1. Discover Lexus
  2. Lfa art car
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

УНИКАЛЕН LFA ЕКЗЕМПЛЯР В 24 ЧАСА НА SPA

Състезателният екип Lexus на Емил Фрей прави своя дебют на 24 часа на Spa на 28-29 юли, участвайки с два Lexus RC F GT3 в 70-то издание на знаковото състезание за издръжливост.

 

Участието в надпреварата е следствие от силните резултати на Емил Фрей и Lexus екипа по време на неговия първи, цял сезон на премиерата в сериите Blancpain GТ, включително изключителната победа в пета обиколка на шампионата на писта Пол Рикар във Франция.

Също така е последвано от позитивна тестова сесия на пистата Spa Francorchamps - дом на 24 часа на Spa - който изпробва различни настройки, както при мокри, така и при сухи условия.

Данните от успешното излизане на Spa Francorchamps миналата година също така бяха отчетени, когато екипът си подсигури първата световна позиция за старт на RC F GT3 и си подсигури доминантна победа в кръг от отворените серии в International GT.

Ръководителят на отбора Лоренц Фрей каза, че самочувствието на екипа е било повишено в следствие на теста и познанието от представянето на RC F GT3 при предизвикателните условия на 7-километрото трасе на Spa. „Взимайки предвид факта, че пистата Spa много добре пасва на нашия Lexus RC F GT3 със своите бързи завои, трябва да отбележим добра динамика." каза той. „Spa е едно от най-тежките GT3 състезания, провеждано на една от може би най-впечатляващи писти, които съществуват, като всички в екипа са наистина развълнувани за нашето първо 24-часово състезание с Lexus.

SPA Е ЕДНО ОТ НАЙ-ТЕЖКИТЕ GT3 СЪСТЕЗАНИЯ, КОЕТО СЕ ПРОВЕЖДА НА МОЖЕ БИ НАЙ-ВПЕЧАТЛЯВАЩАТА ПИСТА И ВСИЧКИ В ЕКИПА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РАЗВЪЛНУВАНИ ЗА ПЪРВОТО НИ УЧАСТИЕ С LEXUS В 24 ЧАСА НА SPA.

 

Лоренц Фрей, Ръководител на екипа

Редица опитни пилоти, включително Монегаске Стефан Ортели - бивш победител в 24 часа на Spa и 24 часа на Льо Ман - пилотират двата автомобила Lexus Racing RC F GT3 на Емил Фрей в състезанието.

 

 

 

LFA ART CAR

 

За да отбележи премиерата и десетата годишнина на марката Lexus "F", Lexus Европа разкри уникалния LFA Art Car през уикенда по време на състезанието на Spa. С дизайн, разработен от Педро Енрикес, „облеклото" на този единичен автомобил се слива веднага с разпознаваемите линии на най-знаковия суперкар на Lexus - LFA - с органична шарка, която изразява усещането за движение и постоянно развитие.

„Вдъхновението ми за тази окраска беше идеята за флуидност, представена в съвременния живот, където нещата са в постоянно движение и е трудно да спрем каквото и да било", казва Педро. „Линиите в своеобразната рисунка следват усещането за свободата да отидеш навсякъде без никога да спираш: живот напред. Исках да постигна естествено усещане чрез използването на ръчноизработени материали и течни линии в елементите по целия автомобил. Правейки това се надявам да изразя усещане, при което автомобилът е с по-малко дефинирана форма и постоянно изменение по време на своето движение."

НАДЯВАМ СЕ ДА ИЗРАЗИМ УСЕЩАНЕ, ПРИ КОЕТО АВТОМОБИЛЪТ Е С ПО-МАЛКО ДЕФИНИРАНА ФОРМА И ПОСТОЯННО ИЗМЕНЕНИЕ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ

Педро Енрикес

Lexus култивира страст към изкуството и дизайна, каквато марката ежегодно демонстрира чрез изложбите си по време на Седмицата на дизайна в Милано. През настоящето лято Lexus също така отвори pop-up галерията UX Art Space в Лисабон, включваща работи на няколко артиста сред които и Педро Енрикес.