1. Discover Lexus
  2. Reliably Number One for Reliability
ВРЪЗКИ ЗА БЪРЗ ДОСТЪП
НОВИНИ ЗА LEXUS

ПЪРВИ ПО НАДЕЖДНОСТ

Модите идват и си отиват, но с всяка изминала година надеждността на Lexus се запазва постоянна. Трайното качество на автомобилите на марката отново е потвърдено с челната позиция в годишното издание на проучването на надеждността на What Car? (What Car? Reliability Survey) за седми път.

  • Lexus е обявен за най-надеждната марка за седми път в годишното изследване на британското издание What Car?
  • Lexus бележи резултат от 98,3% в проучването, обхващащо 32 марки и 178 модела
  • Първото поколение NX постигна 99,8%, последвано от изцяло новия NX с 99,4% и UX с 99,3%.

 

Клеър Еванс, редактор потребителски интереси в What Car? и човека, отговорен за проучването, отбелязва следното: „Ако надеждността е ваш приоритет, най-добрият избор е модел на Lexus. Освен факта, че автомобилите на марката рядко се повреждат, ако това все пак се случи, представителствата му решават всички проблеми бързо и без разходи за собствениците. Това е марката, която е водеща в областта на надеждността."

Почти 22 000 шофьори взеха участие в изследването за 2023 г. на водещата платформа за потребителски проучвания и покупки на автомобили в Обединеното кралство. Резултатите включват целия спектър автомобили и обхващат от представящите се най-добре до тези които са най-зле, когато става въпрос за проблеми и дефекти. Резултатите, обхващащи 32 марки и 178 различни модела на възраст до пет години, показаха, че Lexus е постигнал несравним резултат от 98,3 процента, като се вземе предвид не само броят на изпитаните проблеми, но и колко време е отнело отстраняването им и цената на ремонтите.

Lexus се отличи в различни категории на проучването, най-вече в класа на семейните SUV, където първото поколение NX е на върха с 99,8 процента; изцяло новият, актуален NX е втори с 99,4 процента; UX е трети с 99,3 процента. Lexus RX е поставен на второ място сред големите SUV модели с 98,6 процента. Всички те са самозареждащи се хибридни електрически модели – технологията за задвижване, според проучването, която е най-надеждната и най-лесна за ремонт, в случай че възникне проблем.

Седанът Lexus IS може вече да не се продава, но собствениците все още оценяват неговата надеждност: той оглави класа на представителните автомобили с 98 процента резултат.