1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Provocative perspectives
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

ПРОВОКАТИВНИ ПЕРСПЕКТИВИ

За да бъдете смел трявба да отстоявате нещо. Когато говорим за дизайн и стайлинг ние правим това, което смятаме за правилно, поставяйки на първо място креативното съвършенство и прецизност на естетиката.

ДИЗАЙН С МНЕНИЕ

Дизайнът на Lexus е осъзнато смел и провокативен. Свободата на мислене и изразяване са с най-голяма важност за нас. Ние непрекъснато проучваме и преследваме нови идеи. Започваме със смели концепции - онези, които са наистина оригинални, смели и изразено концептуални - които впоследствие прилагаме във визуалния дизайн на автомобилите, въображаеми във всеки аспект.

ВЗИМАНЕ НА СМЕЛИ РЕШЕНИЯ

За нас смелия дизайн е въпрос на увереност. Желанието да отстояваме мнение и да се отличаваме от останалите. Знаем кои сме и не се отказваме на правим това, в което вярваме.

Защо? Защото смелите дизайнерски решения предшестват удивителните преживявания. Невероятните неща, които действително ни движат напред, не произлизат от познатото и сходното. Те се раждат от смели противоречия. Когато възприемате парадоксите и полярността, достигате до нещо наистина революционно.

ГЛОБАЛНА ГЛЕДНА ТОЧКА

Различните гледни точки, различни култури и свежи локални вдъхновения създават дизайна на Lexus. Горди сме, че разполагаме с три дизайнерски центъра в уникални части на света. Работейки както самостоятелно, така и съвместно, те насърчават радикалното мислене и непрекъснатото експериментиране. От тези дизайнерски хъбове се появяват легендарни автомобили.

ПРЕФЕКТУРА АИЧИ, ЯПОНИЯ

RX SUV. Спортното купе на LC. И флагманът седан LS. Какво общо имат тези впечатляващи модели? Всички те бяха проектирани и създадени между стените на Дизайнерското студио на Lexus в префектура Аичи. Това място оптимизира и подхранва целия процес на проектиране - от грубите скици до 3D изображения и прототипи с почти пълна завършеност.

На последния етаж ще откриете зала за тестове като никоя друга. Благодарение на отваряемия 200-тонен покрив , новите модели се гледат тайно на дневна светлина. На третия етаж ще откриете огромна зала за театър и виртуална реалност, а на партерния етаж се намира фотографско студио. Тук се раждат легенди.

ЛАЗУРЕН БРЯГ, ФРАНЦИЯ

Специализираният европейски дизайнерски център на Lexus се намира в София Антиполис, само на няколко минути от лазурния блясък на Средиземно море. Алпите са в далечината, а Ница и Кан са на кратко разстояние с кола. Това е съвършеното място да вдъхновявате иновативния дизайн.

ED2 - Европейското дизайнерско подразделение, помещава европейския дизайнерски екип на Lexus на площ от 6000 квадратни метра. Дизайнери и моделиери работят съвместно с тези в дизайнерското студио в Япония. Тук се разждат някои от най-добрите концептуални автомобили в света, подобно на предизвикващия границите LF-SA, подготвен от екипа за автомобилното изложение в Женева през 2015 г.

НЮПОРТ БИЙЧ, КАЛИФОРНИЯ

Калифорнийското подразделение на международното дизайнерско звено на Lexus се нарича CALTY Design Research. И името има значение. Както казва президентът на CALTY Кевин Хънтър: "Ние не сме просто стилистично студио. Ние правим и много проучвания и се гордеем с това; затова все още пазим пълното заглавие на студиото."

Студиото в Нюпорт Бийч е творческа фабрика на Lexus почти толкова дълго, колкото съществува и марката. Неговият екип създаде ослепителните LC500 и RX - два от най-иновативните модели на Lexus

 

 

 

ПРЕДСТАВЯНЕ НА БЪДЕЩЕТО

Нашите смели идеи се превръщат в концептуални автомобили и понякога крайни продукти, но вдъхновението има отражение и в други футуристични, авангардни резултати. Ние си представяме движението и пътуването без ограничения. От въздуха до морето и тротоара - ние сме готови да създаваме превозни средства за всяко пространство и всеки момент.

ВИЗИОНЕРСКИ ИДЕИ

Смелото въображение ни води до неочаквани и спиращи дъха места. Ние предизвикваме инженерната мисъл при всеки възможен момент, променяйки технологиите така, че да достигнем нови върхове. Без оплаквания, без почивка.

През последните години ние създадохме и представихме Skyjet, Спортна яхта и ховърборд. Радикално различни като фукционалност, те са обединени под знака на смелото мислене на Lexus.