОРТ

  Провокацията намира своя най-пълен израз във вълнуващия ES 300h F SPORT, с неговите целево конструирани 19-инчови джанти, ексклузивен дизайн на предната броня и черна мрежеста решетка – контур, чието създаване е отнело месеци работа със сложни техники за 3D моделиране. Колкото и да е изкушаващо обаче, това е не е автомобил, в който просто да седите за да се възхищавате на модерен стил. F SPORT трябва да бъде оценен на пътя.

 • ТРОЙНИ LED СВЕТЛИНИ

  Те се състоят от три ултра-малки LED модула, които осигуряват изключително разпределение на светлината в привлекателен дизайн. Оборудвани с последователно развиващи се светлини на мигачите, те включват светлини за различни метеорологични условия, за да помогнат за поддържане на добро зрително поле дори при шофиране в мъгла. Когато са оборудвани с адаптивна система за дълги светлини (AHS), светлините за различни метеорологични условия намаляват отблясъците при мъгливи условия през нощта.

Вдъхновена от моделите Lexus F SPORT, зашеметяващата нова версия ES 300h F SPORT Design добавя допълнителен жар със своята черна F SPORT решетка, 19-инчови F SPORT алуминиеви колела и опционални тройни LED светлини. В интериора ви посрещат изваяни и отпускащи кожени седалки Tahara.

Изберете 17-инчови колела с двуцветна машинно обработена повърхност, боядисани в сив металик с междинен нюанс; или изберете 18-инчови колела с нова двуцветна схема, която съчетава машинно обработена повърхност с тъмно сиво метално покритие; или пък изпробвайте 18-инчовите шумопотискащи колела с хиперхромирано покритие.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

 • ДИГИТАЛЕН МОНИТОР ЗА СТРАНИЧНО ВИЖДАНЕ 

  Опционалната система Digital Side-View Monitor замества конвенционалните странични огледала с компактни външни камери, свързани с монитори в автомобила. Тази новаторска технология на Lexus ви осигурява по-добър страничен изглед назад при всякакви условия на шофиране, особено през нощта и когато вали. Намалявайки или елиминирайки напълно слепите зони, системата се адаптира автоматично, за да осигури разширена видимост при завиване или движение на заден ход. Качеството на камерата на тази пионерна технология е усъвършенствано, за да осигури по-естествен изглед както през деня, така и през нощта.

 • HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

  Данните за автомобила се проектират като цветно изображение директно върху предното стъкло. Head-Up дисплеят с размери 260 mm x 97,5 mm ви позволява да следите данни като указания на навигационната система, аудио настройки или функции за безопасност, без да откъсвате очи от пътя пред вас.

 • MARK LEVINSON® PUREPLAY със 17 ВИСОКОГОВОРИТЕЛЯ

  Звуковата архитектура на революционната система Mark Levinson® PurePlay е създадена, за да потопи водача и пътниците в най-мощното, прецизно и чисто аудио изживяване досега. PurePlay използва цяла палитра от технологии, за да осигури изключителна звукова динамика в автомобила: прецизно усещане за сценичен обем на звука, дизайн и разположение на високоговорителите от световна класа и несравнима технология за настройка и декомпресия. Общо седем високоговорителя Unity™ са разположени на височината на раменете около кабината, подобрявайки акустиката и създавайки тонална синергия заедно с голям субуфер (265 mm) под задното стъкло.

С ярки графики на 12,3-инчовия сензорен дисплей и много възможности като „Търсене на интересни точки“, най-новите карти могат да се актуализират с помощта на технологията по въздуха "Over The Air". За допълнително удобство системата включва и електронно ръководство за експлоатация. За да подобрите вашето навигационно изживяване, са налични онлайн услуги като онлайн трафик, търсене на паркинги, търсене на бензиностанции, прогноза за времето и Google Search.

С безжични Apple CarPlay® и Android Auto®, ES ви позволява лесно да показвате и осъществявате достъп до някои от приложенията на вашия смартфон на екрана на централния дисплей.

Активирането на новото приложение Lexus Link превръща вашия ES в свързан автомобил. Lexus Link ви дава безпроблемен достъп до свързани услуги като:                                                                 

 • Driving Analytics (Анализ на шофиране): Проследява вашите пътувания, стил на шофиране и ви позволява да записвате бизнес пътувания
 • Hybrid Coach (Насоки за шофиране на хибрид): Помага ви да шофирате вашия ES 300h по-ефективно
 • Find my Car (Открий автомобила ми): Локализира ви и ви насочва обратно към вашия Lexus
 • ‘Car to Door’(„От кола до врата“) ви води при движение пеша до крайната ви дестинация
 • eCare: Позволява ви да управлявате обслужването и поддръжката на вашия ES
 • Предупредителни светлини: Обяснява значението на всяка предупредителна светлина и всяко действие, което трябва да предприемете
 • Състояние на автомобила: Уведомява ви, ако сте оставили прозорците на автомобила отворени или сте забравили да изключите светлините. Можете също така да проверите дали автомобилът ви е заключен.
 • Battery Guard (Защита на батерията): Следи нивото на зареждане на 12V батерията на вашия автомобил
 • Дистанционно климатично управление: Дистанционно размразявайте предното си стъкло, активирайте аварийните светлини или заключвайте и отключвайте вашия ES, от комфорта на вашия дом

Като собственик на ES вие автоматично можете да се наслаждавате на всички предимства на Lexus Link Standard Connectivity безплатно през целия живот на вашия автомобил. Пакетът Lexus Link Premium Connectivity също е безплатен за първите 4 години на притежание, а след това при абонамент. Той включва функции като:

 • Облачно базирана навигация и гласов асистент
 • Информация за събития на пътя и за трафика в реално време
 • Наличие на паркинг на улицата и извън нея
 • Дистанционен климатик: Дистанционно управление на климатична система, отопление на волана, отопление на седалки и регулиране на температурата в купето
НАУЧЕТЕ ЗА НАШИТЕ ТЕСТОВИ ШОФИРАНИЯ

НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА ТЕСТОВО ШОФИРАНЕ

Изживейте невероятното с тестово шофиране на Lexus, изберете автомобил, местоположение и дължина по ваш избор.

ПОЛЗИ ЗА СОБСТВЕНИКА

Нашата цел е да направим изживяването ви да притежавате автомобил Lexus наистина невероятно. Като част от това ние предлагаме услуги по поръчка, които се грижат за вашите нужди и нуждите на вашия автомобил. Тези предимства включват:

 • Гаранция 3 години / 100 000 км
 • 3 години асистенция на пътя 
 • 5-годишно покритие за хибридната батерия 
 • Безплатна годишна проверка на здравето на хибрида hybrid health check
 • My Lexus & Lexus Link App

ГАЛЕРИЯТА НА ES

Разгледайте лукса, изтънчеността и стандартния външен вид на ES.

ДРУГИ МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ls%2Cux%2Cnx%2Crz