1. Discover Lexus
  2. LBX at the 80th Venice Film Festival
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
LEXUS LBX ПОЕМА ГЛАВНАТА РОЛЯ В

80-ТИЯТ МЕЖДУНАРОДЕН ФИЛМОВ ФЕСТИВАЛ В ВЕНЕЦИЯ

Lexus се завръща като официален автомобил на Международния филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia – за седма поредна година, утвърждавайки силната връзка на марката със света на киното.

Изцяло новият компактен кросоувър LBX ще заеме видно място в автопарка от електрифицирани автомобили Lexus, осигурявайки луксозен транспорт за VIP посетителите на фестивала.             

80-ото издание на фестивала ще се проведе на венецианския остров Лидо от 30 август до 9 септември

Точно след месец прожекторите отново ще блеснат на венецианския остров Лидо, за да осветят началото на 80-ото издание на Международния филмов фестивал във Венеция – La Biennale di Venezia 2023. Lexus се завръща като официална автомобилна марка на фестивала за седма поредна година, а главната роля е поверена на своя изцяло нов компактен кросоувър LBX.

Асоциативната връзка между Lexus и едно от най-старите и утвърдени кинематографични събития в света разширява ценностите, които марката споделя със света на киното, стремейки се да осигури на хората незабравими преживявания и възможности да изследват и да се потопят в нови светове.

Електрифицираните автомобили на Lexus ще осигурят транспорт с шофьор за режисьори, актьори и знаменитости по време на фестивала, който ще се проведе от 30 август до 9 септември. Актьорите Зендая (Спайдърмен: Няма път към дома), Майк Фейст (Уестсайдска история), Джош О’Конър (Короната) и Катерина Мурино (Казино Роял) ще бъдат сред тези, които ще се появят на червения килим.

Изцяло новият LBX, най-малкият Lexus досега, е забележителен модел, носещ пионерния дух на иновациите, който отдавна е част от същността на марката. Той нарушава общоприетите представи за луксозни автомобили, за да предложи стил, комфорт и изживяване при шофиране, които ще отведат Lexus на един изпълнен със живот нов пазар в Европа.

Паоло Морони, директор на Lexus Италия, отбелязва: „Тази година отново ще добавим своя частица към магическата атмосфера във Венеция по време на филмовия фестивал, предлагайки на гостите шанса да се насладят на най-доброто изживяване Lexus Amazing Experience. Ние сме особено горди да представим най-новото допълнение към нашата продуктова гама на този важен етап, LBX – един SUV, който изразява съвременни идеи в дизайна и технологиите, като същевременно запазва качествата, които отличават марката Lexus.“