1. Discover Lexus
 2. Rx l reveal
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП

LEXUS RX L – ПЪРВИЯТ 7-МЕСТЕН МОДЕЛ НА LEXUS ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Преди двадесет години RX създава сегмента на луксозните кросоувъри и оттогава до днес е най-популярният луксозен SUV на Lexus в световен мащаб.

С новия модел RX 450hL клиентите на Lexus вече ще се радват на 7 места без да се лишават от комфорта и изключителния простор на автомобила. На българския пазар моделът се предлага ексклузивно със самозарядна пълнохибридна система и задвижване на четирите колела E-FOUR.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ И СТИЛ

 

С новия модел RX L клиентите на Lexus вече ще разполагат с трети ред седалки без да се лишават от безупречния стил и маневреност, с които моделът е известен. При RX L Lexus увеличава дължината на автомобила с 11 см в задната му част и използва по-скосен ъгъл на стъклото на багажника в сравнение с петместния модел, за да осигури щедра височина за пътниците на третия ред и гъвкаво багажно пространство зад него.

Седемместната версия използва разпределение на облегалките на седалките на втория ред в съотношение 40:20:40. Достъпът до третия ред е лесен чрез лост, който позволява плъзгането на втория ред напред. С по-дълъг под на багажника зад третия ред седалки, в сравнение с конкурентите, RX L предлага ненадмината многофункционалност.

Lexus разработва третия ред в RX L моделите, така че да предлагат същия комфорт и лукс като на средния ред. Позицията на втория ред е леко по-висока от третия, като създава повече място за краката на пътниците на задните места. Кожена тапицерия като стандарт се предлага в множество цветове. Тризоновата климатична система предлага индивидуална климатична зона и отделни вентилационни отвори за пътниците на третия ред седалки. Третият ред тапицирани с кожа седалки с електрическо уравление са интегрирани в пода.

Сред детайлите, които подчертват гъвкавостта на RX L, са равния под в багажника, индивидуален LCD дисплей за управление на третата климатична зона, две поставки за чаши и два USB входа за зареждане на мобилни устройства за третия ред седалки.

ЛЕГЕНДАРЕН ДИЗАЙНЕРСКИ ЕЗИК LEXUS

Моделите RX L от настоящата моделна година са оборудвани със същите нива на безопасност, стил, лукс и поведение като награждаваната многократно версия с два реда седалки. Модерната комбинация от многофункционален кросоувър и комфортен, луксозен седан е облечена в неповторим микс от остри ръбове и криви. Легендарната вретеновидна решетка Lexus, акцент при модела, е подчертана от елегантни хромирани лайстни. Опционалните L-образни премиум LED фарове използват три изключителни L-образни LED елемента от всяка страна.

 

Елегантните задни колонки създават илюзията на покрив, които лежи свободно в пространството над купето. Темата от вретеновидната решетка се повтаря в задната част като L-образните LED задни светлини обгръщат вратата на багажника и продължават върху задните калници. Дизайнът на 20-инчовите алуминиеви колела подчертават мощния външен вид. При всички автомобили RX външната боя съдържа устойчиво на надраскване, самовъзстановяващо се покритие, използващо високоефективен макромолекулярен полимер.

БЕЗОПАСНОСТТА НА LEXUS

При новиия 3-редов, 7-местен модел RX L от 2018 г., страничните въздушни възглавници тип „завеса“ покриват всички три реда седалки. Системата Lexus Safety System+ включва Активна система, спомагаща за избягване на сблъсък (Pre-Collision System) и Разпознаване на пешеходци, Активен асистент за следване на пътната лента (LKA) с корекция на волана при отклонение, Асистент за управление на дългите светлини (AHB), Адаптивен автопилот. Част от по-високите пакети са със Система за следене на мъртвата точка (BSM) с 360-градусов обзор от птичи поглед на 12.3-инчов дисплей (PVM), Интелигентни паркинг сензори (IPS), Система за следене на пространството зад и встрани от автомобила (RTCB), Адаптивни дълги светлини (AHS).

