1. New Cars
  2. LM World Premiere
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
ИЗЖИВЕЙТЕ ЛУКСА С

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS LM

Този “Luxury Mover” е четвъртият модел от Lexus Next Chapter, след успешното представяне на напълно новите SUV модели NX, RX и изцяло електрическия RZ. Това е най-новият етап от цялостното обновяване на продуктовата гама, което включва нови платформи, нови задвижвания и иновативни технологични решения.

ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LEXUS LM

ПРЕВРЪЩАНЕ НА ЛУКСА В ЛИЧНО ПРЕЖИВЯВАНЕ 

Целта на Lexus беше да създаде първокласен интериор, който е удобен като всекидневна и предлага всички удобства на един мобилен офис, изключително качество, несравнимо с това на никой друг автомобил на пазара. Това е пространство, в което пътниците могат да се насладят на пълен комфорт и да бъдат естествените си същности.

ОТЛИЧАВАЩ СЕ ПО СЪЩЕСТВО

ОТЛИЧАВАЩО ПРИСЪСТВИЕ ОТ ВСЯКА ПЕРСПЕКТИВА

При разработването на концепцията LM, Lexus проведе проучване с производители на частни самолети и състоятелни клиенти. Техните констатации потвърдиха факта, че клиентите възприемат най-високия стандарт на лукс, когато заобикалящата ги среда ги кара да се чувстват напълно отпочинали, както физически, така и психически. Това качество се оценява дори по-високо от достъпа до модерни технологии и функции. Lexus приложи резултатите от това изследване при проектирането на автомобил, в който пътниците се чувстват напълно спокойни в среда на безконфликтен, персонализиран комфорт. Това е принципът на гостоприемството на Lexus Omotenashi да кара хората да се чувстват добре дошли и обгрижвани, така както биха се чувствали гостите във вашия дом.
ГОСТОПРИЕМСТВО БЕЗ КОМПРОМИСИ

ВСЕКИ ДЕТАЙЛ Е ВНИМАТЕЛНО ОБМИСЛЕН

Разработката на LM, както и всички нови модели на Lexus, е изцяло фокусирана върху човека. Основният фокус е върху комфорта и благосъстоянието на пътниците в интериора, който издига гостоприемството на Lexus Omotenashi до безпрецедентно ниво. Всеки детайл е проектиран така, че пътниците да се чувстват като у дома си и обгрижени, независимо дали искат да се отпуснат или да работят, докато са в движение. Седалките са проектирани в името на създаването на перфектна опора и комфорт; средата в кабината е прецизно контролирана по отношение на температурата, качество на въздуха и осветлението. Налице е лесен, интуитивен достъп до свързаност и забавление, включително с помощта на 48-инчов HD широкоекранен монитор и предлагана като допълнително оборудване аудио система Mark Levinson 3D Surround Sound.
АНГАЖИРАНЕ НА СЕТИВАТА

ЗНАКОВИ ЗА LEXUS КОМФОРТ И ТИШИНА ПРИ ПЪТУВАНЕ

Lexus се стреми да хармонизира удоволствието от шофирането и комфорта при возене в LM, качества, които могат да бъдат трудни за балансиране. За да се гарантира това съчетание от качества с Lexus LM, той е базиран на платформата GA-K, осигуряваща високо ниво на здравина на каросерията и технологии за задвижване, спиране и окачване, които осигуряват изключителна динамика, като същевременно запазват комфорта на возене.
ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LM

СЕДЕММЕСТЕН ВАРИАНТ

В модела със седем места, средният ред VIP седалки е с приоритет по отношение на пространството и достъпа до различни функции, а допълнителният трети ред е снабден с три повдигащи се седалки, които могат да бъдат сгънати, когато е необходимо повече пространство за багаж.
ИЗЦЯЛО НОВИЯТ LM

