1. Discover Lexus
  2. lexus-announced-as-the-official-car-of-davis-cup-by-rakuten-finals-2022
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
НОВИНИ ЗА LEXUS

LEXUS Е ОФИЦИАЛНИЯТ АВТОМОБИЛ НА КУПА ДЕЙВИС 2022

LEXUS ОБЯВЕН ЗА ОФИЦИАЛЕН АВТОМОБИЛЕН ПАРТНЬОР НА ФИНАЛИТЕ НА КУПА ДЕЙВИС 2022 (DAVIS CUP BY RAKUTEN 2022)

  • Lexus се завръща като официалeн автомобил на състезанието
  • Финалите ще се проведат в Малага, Испания, от 22 до 27 ноември
  • Групови етапи в Болоня, Глазгоу, Хамбург и Валенсия от 13 до 18 септември

 

Lexus е обявен за официален главен партньор на финалите на Купа Дейвис 2022 (Davis Cup by Rakuten 2022), които се провеждат в редица големи европейски градове. Състезанието ще започне с груповите фази, които се провеждат в Болоня, Глазгоу, Хамбург и Валенсия от 13-ти до 18-ти септември. Ще последват мачове от елиминациите, които ще се състоят в Малага, Испания, от 22-ри до 27-ми ноември.

Има автентична връзка между Lexus и Купа Дейвис, в това клиентите и феновете да се стремят към луксозни и незабравими изживявания. С акцент върху „Lexus Electrified“, продължаващата визия за устойчивост на марката, партньорството с Купа Дейвис отбелязва синергията между наелектризиращата енергия на един от най-вълнуващите тенис турнири в света и вълнението от шофирането на луксозен електрически или хибриден модел на Lexus. Тази година акцентът върху Lexus Electrified е изразен с RX Performance Hybrid, NX Plug-In Hybrid, RZ с акумулаторна батерия и самозареждащия се хибрид UX, които заемат централно място в турнира. Новото поколение Lexus RX ще присъства на мачовете в Испания и Италия и ще предаде щафетата на Lexus RZ за мачовете в Германия и Обединеното кралство.

Като официален автомобил на Купа Дейвис, по време на турнира, Lexus ще отговаря за официалния транспорт на играчи и отбори от 16-те състезаващи се нации до тенис селото.

Основана през 1900 г.,  Davis Cup by Rakuten се превърна в най-голямото годишно световно първенство в този спорт, с участието на 142 нации през 2021 г. 16-те отбора от груповата фаза ще се състезават в четири кръгови групи от по четири отбора. Първите два отбора във всяка група ще се класират за четвъртфиналите. Новият формат на финалите ще включва 9-седмична почивка между груповата фаза и фазата на елиминациите. Посланикът на Lexus, Роберто Баутиста, отново ще представлява родната си Испания в състезанието.

Паскал Рух, вицепрезидент, отговарящ за Lexus Европа, коментира:

„Купа Дейвис е едно от най-емблематичните спортни състезания в света, с уникален формат в множество европейски градове. Спортът, и по-специално тенисът, е възможност да се съберат топ спортисти и фенове под един покрив - много от които търсят лукс, който е личен за тях и техните страсти. Lexus като марка споделя този афинитет към невероятна отдаденост на майсторството, несравнимия лукс и незабравимите изживявания.

Давид Ферер, директор на финалите за Купа Дейвис, каза:

„Голям лукс е да можеш да разчиташ отново на Lexus за третото издание на финалите. Тази година събитието се провежда във формат на няколко места в четири държави, а  Lexus демонстрира своя огромен капацитет за управление, обслужване и професионализъм. Ние сме уверени, че както в миналото, най-добрите играчи и отбори в света ще бъдат възхитени от представянето, което Lexus ще осигури на състезанието."

 

#DavisCupFinals / @DavisCup

За Купа Дейвис:

Основана през 1900 г., Купа Дейвис (Davis Cup by Rakuten) е световната купа по тенис за мъже и най-голямото годишно отборно състезание в спорта. 143 нации се включиха през 2022 г. и ще се състезават на множество нива на състезанието от регионални събития до върха на Купа Дейвис (Davis Cup by Rakuten). Шестнайсет отбора ще участват в тазгодишната финална групова фаза, която ще се проведе от 13 до 18 септември в Болоня, Глазгоу, Хамбург и Валенсия. Първите два отбора от всяко място автоматично ще се класират за „Финал 8“ в Малага от 22 до 27 ноември.