1. New Cars
 2. RZ
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
Цена от (вкл. ДДС)
148 900,00 лв.

УСКОРЕНИЕ 0 -100 КМ/Ч

От: 5.3 сек.
02

Автономия

440 км
03

0-80% DC Време за зареждане

0:30 мин.

ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

Изберете една от

3 Опции

 • RZ - Luxury - Wagon 5 Doors

  RZ Luxury

  Wagon 5 Doors

  Изберете двигател

  от

  169 900,00 лв.

  Automatic Transmission | 4X4
 • RZ - Comfort - Wagon 5 Doors

  RZ Comfort

  Wagon 5 Doors

  Изберете двигател

  от

  148 900,00 лв.

  Automatic Transmission | 4X4
 • RZ - Executive - Wagon 5 Doors

  RZ Executive

  Wagon 5 Doors

  Изберете двигател

  от

  154 900,00 лв.

  Automatic Transmission | 4X4

С наелектризиращия дизайн на своето „вретеновидно тяло“ и авангардни технологии, изцяло електрическият RZ 450e е напълно нов. Зад волана, създаден от Takumi, усещането е лично, сякаш прецизно настроено само за вас. Изпитайте как изключителната здравина, ниският център на тежестта и изключителното сцепление на системата DIRECT4 осигуряват на този луксозен SUV вълнуващо ускорение и остро, директно управление. При това той ви предлага до 440 км пробег и възможност да заредите бързо за около 30 минути, възползвайки се от водещия в класа живот на батерията и ефективност.
 • ШОФИРАНЕТО Е ВСИЧКО

  Разчитайте на технологиите на изцяло новия RZ 450e, които съчетават иновация с безопасност за вас, вашите пътници и други спътници на пътя.                                                                                                                                                                      

 • ОСМЕЛИ СЕ ДА БЪДЕШ РАЗЛИЧЕН

  Разберете как дизайнът на изцяло новия Lexus RZ 450e е вдъхновен от гепарда.                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 • RZ 450e СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

  Открийте авангардните нови, внедрени за първи път в света технологии като системата за кормилно управление с кормилен "щурвал" (ще бъде наличен през 2025 г.) и задвижващи мостове e-Axle с контрол на задвижването DIRECT4.

ДИНАМИКА

 • ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ RZ 450e

  RZ 450e е първият електрически автомобил на Lexus (BEV) с акумулаторна батерия, който е изцяло нова разработка. Качеството и характеристиките на неговата нова платформа са основата, осигуряваща уникалното поведение на пътя Lexus Driving Signature. Новата платформа e-TNGA е невероятно здрава, а батерията е интегрирана в подподовата конструкция на каросерията.

  Това спомага също за намаляване на центъра на тежестта на автомобила, което от своя страна осигурява по-добър баланс, управление и реакция. При изработката се използват високоякостни материали и метали и авангардни конструктивни процеси, за да се осигури изключителна здравина, като същевременно се поддържа ниско тегло.

  Това не е просто модифициран автомобил, който използва електрическа енергия от батерии вместо конвенционален двигател; той отива много по-далеч, за да реализира вълнуващия потенциал на новите технологии, които подобряват динамиката и удоволствието от шофирането. Със своето задвижване с нулеви емисии, RZ ще ни помогне да се движим към въглеродна неутралност и устойчиво общество.

 • ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ E-AXLE

                                                                                  Lexus e-Axle е компактен, модулен пакет, който се състои от двигател, трансмисионна предавка и електронно управление ECU, разположени между задвижваните колела. При RZ 450e те се използват отпред и отзад и работят в съчетание със системата за управление на задвижването на всички колела DIRECT4 за регулиране на поведението, сцеплението и разпределението на мощността. Електрическите мостове e-Axle са тихи, ефективни и осигуряват прецизно дозирана мощност. Предният двигател има мощност от 150 кВт, а задният 80 кВт, като по този начин осигуряват обща изходна мощност от 230 кВт. Компактните им размери също допринасят за добрата компановка на автомобила, помагайки за осигуряване на повече пространство в интериора и товарното отделение.

 • СИСТЕМА DIRECT4 DRIVE CONTROL

                                                                                    RZ 450e разполага с новата система за управление на задвижването DIRECT4, контролираща двата електрически задвижвани моста. DIRECT4, ексклузивна технология на Lexus, е интелигентна система, която постоянно балансира сцеплението към предния и задния мост, като автоматично и прецизно разпределя задвижващата сила. Резултатът е динамика без стрес и стабилно управление, с интуитивни функции, засилваща усещането за връзка между водача и машината. Разпределението на въртящия момент към предния/задния мост може да се регулира от нула до 100 процента или от 100 до нула процента за милисекунди – по-бързо от която и да било механична система. С подобрена комуникация между пътя и волана (или щурвал), DIRECT4 също подобрява реакцията на кормилното управление.

Осигурявайки подобрени динамични качества, опционалната система на новия RZ 450e One Motion Grip за управление с кормилен щурвал е още едно световно нововъведение за Lexus на новия RZ 450e.