ЧЕТИРИМЕСТЕН ВАРИАНТ

Четириместният модел е върхът на лукса. Той включва само две многофункционални задни седалки и богата палитра от функции, за да направи всяко пътуване изключително удобно и приятно. Налице е преграда между предната и задната част на интериора в която на разположение е 48-инчов широкоекранен монитор и стъклен панел, който може да бъде затъмнен при желание. Специалната аудио система Mark Levinson 3D Surround Sound разполага с комбинация от 23 високоговорителя, а комфортът в кабината се гарантира от по-изтънченият Lexus Climate Concierge, който използва топлинни сензори за прецизен контрол и насочване на отоплението и вентилацията.
ИНТЕРИОР

МУЛТИ-ОПЕРАЦИОНЕН ПАНЕЛ В СТИЛ НА СМАРТФОН

Бързото и интуитивно регулиране на множество параметри и функции в интериора се осигурява от контролер, проектиран по подобие на смартфон. Той може да се използва за управление на аудио системата, настройките на климатичната система, функциите на седалките, вътрешното осветление и щорите на прозорците. Новият LM е и първият модел в света, който предоставя функция за гласово разпознаване, която реагира специално на команди от пътниците на задната седалка.
ИНТЕРИОР

MARK LEVINSON® 3D SURROUND SOUND АУДИО СИСТЕМА

И за двете версии на LM е проектирана съответстващата на интериора аудио система Mark Levinson 3D Surround Sound. Наборът от 23 високоговорителя в четириместния модел и комплектът от 21 високоговорителя в седемместния осигуряват качество на възпроизвеждане на звука от най-високо ниво, създавайки ефекта на система за домашно кино.
ИНТЕРИОР

48-ИНЧОВ ШИРОКОЕКРАНЕН МОНИТОР

В четириместния LM долната част на преградата на интериора включва 48-инчов широкоекранен HD монитор, позициониран под оптимален ъгъл за наблюдение. Той предлага три режима за гледане: цял екран, кино и отделни ляв и десен екран, показващ независимо съдържание (с индивидуални леви/десни слушалки). Потребителите могат да използват съдържание директно от своя смартфон или таблет или да се свързват към екрана чрез два HDMI входа. Системата може да се използва за забавление или за онлайн бизнес срещи. Седемместният модел предлага 14-инчов заден мултимедиен дисплей, който може да се управлява независимо от този в предната конзола.
ИНТЕРИОР

LEXUS CLIMATE CONCIERGE С ДОБАВЕНА ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Lexus разработи своята система Climate Concierge за новия LM, разширявайки нейните характеристики и функционалност отвъд управлението на климатичната система, за да обхване повече аспекти от средата в купето. Спектърът на услугата, която предоставя, може да се сравни с личен „иконом“, който гарантира, че всичко отговаря на изискванията на потребителя. Личните предпочитания за климатичната система, осветлението на задната част на интериора, сенниците на прозорците и позицията на наклон на седалката могат да бъдат избрани с управление с едно докосване, като операцията е персонализирана за всеки отделен пътник.
ИНТЕРИОР

ВЪРХОВНИЯТ ИЗРАЗ НА OMOTENASHI

С новия LM, Lexus доставя „върховния израз на Omotenashi,” с персонализиран лукс, комфорт и удобство във всеки детайл. Централната преграда в четириместния модел включва горна част от прозрачно стъкло, което осигурява на пътниците на задната седалка директен изглед към пътя отпред. То може да се отвори или затвори и, когато се желае поверителност, може да се затъмни с натискане на бутон. Кабината е осветена от индиректно, амбиентно осветление в тавана и страничната облицовка, с допълнително монтирани на тавана прожекторни светлини и, в четириместния модел, приглушено осветление на нивото на пода. Интериорът може да бъде подобрен с широк набор от различни цветови настройки на околното осветление, включително 14 нюанса, подбрани в пет различни теми за настроение: лечебна, релаксираща, възбуждаща, фокусираща и въодушевяваща.
ИНТЕРИОР

ЕДИН ПОГЛЕД КЪМ БЛАГОПОЛУЧИЕТО

Усещането за затвореност може да провокира неприятно усещане в автомобила, особено когато гледате екрана или четете. За да се справи с това, Lexus създаде възможно най-големите прозорци за LM, така че пътниците винаги да имат представа как и къде се движи колата. В допълнение към големите странични прозорци има фиксирани прозорци на покрива и ясна видимост напред през предното стъкло.
ИНТЕРИОР