RX 450hL

Потребителите на луксозни продукти в Европейския съюз, които търсят семеен автомобил с три реда седалки и 7 места, ще открият идеалния партньор за пътуване в лицето на Lexus RX 450hL. Хибридната система на модела се задвижва от пълнохибридна система, използваща 3.5-литров, V6 бензинов атмосферен двигател, два мощни мотор-генератора, произвеждаща 313 к.с. системна мощност. Моделът е стандартно оборудван с AWD система за задвижване на четирите колела E-FOUR, с независим заден електрически мотор-генератор.

 

В Lexus RX 450hL системата Drive Mode Select добавя допълнителен, четвърти режим – EV, който позволява движение в изцяло електрически режим при ниски скорости и къси дистанции. Режимът е отличен при паркиране в тесни пространства или гаражи, както и за изпълняване на ежедневни задачи в града.

ШОФИРАНЕ И УПРАВЛЕНИЕ

Всички пътници в 7-местния Lexus RX L ще се насладят на същия, характерен за 5-местния RX 450h, лукс и комфорт в купето. Напълно независимото окачване, отред тип MacPherson, а отзад с двойни носачи, осигуряват гъвкавост и изключителна маневреност на шофиране при всички видове повърхности.

СЪВЪРШЕН ДИЗАЙН И ЛУКС НА ИНТЕРИОРА

Купето на RX е разработено с изключителни детайли, които включват седалки, които следват извивките на тялото на пътника, и наличните полирани дървени лайстни, които леко се извиват от централната конзола към жабката.

 

Предлаганите интериорни декорации включват бамбукови матови вложки, вложки от орех, тъмнокафяви вложки Shimamoku, 3D интериорни вложки и лазерно изрязани вложки, интегриращи естествено дърво и алуминий. При 3D интериорните вложки на базовия модел е приложен триизмерен, бляскав шаблон, който създава висококачествен тънък слой с усещане за дълбочина.

 

Предлаганият пълноцветен Head-Up дисплей (HUD), който е имплементиран в дизайна на инструменталното табло, може да прожектира ключова информация на предното стъкло, за да подпомогне съсредоточаването на водача върху пътя.

МУЛТИМЕДИЙНИ ВЪЗМОЖНОСТИ

 

От мощно аудио озвучаване до последно поколение дисплеи, наличните мултимедийни възможности за моделите на Lexus RX L покриват всички нужди. Стандартната система Display Audio включва 8-инчов екран, AM/ FM радио, Bluetooth® аудио, микрофон за гласово разпознаване, слот за микро SD карта, мини жак AUX, два USB порта и 12 високоговорителя. Често използваните бутони за управление са ориентирани към водача, а USB портовете на средния ред седалки позволяват на пътниците да зареждат своите мултимедийни устройства.

Пакетът Luxury предлага мобилен звук, който да отговори на изискванията на меломаните, като стандарт с налични 835-ватова, премиум аудио система Mark Levinson с 15 високоговорителя в съчетание с навигационна система. Модерна Clari-Fi™ технология, която възстановява качеството на звука, който се губи при дигитално компресиране, вдъхва нов живот на дигиталните музикални файлове.

Наличен е и първият в индустрията 12.3-инчов мултимедиен дисплей във висока резолюция и с разделяне на екрана, който предлага навигационна карта на цял екран или едновременен достъп до аудио, климатичната или други системи. Опционалното оборудване включва и лесен за използване интерфейс Remote Touch, имитиращ мишка за управление.

Най-мощният модел на RX L, който също така реализира и най-нисък разход на гориво – RX 450hL, включва и опция за климатизирани предни седалки втори ред такива с отопление и вентилация, както и Система за следене на мъртвата точка (BSM) със Система за следене на пространството зад и встрани от автомобила (RCTB).

