1. New Cars
  2. SUVs
  3. Why SUV
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

КАКВО Е SUV?

КАКВО Е SUV?

Нека започнем от най-важното. SUV означава "Спортен функционален автомобил" - доста общ термин, но обикновено се има пред вид стилни, лъскави автомобили, които предлагат елегантно градско шофиране, както и преодоляване на неравни терени, благодарение на 4х4. Според размера им SUV могат да бъдат малки, средни или големи.

SUV срещу CROSSOVER

Някой би казал, че по-горното описание се отнася и за crossover-ите, но основната разлика е в шасито. SUV автомобилите имат отделно купе и отделна рамка, докато шасито на crossover-a е от една неделима част. Въпреки разликите, названията са взаимнозаменяеми и двата типа автомобили се наричат 4х4.

БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО МЯСТО

Едно от предимствата на SUV е безопасността и контрола, който се предоставя на водача. Системата за стабилност (VSC) помага за предотвратяване на поднасяне и осигурява стабилност в завой. Lexus SUV автомобилите са оборудвани със следващото поколение системи за безопасност като модерна система от десет въздушни възглавници, смарт система за спиране, Lexus Safety System + и Lexus Enform Safety Connect.

ГОРИВНА ЕФЕКТИВНОСТ

Много от най-новите модели Lexus SUV се задвижват от самозареждащ се хибриден двигател, който безпроблемно съчетава бензин и електрическа мощност. Това означава, че превозното средство се зарежда, докато шофирате, осигурявайки прекъснато пътуване, без да е необходимо да включвате източник на захранване.