КОКПИТ ЗА ВОДАЧА TAZUNA

Верен на принципите на Omotenashi, кокпитът на водача е проектиран със същото внимание към детайла като тези на другите нови модели на Lexus. По този начин разположението на основните органи за управление, контролните уреди и източници на информация следва концепцията на Tazuna, така че водачът трябва само да прави леки движения на ръцете или очите си и да може да задържи вниманието си фокусирано върху пътя пред себе си. „Tazuna“ е японската дума, която описва същия вид интуитивен контрол, който ездачът има върху своя кон, чрез леко регулиране на поводите. Оформлението на кокпита допринася за създаването на характерното за Lexus Driving Signature шофиране, като помага на водача да се наслаждава на постоянно усещане за контрол, връзка с автомобила и комфорт по време на всяко пътуване. За да помогне на водача да се почувства едно цяло с автомобила, воланът е преместен по-близо до него и поставен под по-изправен ъгъл, а позицията на педалите и опората за краката е прецизно изчислена.
ВЪНШНОСТ

ДОСТОЛЕПНА ЕЛЕГАНТНОСТ

Новият LM показва дизайна на Lexus “Next Chapter” (Следваща глава), разработен на тема “достолепна елегантност”. Резултатът е уникално и уверено присъствие на пътя с пропорции, които осигуряват лесен контрол и маневреност. Габаритната дължина е 5130 мм, широчината 1890 мм и височината 1945 мм. Голямата ширина, височина и междуосието от 3000 мм са ключови за осигуряване на максимално пространството за пътниците отзад. Смелото оформление на предната част въвежда нова идентичност на Lexus с „разчупване“ на познатата вретеновидна решетка. Формата е компресирана, за да се създаде голяма долна секция на решетката разположена под тънък отвор до ръба на предния капак, свързващ предните светлини. Плавните линии на LM са подчертани от затъмнените предни и задни колони, а усещането за отвореност се гарантира от  голямата стъклена площ навсякъде. Лесният достъп се постига и благодарение на големите плъзгащи се странични врати. Предлагат се 17-инчови лети или 19-инчови ковани алуминиеви колела, а изборът на цвят отразява престижа на LM, включвайки три покрития с дълбок блясък sonic.
БЕЗОПАСНОСТ

БЕЗОПАСНОСТ ЗА ВОДАЧИТЕ

Най-новата гама включва разширени функции за системата за предотвратяване на сблъсък, включително асистент за кормилното управление при аварийни ситуации, адаптивен круиз контрол, съчетани с проактивен асистент за шофиране за по-безопасно движение в по-бавен градски трафик. Системата за следене на състоянието на водача поддържа постоянна проверка на бдителността му и при необходимост може да спре автомобила внимателно и да задейства системата eCall, за да извика помощ, ако няма отговор на предупредителните сигнали. Вратите – включително плъзгащите се задни врати – са снабдени със система за плавно отваряне Lexus e-latch, с асистент за безопасно излизане, за да предупреди за приближаващ трафик отзад и да предотврати неволно отваряне, което може да причини инцидент. С предимството на безжичната технология софтуерните адаптации могат да бъдат доставени безпроблемно, като се гарантира, че собствениците ще се насладят на предимствата на най-новите разработки, без да се налага да карат автомобила си в сервизен център.

ПЪЛНОМАЩАБНА СИСТЕМА ЗА БЕЗОПАСНОСТ LEXUS SAFETY SYSTEM +

LM е оборудван с най-новото поколение активна система за безопасност Lexus Safety System + и системи за подпомагане на водача, които са част от оборудването и на новите модели NX, RX и RZ. Системите са в състояние да открият още по-широк диапазон от рискове от злополука и да осигурят предупреждения и подкрепа с кормилното управление, спирачите и задвижването, когато е необходимо, за да помогнат за избягване или смекчаване на удар. Те са настроени да работят по начин, който се чувства естествен и успокояващ за водача. Оперативният им обхват намалява тежестта на шофирането, като помага за намаляване на умората и поддържа бдителността на водача.