ДЕТАЙЛИ ЗА АВТОМОБИЛА

 • Пълнохибридна, самозареждаща се система на задвижване, използваща 3.5-литров, V6 бензинов атмосферен двигател, 2 мотор-генератора и автоматична, безстепенна, хибридна трансмисия с планетарен механизъм;
 • Максимална системна мощност от 313 к.с.;
 • Система за задвижване на четирите колела като стандарт с независимо електрическо задвижване на задния мост чрез електромотор;
 • 37 кВт. никел-метал хидридна хибридна батерия.

 • Редица съвременни технологии повишават структурната устойчивост, включително високотехнологично слепване на панелите и лазерно заваряване; щедро използване на високоякостна стомана в целия автомобил и процес, наречен пръстеновидна конструкция на рамката за усилени рамкови секции около предните и задните врати;
 • 20-инчови алуминиеви колела и гуми 235/55R20.

 • Системата Lexus Safety+ включва Активна система, спомагаща за избягване на сблъсък (Pre-Collision System) и Разпознаване на пешеходци, Активен асистент за следване на пътната лента (LKA) с корекция на волана при отклонение, Асистент за управление на дългите светлини (AHB), Адаптивен автопилот, за да осигурят най-високите, петзвездни стандарти за безопасност на Euro NCAP;
 • Система за следене на мъртвата точка (BSM) със Система за следене на пространството зад и встрани от автомобила (RCTB);
 • 10 въздушни възглавници, включващи две двустепенни, двукамерни, фронтални въздушни възглавници на предните места; две въздушни възглавници за коленете на водача и пътника до него на предната седалка; странични въздушни възглавници на предните места; странични въздушни възглавници на задните места; странични въздушни възглавници тип „завеси" за трите реда седалки;
 • 4-сензорна, 4-канална Антиблокираща система на спирачките (ABS) с Електронна система за разпределяне на спирачното усилие (EBD), Асистент на спирачките (BA), Система за контрол на сцеплението (TRC), Система за контрол на стабилността (VSC), Система за подпомагане на потеглянето по наклон (HAC);
 • Допълнително, технологията Smart Stop автоматично редуцира мощността на двигателя при едновременно използване на спирачката и педала на газта при определени условия.;
 • Активни предни подглавници подпомагат редуцирането на сериозни наранявания при камшичен удар при определени ситуации при удари отзад на автомобила;
 • 360-градусов обзор от птичи поглед на 12.3-инчов дисплей (PVM) като опция;
 • Най-висока, оценка 5 звезди от Euro NCAP.

 • Предни седалки с електрическа настройка в 10 посоки и лумбарни настройки;
 • Шумозаглушаващо предно стъкло;
 • Индивидуални настройки на автомобила, които включват избор на индивидуално заключване на вратите, интериорни/ екстериорни настройки за осветление, улеснено излизане от седалката на водача, настройки за затваряне на стъклата;
 • 3-зонова, автоматична, климатична система с вътрешен въздушен филтър;
 • Кожени места за седене;
 • Тапициран в кожа волан с дизайн с три спици с интегрирано аудио управление;
 • Lexus аудио дисплей с 8-инчов, цветен, мултимедиен дисплей и 12 високоговорителя;
 • Умно затваряне на вратата на багажника;
 • Електрическо регулиране на волана във височина и дълбочина;
 • Система за автоматично отключване/ заключване чрез докосване на дръжките на четирите врати и стартиране/ изключване на автомобила с бутон (Smart Access)
 • Новият Lexus RX L предлага лукс и свобода на придвижване

 • Прозрачен люк или Панорамен покрив;
 • Пакет Luxury включва оборудване като и 20-инчови колела, климатизирани предни седалки с отопление и вентилация, отопление на волана, Semi-aniline, естествена кожа с декоративни шевове и Aвтоматична рециркулация на въздуха при замърсен външен въздух;
 • Аудио система Mark Levinson с 15 високоговорителя;
 • Пакет Навигация с 12.3-инчов дисплей, контролер за навигацията Remote Touch, съвременна гласова навигация, дигитално радио (DAB), безжично зарядно устройство за мобилни телефони.