*Дизайнът One Motion Grip не е окончателен. Въвеждането се предвижда през 2025 г.

RZ 450e използва литиево-йонна батерия в пакет, съставен от 96 клетки, с общ капацитет от 71,4 кВтч. Батерията е позиционирана под кабината и представлява неразделна част от платформата. Това местоположение допринася също за ниския център на тежестта на автомобила. Възможен е пробег от 440 км в комбинирания WLTP цикъл, при което батерията може да се зарежда бързо без компромис по отношение на безопасността или експлоатационния живот. Зареждане с мощност от 150 кВт осигурява 80% заряд за около 30 минути. Водещата в класа ефективност на RZ не се дължи само на изключителното качество на батерията; аеродинамиката и електрическите двигатели използващи високотехнологични решения също играят роля. Като цел при развойната работа батерията на нашия напълно електрически RZ ще запази поне 90% от капацитета си след 10 години употреба. Издръжливостта е водеща в индустрията и се подкрепя от нашата програма за разширена поддръжка на батерията 1 милион километра. RZ 450e притежава ефективна система за отопление, която оптимизира работата на батерията и пробега, дори при минусови температури.

БЕЗОПАСНОСТ

 • ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ LEXUS SAFETY SYSTEM +

  RZ 450e се възползва от авангардните системи за активна безопасност и подпомагане на водача, представени в най-новото трето поколение на Lexus Safety System + с усъвършенствани и допълнителни елементи, предлагащи подобрени функции за откриване на риска от злополука. Допълнителните подобрения, въведени с новия RZ 450e, включват проактивен асистент за шофиране с помощ при кормилното управление и нова система за следене на работата на водача Driver Monitor с разпознаване на признаци на умора или разсейване. Освен това Proactive Driving Assist използва предната камера, за да определи ъгъла на кривата на завоя, като коригира правилно управлението при приближаване и завиване.

 • ПОДОБРЕНА СИСТЕМА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЧЕЛЕН СБЛЪСЪК

  Наред с откриването на мотоциклети през деня, системата за предотвратяване на челен сблъсък на Lexus позволява да се избегнат повече потенциални сблъсъци, като например при десен/ляв завой и при навлизане в трафика. Тя може също така да разпознава рисковете от сблъсък с насрещно движещи се превозни средства или пресичащи пешеходци, когато правите завой на кръстовище. Способността за избягване на удар се увеличава с помощта на асистента за аварийно управление.

 • ДИНАМИЧЕН РАДАРЕН КРУИЗ КОНТРОЛ

                                                                                    Тази система използва радарен сензор с милиметрови вълни и камера, за да открие автомобила отпред и да поддържа подходящо разстояние до него. Ако автомобилът отпред спре, RZ 450e също ще спре. Когато той потегли отново, вие също ще потеглите. Системата бързо разпознава трафика отпред и, в комбинация със системата за следене на лентата, следва по-естествена линия през завоите.

Когато пешеходец, велосипед, мотоциклет или автомобил отпред е много близо до или на пътя ви на движение, асистентът за управление при опасност от инцидент на новия RZ 450e ще подпомогне движенията ви с кормилното управление, за да подобри стабилността на автомобила и да предотврати случайно напускане на лентата. В сравнение с нормалния асистент за кормилно управление, който се задейства от водача, асистентът за кормилно управление с активна поддръжка ще работи безпроблемно и автоматично, когато е необходимо.

Наред със системата за безопасност на Lexus +, новият RZ 450e разполага стандартно с разширен пакет за безопасност. Това включва асистента за смяна на лентата (LCA), който, след като бъде активиран от водача, осигурява автоматично управление при смяна на лентата на магистралата и предупреждение за напречен трафик отпред, което използва радарно наблюдение, за да предупреди водача за трафик, който се приближава от двете страни.

ДЪРЗЪК ДИЗАЙН

 • ОБТЕКАЕМ E-MOTION ДИЗАЙН / ХАРМОНИЧНИ LED ПРЕДНИ СВЕТЛИНИ

  Вдъхновена от стилистичната концепция за един цялостен непрекъснат дизайн "Seamless E-motion", предната част ясно позиционира RZ 450e като изцяло електрически автомобил. При липса на конвенционален двигател предният капак е снижен, а отворите за въздух са с намалени размери. Дръзката характерна за Lexus вретеновидна форма е приложена триизмерно към предната част на автомобила, водейки до нова, проста форма, която улавя технологичната еволюция, функции и динамика. Светлините са в хармония с вретеновидната каросерия. Елегантни и изключително тънки, те добавят допълнителен акцент към L-мотива на Lexus при дневните светлини, докато основните светлини и мигачите са по-малко изразени.

 • МОЩЕН СИЛУЕТ, ШИРОКА СТОЙКА

                                                                                Плавният страничен профил на автомобила достига връхната си точка към задната част, създавайки мощен силует, докато изострените форми на предната част създават усещане за сила и движение. Задната част утвърждава SUV качествата на автомобила с комфортно пространство и ярки възможности за шофиране. Дългото междуосие достигащо 2850 мм допринася за въздействието, изразявайки ниския център на тежестта и отличния баланс. Колелета – стандартни 18-инчови или 20-инчови за по-високи класове – са поставени в ъглите на автомобила.

 • ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИ ЗАДНИ СВЕТЛИНИ, ЗАДНО ЛОГО LEXUS

  Футуристичният характер на RZ 450e е подчертан от изискания високотехнологичен външен вид на задната част. Разделеният заден спойлер на покрива удължава дизайна назад и допринася за стабилното поведение на автомобила. Издължената LED светлинна лента по цялата ширина на автомобила е отличителен белег на дизайна на Lexus. Тук той има остър, минималистичен вид, за да създаде впечатлението за простота и прецизност, подчертани от отличителния нов марков знак на Lexus.

Кокпитът на RZ 450e представлява смела еволюция на нашата концепция Tazuna, обединяваща позицията на водача зад волана и прецизното разположение на уредите, контролите и сензорния дисплей, за да се създаде пространство, където са необходими само малки движения на ръцете и очите за управление на автомобила . Принципът е вдъхновен от малките настройки на поводите („Tazuna“), които ездачът използва, за да контролира коня.

Наличен като опция, футуристичният панорамен покрив увеличава усещането за простор и светлина в купето. Стъклото му е с покритие, което отразява инфрачервеното излъчване и намалява топлината през слънчевите дни, но помага да се запази топлината в интериора в студено време. Премахването на ролетната щора спестява тегло, което подобрява управляемостта и също така позволява създаването на най-широкия панорамен покрив на автомобил Lexus.

ИНОВАТИВНА ТЕХНОЛОГИЯ

 • ГОЛЯМ 14-ИНЧОВ СЕНЗОРЕН ЕКРАН / 10-ИНЧОВ HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

  Перфектно позициониран за комфортно взаимодействие, докато шофирате, този 14-инчов сензорен екран с висока разделителна способност е един от най-големите налични днес и ви позволява удобен достъп до информация като навигация, аудио система и климатичен контрол. Освен това информация за автомобила се проектира цветно директно върху предното стъкло чрез голям 10-инчов Head-Up дисплей, който ви позволява да следите данните от навигацията, функциите за безопасност и аудио настройките, без да откъсвате очи от пътя пред вас. Работата му е функционална, благодарение на сензорните превключватели на волана.

 • LEXUS LINK PREMIUM СВЪРЗАНОСТ

                                                                                    Като собственик на RZ 450e ще се насладите на всички предимства на Lexus Link Standard Connectivity безплатно през целия живот на вашия автомобил. Пакетът Lexus Link Premium Connectivity също е безплатен за първите 4 години на притежание, а след това е на база абонамент. Тя включва новаторски функции като:

  • Облачно базирана навигация и гласов асистент
  • Пътни събития и информация за трафика в реално време
  • Наличие на паркинг на улицата и извън нея
  • Дистанционен климат: Всички нива на RZ предлагат дистанционно управление на отоплението на волана, отоплението на седалките и регулиране на температурата в интериора.
 • СИСТЕМА MARK LEVINSON® С 13 ГОВОРИТЕЛЯ

  Новата система Mark Levinson® Premium Surround с 13 високоговорителя на RZ 450e е съобразена с акустичните качества на кабината. Тя разполага с 224 милиметров субуфер и 1800 вата мощност на усилвателя, осигурявайки 12-канално усилване на звука за създаване на дигитално изживяване за домашно кино със система Clari-Fi™, който възстановява звука, загубен при MP3 цифрова компресия.

С Android Auto® или безжичен Apple CarPlay®, новият RZ 450e ви позволява лесно изобразяване и осъществяване на достъп до много от приложенията на вашия смартфон на 14-инчовия сензорен екран. Предлага се подложка за безжично зареждане с увеличени с 50% възможности по-бързо зареждане. Удобството за всеки в автомобила се осигурява от пет USB порта в кабината, три отпред и два отзад на централната конзола.

RZ 450e е оборудван с нашата технология e-Latch, електронна система за освобождаване на вратата с едно докосване. Работата и е свързана със системата за следене на сляпата зона на автомобила, благодарение на което се осигурява работата на системата за безопасно излизане от автомобила, която отменя отварянето на вратата, ако бъдат открити превозни средства или велосипедисти, които се приближават отзад. Очаква се тази иновация да помогне за предотвратяване на 95% от инцидентите при отваряне на врати.
НАУЧЕТЕ ЗА НАШИТЕ ПРОБНИ ШОФИРАНИЯ

НАШЕТО ОБЕЩАНИЕ ЗА ПРОБНО ШОФИРАНЕ

Изживейте невероятното с тестово шофиране на Lexus, изберете автомобил, местоположение и дължина по ваш избор.

ДРУГИ МОДЕЛИ

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=ls%2Cux%2Cnx%2Ces